NaTuri Fermentált Immunerősítő - Közepes 245g
NaTuri Fermentált Immunerősítő - Közepes 245g
2 690 Ft

NaTuri Fermentált Immunerősítő - Közepes 245g

2 690 Ft

Hűtést igénylő termék, ezért csak személyesen, üzleteinkben átvehető.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

Részletes leírás

NaTuri Fermentált Immunerősítő - Közepes
kiszerelés: 245 g

A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
Hűtést igénylő termék, ezért csak személyesen, üzleteinkben átvehető.

A Nutrifit Kitchen-el közösen megálmodott új fermentált zöldség sárgarépa, zeller, fokhagyma és gyömbér tökéletes kombinációja, ami bármely évszakban segít az emésztésednek, erősíti a szervezeted, immunrendszered. 100% nyers vegán, prémium minőségű termék.

  • Gluténmentes
  • Cukormentes
  • Tej- és laktózmentes
  • Tojásmentes
  • Szójamentes

gyakori kérdések

Meddig és hogyan tartható el? 

A termék hosszú időn át eltartható. De más lesz kicsit az íze, akár kicsit savanykásabb, ahogy telik az idő. Kibontás után is tartsd hűtőben és mindig figyelni kell arra, hogy tiszta evőeszközzel nyúlj bele, illetve a zöldségek mindig legyenek lé alatt. A levét is megihatod! Sőt, nagyon jót fog tenni, ha csak levet iszol - hígítani is lehet a levét, melyből kellemes savanykás üdítő lesz.

Pezseg, buborékok jelennek meg - miért történik ez és mi a teendő? 

Ez a jelenség csakis jót jelent, ez is egy bizonyítéka, hogy egy élő kultúrát kaptál a kezedbe, amit az emésztésed imádni fog! Ne ijedj meg ettől a jelenségtől, ez áll a háttérben: a fermentálás egyik legfontosabb eleme a természetesség, hogy az egész folyamatba ne avatkozzunk be különféle mesterséges anyagokkal, illetve a kész termék se tartalmazzon semmi mást, csak a természetes összetevőket.

A fő fermentálási folyamat lezajlik az üzemünkben a készítés folyamán, a „jó baktériumok”, amiket a zöldségek önmaguk belül tartalmaznak (ezeket se mi adjuk hozzá), elvégzik a munkájukat és amikor üvegekbe kerülnek a termékek, már nyugalmi állapotban vannak. Viszont később ez a folyamat természetes módon ismét kis mértékben beindulhat, mivel egy élő kultúráról van szó, ennek több oka is lehet, ha fizikai behatás éri a terméket (szállítás közben például), de hőmérséklet változás is eredményezheti (például boltból mire hazaér a hűtődbe).

A fermentálás egyik fő eredménye a keletkező szén-dioxid. Éppen ezért az apró buborékok keletkezése, az üveg pezsgése, a lé „csípős” szénsavassága az erjesztési folyamat természetes része. Fontos azonban, hogy a keletkező gázok időről időre távozni tudjanak az üvegünkből, különben annyira felszaporodhatnak, hogy a tető lecsavarásakor a savanyúságunk szinte "kirobban" az üvegből, de ez se jelent semmi rosszat a zöldségek minőségére tekintettel.

Mit tegyél ilyenkor? Engedd távozni a buborékokat, majd nyugodtan zárd vissza és fogyaszd is bármikor. Érdemes azonban legkésőbb másnap ismét ránézni, hogy ha még keletkeznének buborékok, akkor azok is tudjanak könnyen távozni, de ez a folyamat nem szokott állandó jelleggel jelentkezni, csak átmenetileg. Ne ijedj meg, ha ilyeneket tapasztalsz, a fermentált zöldséged biztosan jó állapotban van, sőt épp ekkor ad bizonyítékot, hogy még életben van.

összetevők

Sárgarépa, zeller, fokhagyma, gyömbér, tiszta só (2%), PI víz.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

  • Energia: 41 kcal
  • Zsír: 0,25 g
  • - amelyből telített zsírsavak: 0,05 g
  • Szénhidrátok: 7,1 g
  • - amelyből cukrok: 3,1 g
  • Rost: 2,3 g 
  • Fehérje: 1,2 g
  • Só: 0,1 g

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Gyártó: NaTuri Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Probiotikumok Emésztőrendszer támogatása

A probiotikumok az egészséges bélflórában természetes módon jelen lévő, hasznos baktériumok. Egysejtű organizmusok, melyek feladata a bélflóra egyensúlyának fenntartása, a vitaminok és tápanyagok bélfalon keresztül való felszívódásának elősegítése és az immunrendszer egészségének megőrzése. 

Huminsav Immunerősítés, egészségvédelem

A modern táplálkozási szokások egyik következménye a sav-bázis egyensúly felborulása, mely szervezetünk elsavasodásához vezet. Az elsavasodás számos egészségügyi problémához vezethet, többek között csontritkulás, asztma vagy reuma kialakulásához, továbbá hajhullást és súlynövekedést is okozhat. Szervezetünk ásványi anyagokkal való ellátottságának biztosításával hozzájárulhatunk a sav-bázis egyensúly helyreállításához. Az ásványi anyagok pótlásában segítségünkre lehetnek a huminsav-tartalmú étrend-kiegészítők, például a Huminiqum kapszula és szirup termékek.

Immunerősítő gyógynövények Immunerősítés, egészségvédelem

Az immunrendszer támogatása különösen fontos a hidegebb hónapokban, amikor a fertőzések és megfázások gyakorisága nő. Nem kell azonban messzire mennünk vagy drága csodaszereket vásárolnunk ahhoz, hogy megerősítsük szervezetünk védekezőképességét. Elég körülnéznünk a konyhában vagy a spájzban, számtalan természetes immunerősítő vesz minket körül: a gyümölcskosárban lapuló gyömbér, a fokhagyma a hűtő zöldségesfiókjában, vagy a kurkuma a fűszeresdobozban mind-mind „superfoodok”, melyek fogyasztásával erősíthetjük szervezetünket. Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttünk néhány tápanyagdús zöldséget, gyümölcsöt és fűszert, melyekből érdemes betáraznod a hideg hónapokban!