Swanson A-vitamin 10000 IU 250 db
Swanson A-vitamin 10000 IU 250 db
4 235 Ft

Swanson A-vitamin 10000 IU 250 db

4 235 Ft

Az A-vitamin hozzájárul a normál látás fenntartásához - Kapszulánként 10.000 NE A-vitamin tartalommal

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció

Kifutott termék

A termék értékesítése megszűnt webshopunkban

Részletes leírás

Swanson A-vitamin 10000 IU 

Kiszerelés: 250 db gélkapszula

Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula. Kapszulánként 3000 µg = 10.000 NE A-vitamin tartalommal

Az A-vitamin (retinol) a normális látáshoz, a szövetek növekedéséhez, az egészséges csont- és fogfejlődéshez szükséges zsírban oldódó vitamin.

Az A-vitamint, más néven retinolként, retinolekvivalensként vagy retinálként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból - az úgynevezett provitaminokból - a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.

  • Az A-vitamin szükséges lehet a bőr és a nyálkahártya normál működéséhez, szerkezetük kialakításához és megtartásához
  • hozzájárulhat a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez
  • az A-vitamin nélkülözhetetlen lehet a normális látáshoz
  • elősegítheti a szem egészségének megőrzését
  • szükséges lehet az immunrendszer normál működéséhez, valamint a normál csontképződéshez

Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (ug) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 ug retinollal, 6 ug ß-karotinnal, vagy 12 ug egyéb karotinnal. A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.

Összetevők:

Lenmagolaj, zselatin kapszulahéj, nedvesítőszer: glicerin, tisztított víz, csukamájolaj, retinil-palmitát, antioxidáns: tokoferolban gazdag kivonat.

további tudnivalók:

Gyártja: Swanson Health Products USA

Forgalmazza: Vitaking Kft.

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

A-vitamin Vitaminok, ásványi anyagok

Hozzájárul a jó látáshoz, az immunrendszer védelméhez, a reprodukciós folyamatokhoz, a növekedési és fejlődési folyamatokhoz, elősegíti a szív, a tüdő és más szerveink működését - az A-vitamin igen komplex szerepet tölt be szervezetünk egészségének megőrzésében. Az alábbiakban áttekintjük a „látás vitaminjaként” is ismert A-vitamin legfontosabb funkcióit, legjobb élelmi forrásait, a napi ideális beviteli mennyiséget és a vitaminhiány következményeit.