Netamin Probiotikus élesztő kapszula 60 db
Netamin Probiotikus élesztő kapszula 60 db
4 990 Ft

Netamin Probiotikus élesztő kapszula 60 db

4 990 Ft

Saccharomyces boulardii, az egyetlen probiotikus élesztőgomba - kapszulánként 2,5 milliárd élő sejttel!

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Budaörs

  Átvehető ma 19:00-ig

 • Szent István körút

  Átvehető ma 19:00-ig

 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Rákóczi út

  Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Netamin Probiotikus élesztő kapszula
Kiszerelés: 60 db kapszula

A Netamin Probiotikus élesztő kapszula hatóanyaga a Saccharomyces boulardii, az egyetlen bizonyítottan probiotikus hatású élesztőgomba. Egyedi előnye, hogy a probiotikus baktériumokkal ellentétben antibiotikummal egyszerre is bevehető!

A következőkben nyújthat segítséget:

 • a bélflóra egészséges egyensúlyának helyreállításában
 • akut és krónikus hasmenés esetén – antibiotikum, utazás, vírus/baktérium/gomba/parazita okozta hasmenés (pl. E. coli, Salmonella, Clostridium difficile, Candida, rotavírus, norovírus, bélférgesség)
 • krónikus emésztőrendszeri betegségek (IBS, IBD, SIBO) kiegészítő kezelésében

Probiotikus élesztő több mint 60 évnyi bizonyítékkal a háta mögött:

A Saccharomyces boulardii (S. boulardii) egy probiotikus hatással rendelkező élesztőgomba, amit Henri Boulard francia mikrobiológus fedezett fel 1920-ban Indokínában.1 A tudós fermentálási (erjesztési) folyamatokban felhasználható élesztőtörzsek után kutatott, és arra lett figyelmes, hogy a helyiek kolera ellen két trópusi gyümölcs, a licsi és mangosztán héját rágták vagy a belőlük főzött teát fogyasztották.2 Boulard végül 1923-ban izolálta a gyümölcsök héjából a probiotikus élesztőt.3

Mit jelent az, hogy „probiotikus”? Mint az ma már köztudott, gyomor-bélrendszerünkben több ezer milliárd mikroorganizmus él, főleg baktériumok és gombák. Ezek együttese a bélflóra, aminek egyensúlya (jótékony és nemkívánatos mikroorganizmusok megfelelő aránya) az emésztésben, a tápanyagok felszívódásában és az immunrendszer működésében is kritikus szerepet játszik.4,5 A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyek képesek ezt az egyensúlyt támogatni.

A probiotikum szó hallatán a jótékony baktériumokra gondolunk, pedig definíció szerint minden olyan mikroorganizmus ide tartozik, amely pozitív hatással van a gazdaszervezetre – tehát nem csak baktériumok! A Saccharomyces boulardii az első és mai napig egyetlen probiotikus élesztőgomba, amit a legjobb minőségű (kettős vak, placebo-kontrollált) klinikai vizsgálatok is hatásosnak találtak.6-9 Mind a tudományos kutatások, mind az emésztési panaszok esetén történő gyakorlati alkalmazás tekintetében több mint fél évszázados múltra tekint vissza.

A bélflóra egyensúly segítője, antibiotikum-szedéssel egy időben is!

Az antibiotikumok bakteriális fertőzések kezelésére, megelőzésére alkalmas szerek. Többek között a húgyúti fertőzések (felfázás), a tüdőgyulladás, a sebfertőzés, az agyhártyagyulladás, a kötőhártya-gyulladás, a streptococcus okozta torokgyulladás, a közepes és súlyos akne (pattanás), a chlamydia, gonorrhea és egyéb nemi úton terjedő fertőzések is antibiotikumos kezelést igényelnek.

Ma az antibiotikumok a leggyakrabban felírt gyógyszerek, sajnos azonban legtöbbször nemcsak a káros, hanem a jó baktériumok egy részét is elpusztítják – ettől a bélflóra egyensúlyi állapota könnyen felborulhat. Az antibiotikum-kúrát ezért gyakran kísérik kínzó gyomor- és bélrendszeri mellékhatások (hasmenés, hasi fájdalom, puffadás, hányinger, hányás, étvágytalanság), gombás fertőzések, akut vagy akár krónikus bélgyulladás is.

Az antibiotikum nem tesz különbséget a baktériumok között: a probiotikus készítményekben lévő baktériumokat is elpusztíthatja – ha egyszerre vesszük be őket, azzal csökken a probiotikus baktériumok hatása és az antibiotikum kórokozó baktériumok elpusztítására irányuló kapacitása is. A Saccharomyces boulardii élesztőgombára azonban egyáltalán nincs hatással az antibiotikum! Mivel természetes módon ellenáll az antibiotikumok antibakteriális hatásának, így nyugodtan bevehetjük együtt őket, nem kell az órákat számolgatni és várni, a probiotikus élesztő azonnal „hadba állítható” a bélflóra-egyensúly támogatására és az antibiotikum-mellékhatások ellen.

Bizonyítottan élve, sértetlenül eljut a gyomorsavon át a belekbe

Ahhoz, hogy egy probiotikus mikroorganizmus kifejthesse jótékony hatásait, mindenképpen élve el kell jutnia a rendeltetési helyére, vagyis a belekbe. Kutatások bizonyították, hogy a Saccharomyces boulardii azon kevés élesztőgombák egyike, amely túléli az emberi test 37 fokos hőmérsékletét, valamint a gyomorsavnak, epesavaknak, emésztőenzimeknek is ellenáll.

adagolás

Napi 1-2 kapszula szedése javasolt bő folyadékfogyasztással.

összetevők

Tömegnövelő szerek (mikrokristályos cellulóz, kalcium-karbonát), Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgomba, növényi kapszula (hidroxipropil-metilcellulóz), csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói).

Aktív hatóanyagok 1 kapszulában:

Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgomba: 2,5 milliárd CFU*

további tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten, gyermekektől elzárva.

Gyártó: Organikus Egészség Egyesület


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás