Spirulina 500 mg 200 db (Vitaking)
Vitaking Spirulina 500 mg 200 db
4 420 Ft

Vitaking Spirulina 500 mg 200 db

4 420 Ft

Az alga kifogástalan összetételű tápanyag, tartalmaz többféle vitamint, aminosavat, enzimet, ásványi anyagot, és karotinokat.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Az alga kifogástalan összetételű tápanyag, tartalmaz többféle vitamint, aminosavat, enzimet, ásványi anyagot, és karotinokat.

Napi ajánlott mennyiség: 15 tabletta (2500 mg spirulina-tartalom)

A spirulina gazdag fehérjékben, 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina sejteket könnyedén feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80% -t, míg például a szójababok sejtjei a szervezetben csak 40%-ban kerülnek be.

A spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik fel a szervezetben.

A spirulina rengeteg ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz, többek között például, vasat is, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szeléniumot, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofilt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat.

A spirulina nagy vastartalommal és B12-es vitamin-tartalommal rendelkezik. 10 g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450 g sóskának, avagy 320 g májnak. A spirulina B12 vitamin tartalma alapján háromszor felülmúlja a májat.

A spirulina nemcsak gazdag tápanyagokban, de egyensúlyban is tartja azokat.
A kutatások bebizonyították: 1 g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott.

 

Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek 
minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában 
tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással 
rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk 
során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást 
tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Immunerősítés gyógynövényekkel Immunerősítés, egészségvédelem

Immunrendszerünk erősségének fenntartásához hatékony segítséget nyújthatnak a gyógynövényekből készült teák, cseppek, szirupok egyéb étrend-kiegészítők. Évszázados hagyománnyal rendelkezik a gyömbér, a bíbor kasvirág (echinacea), a fokhagyma, a citromfű, valamint a csipkebogyó felhasználása: ezek a gyógynövények értékes hatóanyagaiknak köszönhetően fokozzák szervezetünk védekezőképességét a betegségekkel, fertőzésekkel szemben, értékes antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően pedig semlegesítik a szabadgyökök káros hatásait.

Rozmaring olajjal a haj egészségének megőrzéséért Haj, bőr, köröm

A rozmaring olaj gyógyászati és szépségápolási célokra való felhasználása nem újkeletű szokás: az antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatóanyagokban gazdag illóolajat már évezredekkel ezelőtt is alkalmazták. Értékes hatóanyagainak köszönhetően a rozmaring olaj segítséget nyújthat a haj és a fejbőr ápolásában, a korpás vagy zsíros haj kezelésében, valamint serkentheti a haj növekedését. Lássuk, hogyan alkalmazhatjuk  a mindennapokban!

Spirulina Immunerősítés, egészségvédelem

A kékes-zöldes színű mikroalga, a spirulina (Arthrospira platensis) a NASA űrhajósainak étrend-kiegészítőjeként vált először széles körben ismertté. A superfood-ként is ismert fonalas cianobaktérium - mely nevét szálainak spirális jellegéről kapta - alkotóelemeit tekintve igen gazdag tápanyagforrás, egészségvédő tulajdonságait tudományos kutatások is igazolják. Milyen összetevőket tartalmaz? Pontosan miben nyújthat segítséget? Hogyan fogyasszuk a spirulinát? Ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg az alábbiakban.