Bagoila Hidegen sajtolt mákolaj 100% 250ml
Bagoila Hidegen sajtolt mákolaj 100% 250ml
2 580 Ft

Bagoila Hidegen sajtolt mákolaj 100% 250ml

2 580 Ft

Hideg sajtolásos eljárással készült, 100% mákolaj.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Bartók Béla

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Pólus Center

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 18:30-ig

Részletes leírás

bagoila hidegen sajtolt mákolaj 100%
nettó mennyiség: 250 ml

A specifikációban szereplő adatok 100 ml termékre vonatkoznak.

A mák (Papaver somniferum) magjából kinyert mákolaj egy tápláló és egészséges olaj, mely számos jótékony hatással rendelkezik. A máknövény Európában és Nyugat-Ázsiában őshonos, az ókor óta ismert és használt alapanyag. Különösen népszerű a kelet-európai konyhában és népi gyógyászatban.

A mák legfőbb alkotóelemei:

  • Zsírsavak: A mákolaj gazdag esszenciális zsírsavakban, különösen omega-6 és omega-9 zsírsavakban.
  • Vitaminok és ásványi anyagok: Tartalmaz E-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot és foszfort.
  • Fehérjék: A mákmagok jelentős fehérjetartalommal rendelkeznek.

Egészségügyi előnyök:

A csontok egészsége: A mákolaj magas kalciumtartalma révén hozzájárulhat a csontok erősítéséhez és az csontritkulás megelőzéséhez.

A szív egészsége: Az esszenciális zsírsavak segíthetnek csökkenteni a koleszterinszintet és támogatják a szív- és érrendszer egészségét, hozzájárulhatnak a trombózis és az embólia kialakulásának megelőzéséhez.

Bőr és haj: Az E-vitamin és az omega-zsírsavak elősegíthetik a bőr hidratálását és regenerálódását, valamint erősíthetik a hajat. Elősegítik a sebgyógyulást.

Nyugtató hatás: A mákolajat hagyományosan nyugtató hatása miatt is alkalmazzák, segíthet az alvászavarok és a szorongás kezelésében, ezen kívül növeli a szellemi teljesítőképességet.

Emésztés: Támogathatja az emésztést és elősegítheti az egészséges bélműködést.

hogyan fogyasszuk?

Belsőleg: Napi 1-2 kiskanál fogyasztása javasolt, önmagában vagy ételekhez keverve. Kiváló salátákhoz, smoothie-hoz, joghurthoz és müzlihez. Betegség esetén naponta 3-4 kiskanálnyi mennyiség is szükséges lehet.

Külsőleg: Alkalmazható közvetlenül a bőrre vagy a hajra hidratáló és regeneráló hatása miatt. Használható bőrápoló termékekbe keverve is.

Főzés: Mivel a mákolaj alacsony hőmérsékleten őrzi meg a legjobban tápanyagait, hideg ételekhez ajánlott használni, például salátákhoz és dresszingekhez.

összetevők

Beltartalom: 100% mákolaj. 

Nyomokban tartalmazhat mandulát, földimogyorót, szezámmagot, diót. Hideg sajtolásos eljárással készült.

Átlagos tápérték 100 ml termékben:

  • Energia: 3700 kJ/900 kcal
  • Zsír: 100 g
  • - ebből telített zsírsavak: 12 g
  • Szénhidrátok: 0 g
  • - ebből cukrok: 0 g
  • Fehérje: 0 g
  • Só: 0 g

további tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen.

Gyártja és forgalmazza: Natur Press Team Kft.

Származási hely: Magyarország


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás