Pödör Avokádó olaj BIO 100ml
Pödör Avokádó olaj BIO 100ml
4 495 Ft

Pödör Avokádó olaj BIO 100ml

4 495 Ft

Az avokádó olaj kinyerésének alapja a húsa, melyet "zsíros gyümölcsnek" is neveznek. A maják és az aztékok az avokádó körte alakú gyümölcsét „erdei vajnak” hívták lágy, finom vajas íze miatt.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

Részletes leírás

Kiszerelés: 100 ml
ÖSSZETEVŐK: 100% olaj bio avokádóból.

Nem titok: az avokádó az egyik legegészségesebb élelmiszer, melynek előnyeit azok is élvezhetik, akik nem rajonganak igazán a gyümölcsért.
Az avokádó olaj kinyerésének alapja a húsa, melyet "zsíros gyümölcsnek" is neveznek.
A maják és az aztékok az avokádó körte alakú gyümölcsét „erdei vajnak” hívták lágy, finom vajas íze miatt.
Avokádóolajunk különös előnye, hogy bio minősítésű, a gyümölcsök tehát ellenőrzött biogazdálkodásból származnak.
Prémium minőségű, organikus avokádóolajunkat a már teljesen érett avokádó húsából nyerjük.
A lágy avokádó magját először kivesszük, húsát összepépesítjük és steril, hideg vízzel elegyítjük. 
Az olajat ezután kíméletes eljárással 40 ° C alatti hőmérsékleten kipréseljük, hogy az értékes összetevők és a jellegzetes íz megmaradjanak.

FELHASZNÁLÁS
Enyhe, kissé vajas ízének köszönhetően az avokádóolaj nagyon sokoldalú.
Az avokádóolajnak magas a füstpontja, ezért alkalmas hal, garnélarák, hús és zöldség rövid sütésére, de a grillezett zöldségek, serpenyőben és wokban készített ételek is egyedi, vajkrémes aromát kapnak.
Ecettel párosítva különleges salátaöntetek, mártások, majonézek, mártogatósok (aioli) készíthetőek, melyek a krémes, friss és enyhe savasság harmonikus kombinációját adják.a

Tipp: Az avokádóolaj nagyon felkapott a szépségápolásban. Többféle kozmetikumokban használják, mind a hajápolásban, a bőrápolásban és az arcbőr kozmetikai kezelésében, mivel kiváló minőségű zsírsavtartalommal, továbbá A, E és D vitaminokkal rendelkezik.

TÁROLÁS: Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Útifűmaghéj fogyasztása Emésztőrendszer támogatása

A Plantago ovata (indiai útifű) növény magjából nyert Psyllium maghéj egy oldható rost, amelyet széles körben használnak az emésztés egészéges működésének helyreállítására és fenntartására, a koleszterinszint csökkentésére és a testsúly szabályozására. Ahhoz, hogy ennek az értékes rostforrásnak az előnyeit teljes mértékben kiaknázhassuk, fontos, hogy betartsuk a fogyasztására vonatkozó útmutatásokat. Alábbi útmutatónk segít abban, hogy az útifűmaghéjat úgy építhesd be az étrendedbe, hogy fogyasztása biztonságos és hatékony legyen számodra. Kövesd részletes útmutatónkat, és sajátítsd el az útifűmaghéj helyes fogyasztását!

A légutak védelme természetes hatóanyagokkal Immunerősítés, egészségvédelem

A téli hónapokra készülve érdemes extra figyelmet fordítanunk a légutak védelmére: a légutak tisztaságának és egészségének megőrzése ugyanis kulcsfontosságú a megfázás, influenza és egyéb vírusos fertőzések megelőzésében. Az orr- és toroknyálkahártya megfelelő védelme segít a kórokózok távol tartásában, az immunrendszer erősségének fenntartásában és csökkenti annak kockázatát, hogy a fertőzések mélyebbre hatoljanak, például elérjék a hörgőket vagy a tüdőt. Az alábbiakban bemutatott célzott, megelőző lépések szervezetünk egészének védelmét támogatják.

 

Mi is az a glicin? Immunerősítés, egészségvédelem

A glicin egy nem esszenciális aminosav, mely számos fehérje alkotóelemei között megtalálható, többek között a kollagén egyik legfontosabb összetevője. 75 g/mol molekulatömegével a legkisebb aminosavnak számít, kis mérete ellenére azonban rengeteg fontos feladatot lát el szervezetünkben. Noha szervezetünk magától is képes előállítani, fontos, hogy étrendünkben helyet kapjanak a magas glicintartalmú élelmiszerek, mint például a zselatin, a csontleves és más állati eredetű fehérjék.

Karácsonyi ajándékötletek Egészséges táplálkozás

Cikkünkben folytatjuk azon termékeink felsorolását, melyeket akár karácsonyi ajándékként is adhatunk másoknak. A lista ezalkalommal italkülönlegességeket, ínyenc fűszerkeverékeket és ételízesítőket, prémium minőségű szörpöket és egyéb ételkülönlegességeket tartalmaz. Egyesek szerint minden emberhez a hasán keresztül vezet az út - ha pedig ismerjük az adott illető ízlését, egy különleges finomsággal nem lőhetünk mellé ajándékozás terén! Jó válogatást kívánunk!