Útifű maghéj 0,3kg Naturganik
Naturmind Útifűmaghéj 300g
2 850 Ft

Naturmind Útifűmaghéj 300g

2 850 Ft

A magas rosttartalmú útifű maghéj hatékony segítséget nyújt az emésztőrendszer egészségének megőrzésében, fogyasztása azoknak is ajánlott, akik érzékeny bélrendszerrel rendelkeznek, vagy diétáznak.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Bartók Béla

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Pólus Center

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 18:30-ig

  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Naturmind Útifűmaghéj 300g

Kiszerelés: 300g

A specifikációban szereplő adatok 100 g termék tápanyagösszetételére vonatkoznak.

Az útifűfélék családjába tartozó útifűmaghéj (psyllium husk) kiváló rostforrás, a kiegyensúlyozott étrend részeként hatékonyan segíti az emésztőrendszer optimális működésének fenntartását. Az útifűmaghéj különösen magas folyadékfelszívó képességgel rendelkezik: a saját súlyának húszszoros tömegű vizet tud megkötni, így hatékonyan enyhíti a székrekedés tüneteit, azonban hasmenés ellen is hatékonyan alkalmazható. 

Ideális esetben az emberi szervezetnek napi 25 g élelmi rost fogyasztására van szüksége az emésztés megfelelő működésének fenntartásában - a rostok segítik az élelmiszerekben található fontos tápanyagok felszívódását, a salakanyagok szervezetből való gyors távozását és a toxikus anyagok eltávolítását. 

Az útifűmaghéj azok számára is megfelelő rostforrás, akik érzékeny bélrendszerrel rendelkeznek. A búza rostjai által kidörzsölt belekre az útifűmaghéj nyugtató hatással van. Fogyasztása ajánlott a szorulás, hasmenés, puffadás tüneteinek enyhítésére, kúraszerű alkalmazása pedig javasolt az emésztőrendszer tisztításához.

Megjegyzendő, hogy az útifűmaghéj (és minden más magas rosttartalmú élelmiszer) csak akkor képes kifejteni jótékony hatását, ha elegendő folyadékot is fogyasztunk mellé. Ellenkező esetben többet ártunk vele, mint használunk.

Felhasználási javaslat

Az útifűmaghéj többféleképpen fogyasztható. Lehet önmagában, egy nagy pohár folyadékban elkeverve, vagy ételhez (krémek, töltött, rakott ételek, levesek, főzelékek stb.) adva, akár kenyérbe vagy péksüteménybe sütve is. A rostok épségét a hő nem befolyásolja.

Vízmegkötő képessége miatt kitűnő állományjavító lehet, például gyümölcs- és zöldségpépek szilárdításához használható (pl. rétes készítésekor a töltelékhez keverhető).

Adagolása több tényező függvénye, például az is meghatározza, milyen célból fogyasztjuk. Általánosságban 1-3 teáskanál mennyiség javasolt. Akár folyamatosan is fogyasztható, de érdemes szakember véleményét kikérni erről.

ÖSSZETEVŐK

99%-os tisztaságú útifűmaghéj 

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A TERMÉKRŐL

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig.

Származási ország: India
Forgalmazó: BIOrganik Online Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Csipkebogyó magliszt Egészséges táplálkozás

A maglisztek magas tápanyagtartalommal rendelkező, sokoldalúan felhasználható élelmiszer-alapanyagok. Természetes módon gluténmentes, funkcionális élelmiszerek, melyek alkalmazásával nem csupán különlegesebbé tehetjük ételeink ízvilágát, de egészségünket is támogathatjuk. 

Probiotikumok Emésztőrendszer támogatása

A probiotikumok az egészséges bélflórában természetes módon jelen lévő, hasznos baktériumok. Egysejtű organizmusok, melyek feladata a bélflóra egyensúlyának fenntartása, a vitaminok és tápanyagok bélfalon keresztül való felszívódásának elősegítése és az immunrendszer egészségének megőrzése.