Netamin Lizin Pajzs komplex kapszula 60db
Netamin Lizin Pajzs komplex kapszula 60db
3 490 Ft

Netamin Lizin Pajzs komplex kapszula 60db

3 490 Ft

L-lizin, Echinacea kivonat, C-vitamin, B12-vitamin és cink kombinációja.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Budaörs

  Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 7:30

 • Szent István körút

  Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 7:30

 • Rákóczi út

  Átvehető 2024. máj. 20., hétfő, nyitás: 7:30

 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Pólus Center

  Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 10:00

Részletes leírás

Netamin Lizin Pajzs komplex

Kiszerelés: 60db kapszula

A specifikációban szereplő adatok 1 kapszulára vonatkoznak.

L-lizin, Echinacea kivonat, C-vitamin, Biológiailag aktív B12-vitamin (metilkobalamin) és szerves kötésű cink kombinációja

Kutatások alapján ezek a hatóanyagok:

 • immunerősítő és vírusellenes hatással bírhatnak
 • herpesz ellenes hatást mutatnak, gátolják a herpes simplex vírus szaporodását
 • a herpesz kialakulásának megelőzését, a tüneti enyhítést és a gyógyulást is segíthetik
 •  az L-lizin a kollagénképződésben, csontok és erek egészségében is szerepet játszhat.

100% VEGÁN TERMÉK

Milyen hatóanyagok találhatóak a Lizin Pajzs komplex kapszulában?

L-lizin

A lizin egy esszenciális aminosav: nélkülözhetetlen építőeleme a testünket alkotó fehérjéknek, ám mivel szervezetünk nem képes magától előállítani, ezért táplálkozással, illetve táplálékkiegészítés útján kell bevinnünk. Az L-lizin az a forma, amit az emberi szervezet hasznosítani tud, és ételekben is ez fordul elő (pl. húsban, halban, tojásban, tejtermékekben, szójában és egyéb hüvelyesekben).

A fehérjék a testszövetek felépítésében és fenntartásában vesznek részt, de az enzimek, antitestek és hormonok előállításához is szükségesek. A lizin egyértelműen egy fontos tápanyag, és számos okból napjainkban is a kutatók fókuszában áll: többek között a kollagénképződésben, a csontok, a bőr és egyéb kötőszövetek egészségében és az immunműködésben betöltött szerepével is foglalkoznak.

Echinacea kivonat (10:1)

A bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) egy Észak-Amerikában őshonos növény, amely gyógynövényként világszerte óriási népszerűségnek örvend. Szárított gyökere és virágzó föld feletti része az Európai és Magyar Gyógyszerkönyvben is hivatalos. Az Echinacea fajok tradicionális felhasználási területei közé tartoznak a légúti fertőzések, megfázás, influenza, torokgyulladás, húgyúti fertőzések, nemi herpesz, ajakherpesz, egyéb bőrproblémák és a reumás ízületi gyulladás is.6 Az immunrendszer támogatásában betöltött szerepét évtizedek óta kutatják.

Az Echinacea hozzájárul a szervezet védekező rendszerének megfelelő működéséhez.

C-vitamin

Ha van vitamin, amit nem kell bemutatni, az a C-vitamin. Mint közismert, Szent-Györgyi Albert azonosította elsőként a világon, és ezért a felfedezéséért 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmazták. Ha immunerősítésről van szó, akkor szinte mindenki először a C-vitaminra gondol, pozitív hatásai azonban jóval sokrétűbbek. Számos nélkülözhetetlen feladatot lát el a szervezetben, de mivel vízben oldódó vitamin, amit testünk nem képes raktározni, ezért minden egyes nap pótolnunk kell.

✅ A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a normál kollagénképződéshez, ezen keresztül a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.*

Cink (szerves kötésben)

A cink egy nyomelem, amire kis mennyiségben ugyan, de naponta szükségünk van. Több mint 100 enzim működéséhez nélkülözhetetlen, antioxidáns, nagyon fontos szerepe van a sejtosztódásban, fehérjeszintézisben és immunműködésben is. Bőrünk a harmadik cinkben leggazdagabb szövetünk, így a cinkhiány immungyengeség mellett bőrproblémákat is okozhat. Kutatók kimutatták, hogy a szerves kötésű cink (cink-citrát) felszívódása jelentősen magasabb, mint a szervetlen formáé (cink-oxid).

✅ A cink hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a bőr normál állapotának fenntartásához.*

B12-vitamin (bioaktív metilkobalamin)

A B12-vitamin a B-vitamin család kiemelten fontos tagja. Nélkülözhetetlen az immunrendszer és idegrendszer számára, de a vörösvérsejt-képződéshez, a sejtosztódáshoz és az energiatermeléshez is szükséges. A metilkobalamin a B12-vitamin természetben is előforduló, biológiailag aktív formája, amit a szervezet azonnal képes hasznosítani. Az inaktív cianokobalamin és hidroxikobalamin formákat azonban a szervezetnek többlépcsős, energiaigényes folyamat útján át kell alakítania.

✅ A B12-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

A lizinről és a további hatóanyagokról – a tudományos kutatások tükrében*

A lizin herpesz elleni hatása

A herpesz egy rendkívül gyakori fertőzés, aminek két fajtája van: a Herpes simplex vírus 1 (HSV-1) és a Herpes simplex vírus 2 (HSV-2). Jellemzően előbbi okozza az ajakherpeszt, míg utóbbi a nemi szervi herpeszt. Kínos probléma, ami kellemetlen, viszkető, fájó hólyagokkal és apró sebekkel jár.

Herpeszvírussal a lakosság közel 100%-a fertőzött, és ha egyszer elkaptuk, akkor örök életünkre a testünkben marad ez a makacs vírus. Az idegsejtekben rejtőzködő, lappangó vírus időről időre újra aktivizálódik, de ez nem mindenkinél, kb. az emberek egyharmadánál okoz csak tüneteket. Viszont aki egyszer már megtapasztalta, sok mindent megtenne, hogy elkerülje. A lizin ebben segíthet!

A lizin „herpesz stop” hatása tudományos kutatásokban bizonyították. Először in vitro – vagyis laboratóriumi körülmények között – mutatták ki, hogy a lizin meggátolja a herpes simplex vírus szaporodását, majd emberekkel végzett klinikai vizsgálatokat is végeztek. Ezekből az derült ki, hogy napi 500-1000 mg lizin szedése támogatja a visszatérő herpesz elleni védekezést, illetve segít a tünetek időtartamának és súlyosságának csökkentésében.

Egy tanulmányban több mint 1500 olyan embert kérdeztek meg, akik L-lizint szedtek: 88%-uk hatékonynak találta herpesz elleni segítségként, és 60%-uk szerint a tüneteik súlyosak voltak a lizin szedése előtt. Egy vizsgálatban napi 1000 mg L-lizin a betegek 27,7%-ánál tünetmentességet ért el, a hatóanyag nélküli kapszulát szedőknél ez az arány csak 12,3% volt. Egy 2005-ös vizsgálatban egy L-lizint és cinket is tartalmazó készítmény a herpesz gyógyulását a betegek 87%-ánál gyorsította, a teljes gyógyulás idejét az átlagos 21 napról 6 napra csökkentve. Egy másik vizsgálatban napi 500 mg L-lizin az első évben 49%-kal csökkentette a gyógyulás idejét és 63%-kal csökkentette a herpesz előfordulását. 

A lizin hatása abban nyilvánul meg, hogy akadályozza az arginin felszívódását. Az arginin olyan aminosav, amire a herpes simplex vírusnak szüksége van a szaporodáshoz. A lizintartalmú ételek fogyasztása azonban nincs hatással a vírusra, mivel ezekben egyúttal arginin is található. A legjobb hatás érdekében érdemes lizinpótlás mellett mérsékelni az argininben gazdag ételek (pl. csokoládé, diófélék, zselatin, hántolatlan gabonafélék) fogyasztását.

Az Echinacea, C-vitamin, cink és B12-vitamin herpesz ellenes hatása

Az Echinacea purpurea immunerősítő és vírusellenes hatásával segítheti a visszatérő ajakherpesz fertőzés (HSV-1) elleni küzdelmet. Vizsgálatokban bizonyították, hogy az Echinacea kivonatban található hatóanyagok a herpes simplex vírust képesek inaktiválni. Ebből eredően egyes kutatások szerint nemcsak a probléma kialakulása ellen nyújthat támogatást, hanem nagyon hatásos lehet a herpeszfertőzés kezelésében is.

A C-vitaminról kutatások azt mutatták ki, hogy gátolja a herpes simplex vírus replikációját, vagyis szaporodását. Egy klinikai vizsgálatban a herpesz kezelésére alkalmazták nagy sikerrel: a C-vitamin 51%-kal lerövidítette az ajakherpesz okozta fájdalom időtartamát (3,5 napról 1,7 napra), és 56%-kal lerövidítette a gyógyulás idejét (9,7 napról 4,2 napra), összehasonlítva a hatóanyagmentes placebo kapszulát szedő betegekkel. Emellett ha a C-vitamin szedése a tünetek kezdeti megjelenését követő 24 órán belül kezdődött, csak a betegek 23%-ánál alakultak ki hólyagok, későbbi kezdés esetén viszont már 67%-uknál.

A cink megfelelő bevitele is rendkívül fontos ahhoz, hogy megelőzzük a herpesz fellángolását. Egy kutatásban egészséges és visszatérő ajakherpeszben szenvedő betegek vérében mérték meg a cink szintjét és kiderült: a cinkhiány növeli a hólyagok fennállásának időtartamát. A cink laboratóriumi körülmények között inaktiválta a herpes simplex vírust, vagyis meggátolta a szaporodását. Emberekkel végzett klinikai vizsgálatokban a cink segített csökkenteni a herpesz tünetek súlyosságát, időtartamát és a visszatérés gyakoriságát is. 

A B12-vitamin az immunrendszer és az idegrendszer, idegsejtek egészséges működésében betöltött szerepe miatt egyaránt hasznos lehet a herpesz elleni küzdelemben. Ne feledjük, hogy ez a vírus az idegsejtekben bújik meg! Egy 2009-es tanulmányban a kutatók megfigyelték, hogy a B12-vitamin hiányának egyik gyakori jele az ajakherpesz, ami a B12-szint helyreállításával kezelhető.27

Immunerősítés a légúti fertőzések, megfázások, influenza ellen

A lizin kutatások alapján az immunrendszer megfelelő működéséhez is elengedhetetlen, a lizinhiányos táplálkozás bizonyítottan negatívan befolyásolja a szervezet immunvédelmét. A lizin rendszeres pótlása, kiegészítve elismert immuntámogató összetevőkkel (Echinacea kivonat, C-vitamin, B12-vitamin és cink), így nemcsak a herpes simplex vírus elleni védekezést támogatja, egyúttal az általános immunerősítést és a légúti és egyéb fertőzések elleni hatékonyabb védelmet is!

A lizin szerepe a kollagénképződésben

A lizin szükséges a kollagén képződéséhez, ami egy szerkezeti fehérje, egyik legfontosabb építőanyaga a bőrnek, csontoknak, porcoknak, inaknak, szalagoknak és kötőszöveteknek.1-3 Erőt, tartást és rugalmasságot biztosít. Testünk össz-fehérje tartalmának 30%-a, az ízületi porcok vízmentes tömegének 60%-a, a bőr vízmentes tömegének pedig 70-80%-a kollagén.

Kutatások kimutatták, hogy a lizin megfelelő bevitele a sebgyógyulást is elősegítheti, illetve a lizin hiánya viszont hátráltathatja, lassíthatja a sebgyógyulás folyamatát.28-30

A lizin szerepe a kalcium felszívódásában, erek egészségében

Kutatások alapján a lizin támogatja a kalcium felszívódását a belekből és a kalcium megtartását a szervezetben.31-34 Egy vizsgálatban csontritkulásban szenvedő betegeknél 400 mg lizin és kalcium együttes szedése csökkentette a vizelettel távozó kalcium mennyiségét.32 A lizin pótlása tehát mind a kollagénképződésben, mind a kalcium-felszívódásban betöltött szerepe miatt hasznos lehet a csontok védelmére. Különösen előnyös lehet menopauza után, idősebb korban, csontritkulás vagy csonttörések esetén is.

A lizinnek emellett szerepe lehet abban is, hogy a kalcium megfelelő helyre (csontokba) jusson a szervezetben, és ne az erekben rakódjon le.34 Így akár az érszűkület, érelmeszesedés elleni harcban is segíthet minket.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Adagolás: Felnőtteknek napi 1-2 kapszula, bő folyadékkal, lehetőleg éhgyomorra bevéve.

ÖSSZETÉTEL

Összetevők: L-lizin, növényi kapszula (hidroxipropil-metil-cellulóz), aszkorbinsav, cink-citrát, csomósodást gátlók (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), Echinacea purpurea kivonat, metilkobalamin.

Hatóanyag 1 kapszula / 2 kapszula termékben: 

 • L-lizin: 500 mg / 1000 mg
 • C-vitamin: 80 mg / 160 mg
 • Cink (szerves kötésű cink-citrát): 10 mg / 20 mg
 • Echinacea purpurea (Bíbor kasvirág) kivonat (10:1): 6 mg / 12 mg
 • B12-vitamin (bioaktív metilkobalamin): 5 mg / 10 mg

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

OGYÉI szám: 32795/2023.  Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 

* Ez az ismertető nem a Netamin Lizin Pajzs komplex kapszulára vonatkozik - általában véve mutatja be a lizinről, Echinaceáról, C-vitaminról, B12-vitaminról és cinkről rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Pranagarden Immunerősítés, egészségvédelem

A gyógynövény-alapú Pranagarden termékek célja az immunerősség fenntartásának támogatása, a szervezet energizálása és a jó egészségügyi állapot fenntartása. A Pranagarden összetevői között számos, weboldalunkon már bemutatott gyógynövényt találhatsz: az étrend-kiegészítőket fő hatóanyagai között megtalálhatod az ashwagandhát, a gurmart, az indiai bazsalikomot tartozó és a klorofillt is.

Huminiqum kapszula és szirup Immunerősítés, egészségvédelem

A modern táplálkozási szokások egyik következménye a sav-bázis egyensúly felborulása, mely szervezetünk elsavasodásához vezet. Az elsavasodás számos egészségügyi problémához vezethet, többek között csontritkulás, asztma vagy reuma kialakulásához, továbbá hajhullást és súlynövekedést is okozhat. Szervezetünk ásványi anyagokkal való ellátottságának biztosításával hozzájárulhatunk a sav-bázis egyensúly helyreállításához. Az ásványi anyagok pótlásában segítségünkre lehetnek a huminsav-tartalmú étrend-kiegészítők, például a Huminiqum kapszula és szirup termékek.