Pödör Avokádó olaj BIO 100ml
Pödör Avokádó olaj BIO 100ml
4 495 Ft

Pödör Avokádó olaj BIO 100ml

4 495 Ft

Az avokádó olaj kinyerésének alapja a húsa, melyet "zsíros gyümölcsnek" is neveznek. A maják és az aztékok az avokádó körte alakú gyümölcsét „erdei vajnak” hívták lágy, finom vajas íze miatt.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

Részletes leírás

Kiszerelés: 100 ml
ÖSSZETEVŐK: 100% olaj bio avokádóból.

Nem titok: az avokádó az egyik legegészségesebb élelmiszer, melynek előnyeit azok is élvezhetik, akik nem rajonganak igazán a gyümölcsért.
Az avokádó olaj kinyerésének alapja a húsa, melyet "zsíros gyümölcsnek" is neveznek.
A maják és az aztékok az avokádó körte alakú gyümölcsét „erdei vajnak” hívták lágy, finom vajas íze miatt.
Avokádóolajunk különös előnye, hogy bio minősítésű, a gyümölcsök tehát ellenőrzött biogazdálkodásból származnak.
Prémium minőségű, organikus avokádóolajunkat a már teljesen érett avokádó húsából nyerjük.
A lágy avokádó magját először kivesszük, húsát összepépesítjük és steril, hideg vízzel elegyítjük. 
Az olajat ezután kíméletes eljárással 40 ° C alatti hőmérsékleten kipréseljük, hogy az értékes összetevők és a jellegzetes íz megmaradjanak.

FELHASZNÁLÁS
Enyhe, kissé vajas ízének köszönhetően az avokádóolaj nagyon sokoldalú.
Az avokádóolajnak magas a füstpontja, ezért alkalmas hal, garnélarák, hús és zöldség rövid sütésére, de a grillezett zöldségek, serpenyőben és wokban készített ételek is egyedi, vajkrémes aromát kapnak.
Ecettel párosítva különleges salátaöntetek, mártások, majonézek, mártogatósok (aioli) készíthetőek, melyek a krémes, friss és enyhe savasság harmonikus kombinációját adják.a

Tipp: Az avokádóolaj nagyon felkapott a szépségápolásban. Többféle kozmetikumokban használják, mind a hajápolásban, a bőrápolásban és az arcbőr kozmetikai kezelésében, mivel kiváló minőségű zsírsavtartalommal, továbbá A, E és D vitaminokkal rendelkezik.

TÁROLÁS: Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Útifűmaghéj fogyasztása Emésztőrendszer támogatása

A Plantago ovata (indiai útifű) növény magjából nyert Psyllium maghéj egy oldható rost, amelyet széles körben használnak az emésztés egészéges működésének helyreállítására és fenntartására, a koleszterinszint csökkentésére és a testsúly szabályozására. Ahhoz, hogy ennek az értékes rostforrásnak az előnyeit teljes mértékben kiaknázhassuk, fontos, hogy betartsuk a fogyasztására vonatkozó útmutatásokat. Alábbi útmutatónk segít abban, hogy az útifűmaghéjat úgy építhesd be az étrendedbe, hogy fogyasztása biztonságos és hatékony legyen számodra. Kövesd részletes útmutatónkat, és sajátítsd el az útifűmaghéj helyes fogyasztását!

Juharszirup Háztartás

Kanadában és Amerikában heteken belül kezdetét veszi a juharfák szüretelése, azaz a „maple sugaring season”: ennek során lecsapolják a juharfák édes nedvét, melyből aztán különféle erősségű juharszirup-fajtákat készítenek. A juharszirup egy természetes édesítőszer, mely kiválóan alkalmas a cukor helyettesítésére - a hagyományos cukorral ellentétben pedig számos értékes tápanyagot tartalmaz. Írásunkban bemutatjuk a juharszirup készítésének különleges folyamatát, ismertetjük a juharszirup-fajták legújabb osztályozását és adunk néhány tippet a finom alapanyag felhasználásához.

Fűszerek Egészséges táplálkozás

Kínai ötfűszer, tikka masala, arab kávéfűszer - csupán néhány a 14 új fűszer- és fűszerkeverék termékeink közül, melyeket a Multi4U márkanév alatt megtalálsz! Írásunkban bemutatjuk legújabb termékeinket és megosztunk néhány finom és egészséges receptet. - Reméljük, Neked is beválnak! :)