Íz Tár feketebors őrölt 20g
Íz Tár feketebors őrölt 20g
225 Ft

Íz Tár feketebors őrölt 20g

225 Ft

Ízlés szerint bármely ételhez felhasználható. A bors igen aromás, csípős és erős ízű fűszer.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Központi raktár

  Rendelésre

 • Szent István körút

  Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 7:30

 • Bartók Béla

  Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 7:30

 • Fény utcai piac

  Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 7:30

 • Budaörs

  Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Íz Tár Őrölt feketebors

Nettó tömeg: 20g

Felhasználási javaslat: Ízlés szerint bármely ételhez felhasználható.

A borsot úgy ismerik, mint a fűszerek királyát. A fekete- és a fehérbors már az ókori idők óta használatos, míg a zöldbors csak a XX. század óta terjedt el. A feketebors Dél-India nyugati partjairól származik. Korábban a bors értéke az aranyéval volt megegyező. A középkorban a borsot fizetőeszközként is használták például a bérleti díj, adó vagy hozomány kifizetéséhez. Napjainkban a fűszer fő termővidéke India, de vannak borsültetvények Malajziában, Thaiföldön, Vietnamban, Kínában, Brazíliában és Madagaszkáron is.

A bors igen aromás, csípős és erős ízű fűszer. A fehérbors szintén nagyon csípős, de kissé más ízhatással rendelkezik. A zöldborsnak pedig kevésbé csípős, friss, enyhén gyümölcsös íze van.

A borsot szinte mindenhez használják az egész világon. A feketebors kiváló a marhahúshoz, különösképpen a steakhez. A fehérbors inkább fehér húsokhoz, halhoz, és világos színű szószokhoz használatos. Az egész zöldborsszemeket pácokhoz és mártásokhoz alkalmazzák, de gyakran használják chutney-k és savanyúságok készítéséhez is. Óvatos fűszerezés mellett az édességeknek, csokoládéknak különleges ízt kölcsönözhet.

Összetevők: Őrölt feketebors
Tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Tárolás: Száraz helyen tartandó!

Származási hely: Vietnám

Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig.
Gyártó és forgalmazó: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Multi4U fűszerek Egészséges táplálkozás

Kínai ötfűszer, tikka masala, arab kávéfűszer - csupán néhány a 14 új fűszer- és fűszerkeverék termékeink közül, melyeket a Multi4U márkanév alatt megtalálsz! Írásunkban bemutatjuk legújabb termékeinket és megosztunk néhány finom és egészséges receptet. - Reméljük, Neked is beválnak! :)