Hajdina pirított hántolt 1000g (Dénes Natura)

860 Ft

Íze erős, különleges, talán pont ezért is egyre népszerűbb. A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel.
Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:30-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:30-ig

  • Pólus

    Átvehető ma 20:00-ig

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 19:00-ig

Mennyiség:

Részletes leírás

Íze erős, különleges, talán pont ezért is egyre népszerűbb. A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel.

Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hajdinahántolás fehéres színű. Az íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé. Beltartalmi értékei mindkét féle hajdinának egyformán említésre méltóak. A legújabb kutatások bizonyítják a régi megfigyeléseket: a hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a magas vérnyomásban szenvedőknél, a cukorbetegeknél. A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel. Töret és szemes formában a jól ismert orosz kása alapanyaga. A hajdina a főzés előtt megpirítva az ételnek enyhe dióízt és illatot kölcsönöz.

A hajdina (pohánka) régebben az egyszerű népi ételek sorába tartozott. A hántolását is házilag oldották meg hézagosra állított malomkövek között átdörzsölve távolították el a kemény héjszerkezetet.

  • Főételként vagy köretként fogyasztható.
  • Főzés: kétszeres mennyiségű vízben.

Tápérték 100 g termékben:

  • Energia 1624 kJ (383 kcal)
  • fehérje 11, 2 g
  • szénhidrát 79,1 g
  • zsír 2,4 g

Minőségét megőrzi:
A dobozon jelzett hónap végéig (nap,hó,év)

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!

Teljes leírás

Vásárlói vélemények

Az értékeléshez be kell jelentkezned
5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0