Plantain (főzőbanán) nagy chips tengeri sós 142g SAMAI
Plantain (főzőbanán) nagy chips tengeri sós 142g SAMAI
735 Ft

Plantain (főzőbanán) nagy chips tengeri sós 142g SAMAI

735 Ft

Ropogós plantain (főzőbanán) chips, mely kis adagokban, tengeri sóval ízesítve készül. 

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 18:30-ig

  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Kiszerelés: 142g

  • 100%-ig természtes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Hozzáadott cukor nélkül
  • Transzzsírmentes
  • Koleszterinmentes
  • Olajos magoktól mentes
  • Kukorica mentes
  • GMO-metes
  • MSG (nátrium-glutamát)-mentes
  • Kosher
  • Vegán

Összetevők: Főzőbanán (70%), nem hidrogénezett pálmaolaj, tengeri só (1%).

Beltartalmi érték 100 grammra vetítve:

  • Energia kcal/kJ: 536 kcal / 2239 kJ
  • Zsír: 32,1g
    • ebből telített zsírsavak: 14,3g
  • Szénhidrát: 60,7g
    • ebből cukrok: 7,1g
  • Fehérje: 1g
  • Só: 1g

A SAMAI Plantain chips prémium minőségű főzőbanánból készül, melyet Dél-Amerika csendes-óceáni partján, Ecuadorban helyi farmerek termesztenek.

A banánokat természetes módon érlelik, majd kézzel szedik le és válogatják ki a legszebb darabokat. Ezután, átszállítják a feldolgozó üzembe, amely közvetlenül az ültetvények mellett helyezkedik el, hogy az alapanyagok a lehető legfrissebbek maradjanak. Miután megérkezik az üzembe, szakértő kezek átválogatják, meghámozzák és felszeletelik. Ezt követően, nem hidrogénezett, tiszta növényi olajban ropogósra sütik, megőrizve a banán természetes ízét és tápanyagban dús jellegét.

Az ízesítéshez kizárólag tengeri só kerül felhasználásra. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozókat, aromákat, színezéket és nátrium-glutamátot (MSG) sem. Így garantálva a teljesen természetes ízeket.

A chips szigorúan ellenőrzött körülmények között kerül kicsomagolásra, hogy megőrizzék a termék frissességét és kiváló minőségét.

A plantain (főzőbanán) a banán egyik fajtája, melyet főzve, párolva és sütve is fogyasztanak. Magas tápanyagtartalma miatt alapélelmiszernek számít Dél-Amerika, Afrika és Ázsia számos partvidéki területén.

Kizárólag nem hidrogénezett pálmaolaj (palmolein) kerül felhasználásra a plantain kisütéséhez. Ez a kevésbé telített (inkább folyékony) olaj az olajpálma terméséből kerül kivonásra főzéssel és préseléssel. A folyamat során semmilyen kémiai anyag nem kerül felhasználásra. A palmolein, a pálmamagolajtól és a kókuszolajtól eltérően, kevesebb telített komponenst tartalmaz.

Mint, ahogy az összes növényi olaj, a palmolein is koleszterinmentes és, mivel nem igényel hidrogénezést, transzzsírmentes is. Tokoferolban és tokotrienolban (E-vitamin) gazdag. A vörös pálmaolaj a legjobb természetes béta-karotin (A-provitamin) forrás.

Az alábbi kulcsfontosságú tényezők alapján került kiválasztásra a palmolein a SAMAI termékek elkészítéséhez:

  1. A pálmaolajban található zsírsavak tökéletesen egyensúlyban vannak, így biztosítva, hogy az olaj magas hőfokon is stabil maradjon. 
  2. Az olajpálmák azonos régióban, az ecuadori trópusokban, teremnek, mint a többi összetevő. Így friss olaj kerül felhasználásra, közben hozzájárulva a helyi gazdaság fejlődéséhez.
  3. Végül, de nem utolsó sorban, a felhasznált olaj a védett esőerdőkön kívül eső ültetvényekről származik. A pálmák zöld lombkoronával borítják be környezetüket, mellyel lehetővé teszik számos növény és élőlény kifejlődését. Szén-dioxid felvételükkel hatékonyabbak a levegő tisztításában, mint a szójabab ültetvények.

Minőségét megőrzi: a tasak hátoldalán jelzett időpontig
Tárolás: száraz, hűvös helyen
Származási hely: Ecuador

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Probiotikumok Emésztőrendszer támogatása

A probiotikumok az egészséges bélflórában természetes módon jelen lévő, hasznos baktériumok. Egysejtű organizmusok, melyek feladata a bélflóra egyensúlyának fenntartása, a vitaminok és tápanyagok bélfalon keresztül való felszívódásának elősegítése és az immunrendszer egészségének megőrzése.