Benefitt Pektin 100g
Benefitt Pektin 100g
1 740 Ft

Benefitt Pektin 100g

1 740 Ft

Nagy duzzadóképességű természetes anyag gyümölcs alapú lekvárok, zselék, vagy akár zöldséges aszpikok elkészítéséhez. Rövidebb főzési időt, gazdaságosabb cukorfelhasználást tesz lehetővé.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

Részletes leírás

Benefitt Pektin

Kiszerelés: 100 g 

Nagy duzzadóképességű, természetes anyag gyümölcs alapú lekvárok, zselék, vagy akár zöldséges aszpikok elkészítéséhez. Vegán, reform termék sütéshez-főzéshez. A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin.- és ásványi anyag tartalma.

Felhasználás

100 g pektin 18-20 kg gyümölcshöz elegendő. A főzési folyamat végén keverje el a szükséges mennyiséget a lekvár készítéséhez szánt cukorral, majd 5-10 percig forralja át újra a teljes mennyiséget. Kevésbé savas gyümölcsök esetén keverjen a főzethez kis mennyiségű citromlevet, vagy citromsavat a pektin hozzáadása előtt.

Öt ok, ami miatt érdemes pektint tenned a lekvárba

  1. Rövidebb főzési idő
    A hozzáadott pektinnek köszönhetően sokkal hamarabb éri el a jellegzetes gél állagot a lekvárod. Ez nem csak azért előnyös, mert kevesebb ideig kell a forró gyümölcsöket kevergetned a konyhában a nyári kánikulában, hanem azért is, mert a rövidebb főzési időnek hála, sokkal több vitamint is zárhatsz az üvegekbe, mint nélküle.
  2. Jobban megőrzi a friss gyümölcsízt
    A rövidebb főzési idő miatt, az így eltett lekvár íze sokkal inkább emlékeztetni fog a friss gyümölcs ízére. 
  3. Gyönyörű színek
    A pektinnel készített lekvárok, sokkal élénkebb színűek maradnak, szintén a rövidebb főzési időnek köszönhetően.
  4. Ugyanannyi gyümölcsből, sokkal több lekvár
    Ugye mondanunk sem kell, hogy ez is a rövidebb főzés eredménye. A korábban bekövetkező zselésedés miatt, kevesebb víz fő ki, és párolog el a gyümölcsök húsából, így az üvegekbe kerülő mennyiség is több lesz, mint nélküle.
  5. Cukor nélkül is befőzhetsz

A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök, például alma, körte; valamint húsos gyökerek, például  sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. Pektin termékünk citrusfélékből készül.

ÖSSZETÉTEL

Összetevők: 100% pektin

További tudnivalók

Eredet helye: EU

Forgalmazza: BGB Interherb Kft.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év)

Tárolás: száraz, hűvös helyen.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Kókuszolaj arcápoláshoz - illusztráció Bőrápolás, natúr kozmetikumok

Természetes hajápoló, hidratáló testápoló, valamint kiváló alternatíva a tápláló, éjszakai arcmaszk helyett - ígérik a kókuszolajat népszerűsítő blogoldalak, cikkek, fórumok. S bár a kókuszolaj valóban számos bőrtápláló összetevőt tartalmaz és sokféle módon felhasználható, érdemes azonban minden, az interneten fellelhető szépségápolási praktikát első körben szkeptikusan fogadni.

Mire jó a kókuszolaj? Bőrápolás, natúr kozmetikumok

A kókuszolaj egy sokoldalúan felhasználható, értékes hatóanyagokban gazdag növényi olaj. A konyhában és a szépségápolásban egyaránt felhasználhatjuk, fontos azonban tisztában lennünk, melyik felhasználási célra melyik kókuszolaj-típus a legjobb választás. Írásunkban összegezzük a különféle kókuszolajok legfontosabb tulajdonságait és tippeket adunk a kókuszolaj házi felhasználására - kulináris és bőrápolási célokra!