Részletes leírás
kanadai, sötét Juharszirup - c-minőségű
Kiszerelés: 500 ml
A Neera kanadai Juharszirupja a 2016 óta érvényes, kanadai osztályozási táblázat szerint a „Grade A, very dark, strong taste” (nagyon sötét, markáns íz) csoportba tartozik, mely az európai osztályozás szerint a legsötétebb, C-minősítésnek felel meg.
Mit érdemes tudni a juharszirupról?
A juharfa nedvét észak-amerikai indiánok fedezték fel és kezdték el feldolgozni, majd használni a mindennapi étkezésben.
Az emberi szervezet másképp dolgozza fel a juharszirupot, mint minden más édesítőt, például a kukorica szirupot vagy a közönséges cukrot, ezért kevésbé is terheli a szervezetünket, emellett számos fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul a tiszta juharszirup glikémiás indexe 54-es, így a cukorhoz képest kevésbé emeli a vércukorszintet. Az 55 alatti glikémiás index már az alacsony tartományba tartozik.
Egy koncentrációs folyamat során, 40 liter nedvből 1 liter szirup lesz.
Milyen tápanyagokat tartalmaz a juharszirup?
- PP-vitamin, B2 (riboflavin)
- B5 vitamin (pantoténsav)
- folsav
- B6-vitamin
- Biotin
- A-vitamin
- aminosav, továbbá ásványi anyagok.
Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny gyerekek számára is nagyon jó kalciumpótló édesítőszer. 100 ml termék vitamin- és ásványianyag-tartalmáért lásd a specifikációt!
Milyen minősítései vannak a juharszirupnak?
A megfelelő minőséget és ízhatást a juharszirup világosságából, ill. fényáteresztő képességéből láthatjuk, amely függ a szüretelés időpontjától. A juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a legvilágosabb), D-ig (a legsötétebb) terjed. A sötétebb szirup általában alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat. Ez éppúgy ízlés kérdése, mint hogy valaki a fehér bort vagy a vörösbort kedveli.
Minél sötétebb a juharszirup színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze és több benne az ásványi anyag és a vitamin. Ezt az osztályozási rendszerében is feltüntetik a világostól (A) haladva a legsötétebbig (D) színig.
Ugyanakkor a sötétebb szirupban magasabb az invert cukor aránya, ami egy nagyon felhasználóbarát cukor-termék. Az invert cukor lényegében folyékony cukrot jelent, és olyan állaga van, mint a méznek. A magas invertcukor-arányú, tehát sötétebb szirupok nem kristályosodnak ki olyan könnyen, így alkalmazásuk akkor ajánlott, ha azt szeretnénk, hogy a szirup folyékony maradjon, mint pl. sütésnél. Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol a cukrot is: süteménybe, reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb.
összetevők
100% juharszirup
Vitamin- és ásványianyag tartalom 100 g-ban: 97 mg Kalcium, 0 mg Vas, 253 mg Kálium
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!