Kanadai, sötét juharszirup (C-minőségű) 500ml
Kanadai, sötét juharszirup (C-minőségű) 500ml

5 450 Ft

Kanadai, sötét juharszirup (C-minőségű) 500ml

5 450 Ft

Strong Taste® (C) minősítésű, 100% kanadai juharszirup.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető 2022. okt. 5., szerda, nyitás: 7:30

Részletes leírás

kanadai, sötét Juharszirup - c-minőségű

Kiszerelés: 500 ml

A Neera kanadai Juharszirupja a 2016 óta érvényes, kanadai osztályozási táblázat szerint a „Grade A, very dark, strong taste” (nagyon sötét, markáns íz) csoportba tartozik, mely az európai osztályozás szerint a legsötétebb, C-minősítésnek felel meg.

Mit érdemes tudni a juharszirupról? 

A juharfa nedvét észak-amerikai indiánok fedezték fel és kezdték el feldolgozni, majd használni a mindennapi étkezésben.

Az emberi szervezet másképp dolgozza fel a juharszirupot, mint minden más édesítőt, például a kukorica szirupot vagy a közönséges cukrot, ezért kevésbé is terheli a szervezetünket, emellett számos fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul a tiszta juharszirup glikémiás indexe 54-es, így a cukorhoz képest kevésbé emeli a vércukorszintet. Az 55 alatti glikémiás index már az alacsony tartományba tartozik.

Egy koncentrációs folyamat során, 40 liter nedvből 1 liter szirup lesz.

Milyen tápanyagokat tartalmaz a juharszirup?

  • PP-vitamin, B2 (riboflavin)
  • B5 vitamin (pantoténsav)
  • folsav
  • B6-vitamin
  • Biotin
  • A-vitamin
  • aminosav, továbbá ásványi anyagok.

Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny gyerekek számára is nagyon jó kalciumpótló édesítőszer100 ml termék vitamin- és ásványianyag-tartalmáért lásd a specifikációt!

Milyen minősítései vannak a juharszirupnak?

A megfelelő minőséget és ízhatást a juharszirup világosságából, ill. fényáteresztő képességéből láthatjuk, amely függ a szüretelés időpontjától. A juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a legvilágosabb), D-ig (a legsötétebb) terjed. A sötétebb szirup általában alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat. Ez éppúgy ízlés kérdése, mint hogy valaki a fehér bort vagy a vörösbort kedveli.

Minél sötétebb a juharszirup színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze és több benne az ásványi anyag és a vitamin. Ezt az osztályozási rendszerében is feltüntetik a világostól (A) haladva a legsötétebbig (D) színig.

Ugyanakkor a sötétebb szirupban magasabb az invert cukor aránya, ami egy nagyon felhasználóbarát cukor-termék. Az invert cukor lényegében folyékony cukrot jelent, és olyan állaga van, mint a méznek. A magas invertcukor-arányú, tehát sötétebb szirupok nem kristályosodnak ki olyan könnyen, így alkalmazásuk akkor ajánlott, ha azt szeretnénk, hogy a szirup folyékony maradjon, mint pl. sütésnél. Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol a cukrot is: süteménybe, reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb.

összetevők

100% juharszirup

Vitamin- és ásványianyag tartalom 100 g-ban: 97 mg Kalcium, 0 mg Vas, 253 mg Kálium

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kanadai, sötét juharszirup (C-minőségű) 500ml