Részletes leírás
Kiszerelés: 100 ml
kb. 3-4 havi adag
A máj működésének támogatása krémbe zárva!
Miért? Mert krémben jobban hasznosul, mint kapszulában.
A glutation a szervezetünk fő antioxidánsának tekinthető! Minden egyes sejtünk termeli! – s ez esszenciális is, hogy így legyen, hiszen a glutation központi szerepet tölt be a folyamatosan zajló méregtelenítési folyamatokban. Az egyik fő "glutation raktár" a májban található (májra kenve, ezért is kitünő választás).
Miért fontos ez az első hallásra ismeretlen nevű hatóanyag?
- kiemelkedő immunrendszer erősítő lehet, hiszen nagymértékben semlegesítheti a toxinokat
- érezhetően lassíthatja az öregedést, és ez a bőrön is meglátszik
- növelheti a szervezet ellenálló képességét az oxidatív stresszel szemben
A fentieket tekintve nem véletlen, hogy a károsodott glutation termelődés, diszfunkció vagy csökkent glutation szint minden egyes krónikus megbetegedés esélyét megnövelheti, sőt a rosszindulatú elváltozások folyamának is kedvezhet.
Az optimális glutation szinthez nélkülözhetetlen egyes aminosavak jelenléte (L-glutamát, L-cisztein), mangán, magnézium, C és E- vitamin, kén és még számos komponens. Ezen anyagok hiányában, a glutation metabolizmus számos helyen megakadhat, és akkor még nem is említettük pl. a genetikai tényezőket, a pszichés terheket, a környezeti toxinokat vagy a stresszhatást, amiknek nap, mint nap ki vagyunk téve.
Két konkrét, nagyon gyakori előfordulású példán is tudjuk szemléltetni a károsodott glutation metabolizmust, vagyis azokat az állapotokat, ahol a glutation pótlása kiemelkedően fontos lehet:
Pajzsmirigy alulműködés,
MTHFR mutáció (a folsav hasznosításának a zavara), aminek ellensúlyozása kismamák esetében kiemelt fontosságú. Ez a rendellenesség a kutatások* szerint Magyarország populációjának több mint 50%-át érintheti.
Hogy mikor lehet szükség glutation krémre?
Nos, talán egyszerűbb megválaszolni mikor nem.
Amikor az immunrendszer alapvetően is krónikus gyulladással néz szembe, és amúgy is könnyen túlstimulálható. Viszont glutation pótlása kis dózisban még ekkor is jótékony hatással bírhat!
Megjegyzés
A WTN Glutation krém redukált formájú glutationt tartalmaz, ami rendkívül jó biológiai hasznosulást eredményez. Kellemetlen "mellékhatása" viszont, hogy enyhén erjedt illatot kölcsönöz a terméknek. Ez csak kezdetben érezhető, a bőrről ( a máj területére kenve) gyorsan elillan és nem hagy nyomot rajta.
WTN Glutation krém használata
- Déli órákban, étkezést követően használjuk.
- Alacsonyabb dózissal (2-3 pumpányival) kezdjük, a jobb bordaív alatti területre masszírozzuk.
- A napi adagot fokozatosan 5 pumpálásnyira növelhetjük.
- Kúraszerű használatát javasoljuk.
Nem tudom kinyerni a krémet az airless flakonból, mi a teendő?
Az airless flakonoknál sajnos előfordulhat ez a probléma. A megoldás az, hogy a flakon alját, ha lepattintod, láthatsz egy kiálló kis műanyag részt pontosan középen. Ezt kellene a hüvelyk, vagy mutatóujjad segítségével felnyomni addig, amíg egy cuppanó hangot nem hallasz. Ez azt jelzi, hogy kinyomtad a levegőt és működni fog a pumpa. Ezt követően helyezd vissza az alját és kezdd el pumpálni. Lehet, hogy kell hozzá néhány pumpálás, mire a vékony műanyag csövön feljut a krém.
Ezt a műveletet tanácsoljuk akkor is, amikor már érezhetően kevés krém van a termékben.
Figyelmeztetés!
- Hosszú távú használata fehérítheti a bőrt.
- Amennyiben étvágyfokozó hatása jelentkezne, úgy nagy dózisú (~1000 mg) C vitamin együttes használata javasolt.
- Ügyelj arra, hogy a krém szembe, nyálkahártyára ne kerüljön.
- Amennyiben allergiára utaló tüneteket tapasztalsz, a krémet bő vízzel mosd le és használatát hagyd abba.
A májvédő glutation - a szervezet egyik legerősebb antioxidánsa
Mikor szükséges a máj méregtelenítése?
A máj megfelelő működése biztosítja a szervezet anyagcsere folyamatainak fenntartását és a szervezetbe kerülő méreganyagok lebontását. A gyógyszerek, az alkohol és a különböző méreganyagok (pl. gombamérgezés vagy vegyszeres mérgezés következtében a szervezetbe jutó mérgek) lebontásáért is a máj a felelős. A vegyszerek lebontása, a mérgezések, az alkoholizmus, az intenzív gyógyszeres terápiák vagy a gyógyszer túladagolás olyan mértékben dolgoztatja meg a májat, hogy maguk a májsejtek is károsodhatnak. Tökéletes példa erre az alkoholizmus következtében kialakuló májkárosodás. Az alkohol lebontásának folyamatában aktív szerepet betöltő máj folyamatos túlterheltsége a májsejtek károsodásához, a máj szövetének átalakulásához és a máj működésének csökkenéséhez, ennek révén pedig akár az érintettek halálához is vezethet. A máj vírusos eredetű gyulladásos elváltozásai is májkárosodást okozhatnak.
A máj túlterheltségéből vagy gyulladásos megbetegedéséből eredő működésének zavarai az anyagcsere folyamatokban betöltött fontos szerepe miatt számos betegség kialakulásához is hozzájárulhatnak. A táplálkozás révén a szervezetbe kerülő tápanyagok, fehérjék, zsírok, szénhidrátok feldolgozásában, az A-vitamin, a D-vitamin és a vas tárolásában, bizonyos hormonok lebontásában a májnak kulcsszerepe van. A májfunkciók csökkenése ezért fokozhatja a
- a cukorbetegség,
- a magas koleszterinszint,
- a különböző emésztési problémák,
- az ételallergiák,
- a hormonháztartási zavarok kialakulásának esélyét is.
A máj méregtelenítése tehát a szervezet fokozott méregtelenítő munkájának támogatásához, a májsejtek megfelelő működéséhez, az anyagcsere folyamatok egyensúlyának megőrzéséhez szükséges elsősorban. A májsejtek regenerációs képességét az alkoholbetegek, intenzív gyógyszeres terápián átesett betegek esetében különböző májvédő készítményekkel támogatják. A természetes májvédő anyagok közé tartozik a máriatövis és a glutation.
Mi is az a glutation?
A fontos szerepe ellenére kevesek által ismert glutation a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsa. A glutation az antioxidáns enzimek egyik lényeges alkotóeleme, a szervezet összes sejtjében megtalálható, legnagyobb mennyiségben a májsejtekben. Májvédő, a máj működését támogató anyag. A sejteket károsító méreganyagok lebontásában legfontosabb szerepet betöltő máj túlterheltsége a glutation szint jelentős csökkenését eredményezheti.
A glutation a májműködés támogatása és erős antioxidáns tulajdonságai révén hozzájárul
- a máj méregtelenítő munkájához,
- a szervezetbe kerülő méreganyagok (gyógyszerek, alkohol, vegyi vagy növényi toxinok) semlegesítéséhez,
- a májsejtek regenerációjához
- a sejtek megfelelő anyagcsere folyamatainak fenntartásához,
- az öregedés folyamatának lassításához,
- az immunrendszer megfelelő működéséhez,
- illetve a szervezet védekezéséhez a káros környezeti hatások és a fokozódó stressz következtében termelődő szabad gyökökkel szemben.
A sejtek glutation tartalma az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken. Egészséges termelődéséhez a szervezetnek megfelelő mennyiségű fehérjére, vitaminokra és nyomelemekre is szüksége van. Az egyoldalú, fehérjében szegény táplálkozás, a tartósan fennálló emésztési problémák, a szigorú fogyókúra, böjt vagy éhezés a sejtek glutation szintjének gyors csökkenéséhez vezet.
A keresztesvirágú zöldségekben, így a káposztafélékben, a brokkoliban, avokádóban, spárgában, a húsok közül különösen a nyers marhahúsban és a marhamájban van jelentősebb mennyiségű glutation. Hőkezelés hatására minden élelem jelentősen veszít a glutation tartalmából. A glutation termeléshez a szervezetnek a fehérjékben található aminosavakra van szüksége, melyek a pl., tojásban, belsőségekben találhatóak meg nagyobb mennyiségben. A C-vitaminban, E-vitaminban, béta-karotinban és szelénben gazdag táplálkozás a szervezet egészséges szabad gyök-antioxidáns egyensúlyának megőrzésén keresztül is támogatja a glutation szint fenntartását.
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek
minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában
tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással
rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk
során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást
tulajdonítani.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!