Paleolit Erythritol 1kg
Paleolit Erythritol 1kg
2 595 Ft

Paleolit Erythritol 1kg

2 595 Ft

Erythritol (eritrit, eritritol) édesítőszer, 0% glikémiás index-szel.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Szent István körút

  Átvehető 2024. júl. 15., hétfő, nyitás: 7:30

 • Rákóczi út

  Átvehető 2024. júl. 15., hétfő, nyitás: 7:30

 • Pólus Center

  Átvehető ma 19:00-ig

 • Bartók Béla

  Átvehető 2024. júl. 15., hétfő, nyitás: 7:30

 • Fény utcai piac

  Átvehető 2024. júl. 15., hétfő, nyitás: 7:30

 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Budaörs

  Átvehető 2024. júl. 15., hétfő, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Paleolit Erythritol 

Kiszerelés: 1 kg

Erythritol (eritrit, eritritol) édesítőszer. A specifikációban szereplő adatok 100 g termék tápanyag-összetételére vonatkoznak.

Mi is az az eritritol?

Az eritritol egy természetes cukoralkohol, az édesítőszerek közé tartozik, édesítőereje 60-80 %-a a cukorénak. Hűs, édes ízvilággal rendelkezik. 

Miért érdemes az eritritolt választani?

 • Glikémiás indexe 0, így nem emeli meg a vércukorszintet - cukorbetegek is fogyaszthatják.
 • Antioxidáns hatással rendelkezik.
 • Könnyen emészthető.

Hogyan alkalmazzuk az eritritolt?

Amikor cukrot helyettesítünk eritrittel, akkor a cukor mennyiségének egyharmadával több eritritet kell használnunk ahhoz, hogy ugyanolyan édes ételt kapjunk. Például, ha epres pitét készítenénk és 1 csésze cukrot adnánk hozzá, akkor eritritből használjunk 1 és ⅓ csészényit. Az is lehetséges, hogy az eritritet a kristálycukorral vegyítve használjuk, mert így megőrizzük a szacharóz édességét, de némileg mérsékeljük a bevitt kalóriákat. Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!

Hogyan készül az eritritol?

Az eritritet általában a kukorica vagy a búza keményítőjéből állítják elő. A kukoricából vagy a búzából kinyert glükózt ezután nem patogén mikroorganizmusokkal (élesztővel) keverik, amik megerjesztik a glükózt és eritritté alakítják át. A fermentált keveréket hevítéssel fertőtlenítik, majd szárítják, hogy az eritrit kikristályosodhasson. Ezeket a kristályokat megtisztítják a szennyeződésektől és egy speciális kémiai szűrűn keresztül újra megmossák, végül kristályos, szilárd formában kerül forgalomba.

Mi a különbség az édesítőszer és a cukorpótló között?

 • Az édesítőszerek olyan mesterséges anyagok, melyek alacsony energiatartalommal rendelkeznek, ezáltal nem emelik meg a vércukorszintet. Az édesítőszereket cukorbetegek, illetve diétás étrendet követők is fogyaszthatják. Ide tartoznak például az aszpartám, az eritrit és a szacharin, valamint a stevia (sztívia) is.
 • A cukorpótlók a szénhidrátok csoportjába tartoznak. Kalóriatartalmuk nagyjából azonos a cukoréval, azonban a hagyományos cukorhoz, a szacharózhoz viszonyítva kisebb mértékben és időben elhúzódva emelik fel a vércukorszintet. Édesítő erejük a kristálycukorhoz viszonyítva alacsonyabb. Cukorpótlók többek között a gyümölcscukor (fruktóz), a szorbit, vagy a nyírfacukor (xilit).

további tudnivalók 

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Forgalmazó: PALEOCENTRUM Kft.

Származási hely: Kína

Teljes leírás