WTN Nano Q10+ 50 ml
WTN Nano Q10+ 50 ml
5 700 Ft

WTN Nano Q10+ 50 ml

5 700 Ft

Nagy biohasznosulású formula a sejtek energiatermeléséhez, az oxidatív stressz elleni védekezéshez.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Szent István körút

  Átvehető 2024. máj. 27., hétfő, nyitás: 7:30

 • Pólus Center

  Átvehető ma, nyitás: 10:00

 • Fény utcai piac

  Átvehető 2024. máj. 27., hétfő, nyitás: 7:30

Részletes leírás

nano q10+ étrend-kiegészítő
Kiszerelés: 50 ml (50 adag)

Nagy biohasznosulású formula a sejtek energiatermeléséhez, az oxidatív stressz elleni védekezéshez.

Nanoemulziós, vízoldékony formájának köszönhetően kiváló biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik, ezzel lehetővé teszi a valóban hatékony Q10 pótlást.

Miben előremutató a WTN Nano Q10+ más, hasonló termékekhez képest?

 • A Q10-et vízoldékony formában tartalmazza, ami kiemelkedő biológiai hasznosulást eredményez. Ellentétben a szilárd halmazállapotban lévő Q10 készítményekkel, amelyek biohasznosulása igen gyenge.
 • A Q10-et kb. 200 nanométer átmérőjű cseppekben tartalmazza, ami tovább növeli a biohasznosulást, a sima (folyadék) emulziókhoz képest (a méretmeghatározás foton korrelációs spektroszkópiával, dinamikus lézerfényszórással (DLS) történt).
 • Mindezt csak természetes anyagok felhasználásával értük el, a termék nem tartalmaz szintetikus poliszorbátokat*. Ez azért fontos, mert a vízoldékony Q10 étrend-kiegészítők szinte kivétel nélkül szintetikus poliszorbátokkal készülnek.
 • A lehető legnagyobb tisztaságú, illetve organikus minőségű segédanyagokat használtunk, így minimalizálva az esetleges szennyezők hatásait.
 • A Q10 pótlása során nincs szükség felesleges olajbevitelre. Az olajban oldott Q10 termékek biohasznosulása megfelelő (bár jelentősen elmarad a vízoldékony Q10-ek hatékonyságától), ám hátrányuk, hogy sok, időnként akár egy evőkanálnyi olajat is meg kell enni/inni. 

*A poliszorbátok potenciálisan tartalmazhatnak etilén-oxidot és 1,4 dioxánt, amelyek miatt rákkeltő hatásuk lehet, ezen felül kiválthatnak bőrallergiát, illetve toxikus hatással lehetnek a reprodukciós szerveinkre és a magzatfejlődésére is. A poliszorbát hisztaminfelszabadító hatású, ezért migrén, asztma, ekcéma, egyéb bőrallergiák stb. állapotokban nem javasolt a fogyasztása. A kétes hírű poliszorbátokat más neveken is fel szokták tüntetni a termékcsomagolásokon. De ezek mindegyik poliszorbát: gyakori márkaneve: "Tween", kémiai neve: polioxietilén-szorbitan-monooleát.

kinek ajánlott a termék alkalmazása?

A Q10 koenzim, természetesen előforduló vegyület, amely nélkülözhetetlen a sejtek energiatermeléséhez és az oxidatív stressz elleni védekezéshez. Mivel bioszintézise az életkor előrehaladtával csökken, így 30 éves kor után már érdemes lehet külső pótlására odafigyelni, hiszen a hiánya olyan degeneratív elváltozásokkal járhat, mint például neurológiai rendellenességek (pl.: Parkinson-, Alzheimer-kór), szív- és érrendszeri betegségek, fogíny problémák, cukorbetegség, máj- és agy működési zavarai. 

Továbbá bizonyos gyógyszerek is jelentősen csökkenthetik a Q10 termelődését a szervezetben. Ilyenek lehetnek a következők:

 • koleszterinszint-csökkentők (sztatinok, fibrátok),
 • béta-blokkolók,
 • antidepresszánsok (triciklikus antidepresszánsok),
 • antidiabetikus gyógyszerek (szulfonil-karbamidok),
 • szív- és érrendszeri gyógyszerek (pl. béta-blokkolók, értágítók),
 • diuretikumok (tiazid diuretikumok),
 • pszichoterápiás gyógyszerek (fenotiazin-származékok, tioxantén származékok).

ÍGY MŰKÖDIK A TERMÉK

A Q10 koenzim kulcsszerepet játszik a sejtek energiatermelésében és erős antioxidánsként ismert. Nagyobb mennyiségben a szív, a tüdő, a lép, a máj, a vese, a hasnyálmirigy és a mellékvese sejtjeiben található. Az emberi szervezet belső elválasztás útján képes előállítani, de az életkor előrehaladtával szervezeten belüli termelődése, koncentrációja egyaránt lecsökken.

A kívülről bevitt Q10 (CoQ10) akkor hatékony igazán, ha valamilyen formában biztosítva van a megfelelő felszívódás. A WTN Nano Q10+ esetében a vízoldékonyság, illetve a nano mérettartomány miatt ez jelentősen nagyobb, mint más Q10 termékek esetében. A biohasznosulás mértékének növekedése: 

szilárd halmazállapotú Q10 < olajoldott Q10 < vízoldékony Q10 (sima emulzió) < liposzómás és nano Q10 emulziók

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy a WTN Q10 ultra-t vagy a WTN Nano Q10+-t válaszd.

A WTN Q10 ultra aktív formában (ubikinol) tartalmazza a Q10-et. Tanulmányok arra engednek következtetni, hogy az ubikinol emésztési problémák esetén vagy az idősebb (55 év felettiek) többségének hatásosabb kiegészítő formula, szemben az ubikinonnal, hiszen már nem kell aktív formává redukálnia a szervezetnek. 

A WTN Nano Q10+ oxidált formában (ubikinon) tartalmazza ugyan a Q10-et, ami az ubikinol előanyaga (a szervezet képez belőle ubikinolt). Mint neve is mutatja a Q10 vízoldékony változatban van jelen a termékben, ami hatásosabban emeli az ubikinonszintet a zsíroldékony formával szemben, így szintén alkalmas Q10 pótlásra. Különösen előnyös azok számára, akiknek esetleg gondot okoz a kapszulák lenyelése.

használat

Ajánlott mennyiség: napi 4 pumpányi adag étkezéssel.

Figyelmeztetések: 

 • Warfarin tartalmú (vérrögképződést gátló) gyógyszert szedők csak orvosuk utasítására alkalmazhatják a Q10-et.
 • A narancs a tejtermékekkel keresztreagálhat, így aki tejtermék-allergiában vagy intoleranciában szenved, annak a WTN Nano Q10+ használata nem javasolt, a termék narancsolajtartalma miatt.
 • A termék bármely összetevőjére való allergia vagy érzékenység esetén a termék használata nem ajánlott!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését jól elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt, vagy fogyasztás után min. 2 óra elteltével célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.
 • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.

összetevők

Tisztított víz, organikus glicerin, bio narancsolaj, bio citromolaj, Q10 koenzim (ubikinon), gliceril citrát, gliceril laktát, gliceril linoleát, gliceril oleát, lecitin, polyglyceryl-10 caprylate/caprate (kókuszolajból).

Aktív komponensek 1 adagban (1 pumpányi):

 • Q10 koenzim (ubikinon): 100 mg

további tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Gyártja és forgalmazza: Wise Tree Kft.


A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér:

 1. [Bergamini 2012] – Bergamini, C., Moruzzi, N., Sblendido, A., et al.: A Water Soluble CoQ10 Formulation Improves Intracellular Distribution and Promotes Mitochondrial Respiration in Cultured Cells, PLoS One., 7, 3, e33712, 2012.
 2. [Cui 2021] – Cui, S., Luo, K., Quan, Y., et al.: Water-soluble coenzyme Q10 provides better protection than lipid-soluble coenzyme Q10 in a rat model of chronic tacrolimus nephropathy, Korean J Intern Med, 36, 4, 949-961, 07, 2021.
 3. [Ghirlanda 1993] – Ghirlanda, G., Oradei, A., Manto, A., et al.: Evidence of plasma CoQ10-lowering effect by HMG-CoA reductase inhibitors: a double-blind, placebo-controlled study, J Clin Pharmacol., 33, 3, 226-9, 03, 1993.
 4. [Kalén 1989] – Kalén, A., Appelkvist, E., L., Dallner, G.: Age-related changes in the lipid compositions of rat and human tissues, Lipids, 24, 7, 579-84, 07, 1989.
 5. [Mayumi 2019] – Mayumi, T., Kazuhide, T.: Water-soluble CoQ10 as A Promising Anti-aging Agent for Neurological Dysfunction in Brain Mitochondria, Antioxidants, 8, 3, 61, 2019.
 6. [Nagy 2019] – Nagy, V.: Koenzim Q10 pótlás jelentősége a szívelégtelenség kiegészítő kezelésében, Cardiologia Hungarica, 49, C12-C15, 2019.
 7. [Pelton 2001] – Pelton, R.: The Drug-Induced Nutrient Depletion Handbook (2nd Edition), Hudson, OH, Lexi-Comp, 2001.
 8. [Qu 2018] – Qu, H., Guo, M., Chai, H., et al.: Effects of Coenzyme Q10 on statin-induced myopathy: an updated meta-analysis of randomized controlled trials, J Am Heart Assoc, 2, e009835, 2018.
 9. [Quan 2020] – Quan, Y., Luo, K., Cui, S., et al.: The therapeutic efficacy of water-soluble coenzyme Q10 in an experimental model of tacrolimus-induced diabetes mellitus, Korean J Intern Med., 35, 6, 1443–1456, 11, 2020.
 10. [Zhang 2018] – Zhang, Y., Liu, J., Chen, X., Q., et al.: Ubiquinol is superior to ubiquinone to enhance Coenzyme Q10 status in older men, Food Funct., 9, 11, 5653-5659, 14, 11, 2018.

Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

A termék belső fogyasztásra nem alkalmas. A termék nem gyógyít betegségeket. A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas. Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával! Kerülni kell a szembejutást. Az ajánlott napi alkalmazási mennyiséget ne lépje túl! Ne használja irritált vagy sérült bőrfelületen!  Ne használja a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Ha kiütés jelentkezik, függessze fel a használatát! Gyermekektől elzárva tartandó.

Teljes leírás