Részletes leírás
Vegabond Hajdina
Nettó tömeg: 500 g
A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
Az Ázsiában őshonos növény B-, C- és E-vitaminokban gazdag, megtalálható benne továbbá cink, magnézium, réz, kalcium és mangán is. A hajdina jótékony hatással van a koleszterinszintre, s cukorbetegek is fogyaszthatják.
Kóstoltad már a hajdinakását? Nem is olyan régen még mindennapi étel volt, ma azonban kevéssé ismert étel az alapanyaga, a hajdina. Te mennyire ismered?
Ez az ázsiai eredetű gabonaféle igen sokrétűen felhasználható. Régebben leginkább kását készítettek belőle, azonban nem árt tudni, hogy köretként is igen finom, a magjából pedig liszt készülhet. Értékes vitamin forrás, valamint igen magas a rosttartalma is. A benne található szénhidrát több mint 60 százalékban keményítőt tartalmaz, további 20% pedig rost. Csaknem a teljes B-vitamincsoport megtalálható benne, illetve jelentős E-vitaminforrás. Kiváló antioxidáns, flavonoid és rutin (P-vitamin) is van benne.
A Vegabond natúrélelmiszerek megbízhatóságát a Biopont minőség ellenőrzési rendszere garantálja.
Elkészítési javaslat
Felhasználás előtt mosd meg alaposan, majd háromszoros mennyiségű vízben kb. 25 perc alatt főzd puhára. Köretként fűszerekkel, hagymával ízesítve, zakuszkával keverve, vagy édesen mézzel, mazsolával is fogyaszthatod.
ÖSSZETÉTEL
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100G TERMÉKBEN:
- Energia: 1.455 kJ / 343.0 kcal
- Zsír: 1.7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0.4 g
- Szénhidrát: 71.0 g
- amelyből cukrok: 0.3 g
- Só: 0.00 g
- Fehérje: 9.1 g
Allergénfigyelmeztetés: Allergénmentes
Összetevők: hántolt hajdina
TOVÁBBI TUDNIVALÓK A TERMÉKRŐL
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson jelzett időpontig.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forgalmazza: Biopont Kft.
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.