Paleolit Édesítő ötszörös 250g
Paleolit Édesítő ötszörös 250g
995 Ft

Paleolit Édesítő ötszörös 250g

995 Ft

Eritrit és stevia keveréke, mely ötször édesebb a répacukornál. Az eritrit enyhíti a stevia kesernyés mellékízét.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Bartók Béla

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Paleolit Édesítő ötszörös
nettó tömeg: 250 g

A specifikációban szereplő adatok 100 g-ra vonatkoznak.

Mi is az Eritrit?

Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.

Tulajdonságai azonban különböznek a következőkben:

  • Glikémiás indexe: 0
  • Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g)
  • Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet
  • Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
  • Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását
  • A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt
  • Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
  • Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg

Mi az a stevia?

A sztívia (stevia, jázminpakóca) egy igazán különleges növény, levelei ugyanis édesek. Ennek köszönhetően a leveléből készült kivonatot használhatjuk természetes édesítőszerként. Bármely háztartásban helyettesíthetjük vele a cukrot, vagy más mesterséges édesítőket.

Nagyobb mennyiségben fogyasztva kesernyés utóíz alakul ki, amely az édesgyökérre emlékezetet.

Intenzív édes íze alkalmassá teszi alacsony szénhidrát-bevitelű étrendekben édesítésre. Egyes tüneteket, mint amilyen az elhízás, a cukorbetegség, az allergia, az érelmeszesedés, vagy a magas vérnyomás, előnyösen befolyásolhat. A vércukorszintre nincs hatása, sőt még kissé növeli is a glükóztoleranciát, ezért cukorbetegek számára is használható. Meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen.

összetevők

eritritol, sztívia (1,85%)

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Forgalmazza: PALEOCENTRUM Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Csipkebogyó magliszt Egészséges táplálkozás

A maglisztek magas tápanyagtartalommal rendelkező, sokoldalúan felhasználható élelmiszer-alapanyagok. Természetes módon gluténmentes, funkcionális élelmiszerek, melyek alkalmazásával nem csupán különlegesebbé tehetjük ételeink ízvilágát, de egészségünket is támogathatjuk. 

Probiotikumok Emésztőrendszer támogatása

A probiotikumok az egészséges bélflórában természetes módon jelen lévő, hasznos baktériumok. Egysejtű organizmusok, melyek feladata a bélflóra egyensúlyának fenntartása, a vitaminok és tápanyagok bélfalon keresztül való felszívódásának elősegítése és az immunrendszer egészségének megőrzése.