Napfényvitamin Histaminbalance Plus 60db
Napfényvitamin Histaminbalance Plus 60db
8 995 Ft

Napfényvitamin Histaminbalance Plus 60db

8 995 Ft

Problémaspecifikus élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő termék.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

Részletes leírás

Napfényvitamin Histaminbalance Plus
kiszerelés: 60 db kapszula

A specifikációban szereplő adatok 1 kapszulára vonatkoznak.

Hogyan ismerhetjük fel ezt az intoleranciát, melyek a legjellegzetesebb tünetek?

  • Bőrelváltozások: arcbőr kipirulása, vöröses foltok, kiütések, bőrviszketés
  • Légúti tünetek: tüsszögés, orrfolyás, fulladás, nehézlégzés, köhögés
  • Emésztőrendszeri tünetek: hasfájás, hasi görcsök, hasmenés, puffadás, hányinger, hányás
  • Szív- és érrendszeri panaszok: heves szívdobogás érzés, vérnyomás ingadozás, migrénes fejfájás, hőhullámok, fokozott izzadás

A tünetek döntő többségének kialakításában a hisztamin gyulladáskeltő hatása, a belekben, erek falában és kis légutakban található simaizomzat hisztamin okozta összehúzódásai, görcsei vesznek részt, valamint az erek áteresztő képességének fokozásával elősegíti a szöveti ödémát is, így duzzanat jön létre. Hisztamin intolerancia esetén rendkívül fontos a hisztamin diéta szerinti táplálkozás, azaz a magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztásának mellőzése, valamint a hisztamin egyensúly megteremtésében szerepet játszó mikrobiom támogatása.

Bélflóra támogatás hisztamin intolerancia esetén

A hisztamin érzékenyek étrendjének az egyik legsarkalatosabb pontja a bélflóra táplálása. Jól tudjuk, hogy számukra semmilyen fermentált élelmiszer nem jöhet szóba, mivel a fermentált, erjesztett, mikroorganizmusok által feldolgozott élelmiszerek magas hisztamin tartalommal rendelkezhetnek, amelyek fokozhatják az intoleranciából adódó tüneteket és súlyosbíthatják a rosszulléteket.

Mivel tápláljuk, védjük és regeneráljuk a mikrobiomunkat, ha hisztamin intoleranciában szenvedünk?

  • Rostok fogyasztása: teljesen egészséges emberek számára is ajánlott a napi 30-40 gramm rost elfogyasztása, ez hisztamin érzékenyeknél még nagyobb szerepet kap és ennél többet is elfogyaszthatnak, hiszen az élelmiszer rostok biztosítják a jótékony törzsek szaporodását, fennmaradását a bélrendszerben
  • Probiotikumok, szimbiotikumok fogyasztása
  • Hisztamin diéta szerinti zöldség és gyümölcs fogyasztás: a bennük található természetes rosttartalom miatt

Komoly gondban van az a hisztamin érzékenységgel élő, aki probiotikus kúrával szeretné egy kicsit feltuningolni a bélflórája állapotát

Jól tudjuk, hogy időnként valóban szükség van a mikrobiom faji sokféleségének növelésére, a jótékony törzsek táplálására, hiszen az őket károsító tényezők napi szinte hatnak ránk. Azt is tudjuk, hogy az egészséges mikrobiom közvetlenül képes pozitívan befolyásolni az idegrendszert, az immunrendszert, az emésztési folyamatokat, a hormonháztartást vagy éppen a vércukorszintünket, valamint gátolni a gyulladásokat, az ételtintolerancia és Lyukas bélből eredő károsodásokat és a túlérzékenységi reakciókat nevezzük egyszerűen allergiás tüneteknek őket és igen a szervezet hisztamin lebontását, hisztamin egyensúlyát is. [1-2]

Miért állítjuk, hogy komoly gondban vannak a “hisztaminosok”? A magyar, de akár a nemzetközi piacról is elmondható, hogy 90%-ban olyan probiotikumokat kínálnak a gyártók, melyek leginkább hisztamin-, illetve tiramin termelő tulajdonságuknál fogva fokozhatják a szervezet hisztamin szintjét és jelentősen ronthatják a betegek életminőségét. Sok esetben sem az orvos sem a beteg nem ismeri fel a hirtelen fellépő rosszullétek valódi okát, amit a helytelenül kiválasztott probiotikum is okozhat.

Hisztamin termelő baktériumok (az ilyen probiotikumok kerülendők a kifejezetten hisztamin intoleranciával küzdők számára):

  • Lactobacillus casei
  • Lactobacillus Bulgaricus
  • Streptococcus thermophilus
  • Lactobacillus delbrueckii
  • Lactobacillus helveticus

Hisztamin intolerancia esetén javasolt probiotikumok [3-7]:

  • Bifidobacterium infantis
  • Lactobacillus gasseri
  • Bifidobacterium breve
  • Bifidobacterium bifidum
  • Lactobacillus salivarius
  • Lactobacillus rhamnosus (különösen GG) – Segítheti az hízósejtek stabilizálását és csökkentheti a hisztamin receptorok érzékenységét, miközben gyulladásgátló hatást fejt ki
  • Bifidobacterium longum – hisztamin degradáló probiotikum. Elősegítheti az étkezés utáni gyulladásos reakció csökkentését és megakadályozhatja vagy javíthatja a bél hiperpermeabilitását („szivárgó bél szindróma”)
  • Bifidobacterium lactis – Elősegítheti a hisztamin és a tiramin lebontását
  • Lactobacillus plantarum – Segítheti a biogén aminok lebontását

Egy hatékony alternatíva ~ a HistaminBalance Plus

A HistaminBalance Plus készítmény egy hiánypótló termék a magyar étrend-kiegészítő piacon is, hiszen kifejezetten olyan jótékony törzseket tartalmaz, melyek nem csupán nem rendelkeznek hisztamin termelő tulajdonsággal, de elősegíthetik a szervezet hisztaminjának lebontását, degradációját, azaz egy egészségesebb hisztamin egyensúly létrejöttét.

  • A termékben található 5 féle törzs fogyasztása tiramin szint növekedéssel sem jár, így a hisztamin intoleranciával küzdők mellett a tiramin érzékenyek, migrénes fejfájással küzdők, illetve D-laktát érzékenységben szenvedők is fogyaszthatják.
  • A készítmény szimbiotikum, hisz kíméletes glükomannán rostanyagot is tartalmaz
  • Kapszulánként kimagasló 20 milliárdnyi jótékony baktérium
  • Az amerikai DuPont cég FloraFit® törzseit felhasználva került kifejlesztésre termékünk, mely elnevezés szabadalmaztatott, klinikailag tesztelt jótékony baktériumokat  jelöl és különlegességük, hogy 1 évig is megőrzik csíraszámukat szobahőmérsékleten
  • Dupla védelem, hogy a baktériumok valóban ott tudják kifejteni hatásukat, ahol szükség van rájuk: a felhasznált törzsek gyomorsaválló tulajdonsággal bírnak, ezen kívül a VEGAN gyomorsav-ellenálló kapszula is védelmet nyújt a baktériumoknak a gyomorban és patkóbélben található kedvezőtlen viszonyokkal szemben.

adagolás

Napi javasolt mennyiség: 1 db kapszula. Fogyasztási javaslat: bevehető reggel vagy este éhgyomorra bő folyadékkal vagy étkezések közben kevés folyadékkal (étkezés közben nem javasolt a sok folyadék elfogyasztása, hiszen az emésztő enzimek hígítása rontja az emésztési folyamat minőségét). 

  • Antiobiotikum kúra ideje alatt is fogyasztható! Kérjük, ügyeljen arra, hogy a gyógyszer és a probiotikum bevétele között teljen el 2-3 óra.
  • Amennyiben a kapszula lenyelése gondot okoz szétszedhető, tartalmát keverjük nem forró pépes ételbe. A saválló törzsek nem károsodnak a gyomorsav és epesavak jelenlétében sem.
  • Fogyasztása egyéb Napfényvitamin™ problémaspecifikus probiotikummal vagy állandó gyógyszerekkel: A termék kombinálható a többi problémaspecifius probiotikummal, tehát párhuzamonsan is fogyaszthatóak, gyógyszerekkel együtt szintén alkalmazható, de figyeljen oda arra, hogy a gyógyszer (pl.: pajzsmirigyre ható gyógyszerek) és a probiotikum bevétele között teljen el néhány óra.
  • Terhesség és szoptatás esetén: állapotos kismamáknak és szoptatás ideje alatt is természetesen biztonságosan fogyasztható a termék a szokásos adagban.

összetevők

Konjak gyökér kivonat (95% glükomannán), HPMC cellulóz kapszulahéj (gyomorsaválló), L. gasseri, B.longum, L. salivarius, B. lactis, B. bifidum.

Aktív hatóanyagok 1 kapszulában (C.F.U.):

  • Lactobacillus gasseri: 4 milliárd
  • Bifidobacterium longum: 4 milliárd
  • Lactobacillus salivarius: 4 milliárd
  • Bifidobacterium lactis: 4 milliárd
  • Bifidobacterium bifidum: 4 milliárd

C.F.U.: az élő kolóniaképző egység (baktériumok) mennyisége

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Tárolás: Hűvös, száraz helyen, párától védve tárolandó a baktériumok élettartamának megőrzése végett.

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Gyomorsav elleni termékek Emésztőrendszer támogatása

Gyakran tapasztalsz gyomorégést, puffadást vagy más emésztési zavarokat, és szeretnél a végére járni, hogy mi állhat a panaszaid hátterében? A helyes diagnózis felállítását bonyolíthatja, hogy ezek a tünetek mind az alacsony, mind a magas gyomorsavszint következményeként jelentkezhetnek, vagyis ez az egymással merőben ellentétes két állapot rendkívül hasonló tüneteket produkálhat! Mindez könnyen téves diagnózishoz és hatástalan kezelésekhez vezethet, miközben tüneteink nem javulnak. De mégis hogyan léphetünk ki ebből az ördögi körből, és találhatjuk meg emésztési panaszaink valódi okát? Nos, ez esetben a finom különbségek megértése kulcsfontosságú a panaszok enyhüléséhez, és emésztésünk egészségének helyreállításához! Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan tehetsz különbséget a magas és az alacsony gyomorsav-szint között, és állítsd helyre emésztésed egészségét!

Őszi allergák és természetes kezelési lehetőségek Immunerősítés, egészségvédelem

A levelek színes kavalkádja, a hűvösebb időjárás és a bekuckózós hangulat („cozy vibes”) sokak számára kedvenc évszakukká teszik az őszt. Előnyei és egyedi, különleges jellemzői mellett azonban az ősz sokak egészségét állítja kihívás elé, hiszen a szezonális allergiák nem csupán a tavaszi-nyári hónapok kiváltságai. A kültéri penészgombák és a hosszú ideig fennmaradó parlagfű pollenjei a hidegebb időjárás miatt fokozott kihívást jelentenek szervezetünk számára - csakúgy, mint az egész évben jelenlévő, beltéri allergének, például a poratka vagy az állatszőr. Írásunkban áttekintjük, hogyan védekezhetünk az őszi hónapok során jelentkező allergiás tünetek ellen a gyógynövények és vitaminok segítségével.

Tippek gyomorrontás kezelésére Egészséges táplálkozás

Az ínycsiklandó fogásokkal megrakott, karácsonyi asztal mellett ülve a mértékletesség elvének betartása nem könnyű feladat. Bizonyára mindannyiunkkal megesett már, hogy az ünnepi vacsorák, ebédek (reggelik, tízóraik, uzsonnák...) során a tervezettnél jóval többet fogyasztottunk, később pedig hasfájással, székrekedéssel, gyomorrontással küszködtünk. Most megosztunk néhány tippet, melyek hasznunkra lehetnek a karácsonyi gyomorrontás megelőzésére és kezelésére.