Paleolit Tápióka keményítő 500g
Paleolit Tápióka keményítő 500g
555 Ft

Paleolit Tápióka keményítő 500g

555 Ft

Mellékíz- és színmentes, konyhabarát keményítőféle, sütéshez és főzéshez egyaránt alkalmazható.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 18:30-ig

Részletes leírás

paleolit - tápióka keményítő
kiszerelés: 500 g

A specifikációban feltüntetett adatok 100 g termékre vonatkoznak.

A manióka növény gyökeréből nyerjük a tápiókakeményítőt. Ehhez nem csak leőrlik a gyökeret, hanem különleges eljárással nyerik ki belőle a keményítőt.  Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos lisztet is.

felhasználás

Alkalmas sütésre, főzésre, kiváló adalékanyag szószokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle, mert amellett, hogy mellékíz és színmentes, rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele.  Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is.

Másik fontos tulajdonsága, hogy az ebből készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért nagyon ajánljuk kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Ha maglisztekhez keverjük a tápióka keményítőt, igazi, szivacsos kenyérállagot kaphatunk végeredményként.

Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz.

tápértéktartalom 100 g termék esetén

  • Energia: 346 kcal
  • Zsír: 0 g
  • - ebből telített zsírsav: 0 g
  • Szénhidrát: 86 g
  • - ebből cukor: 0 g
  • Fehérje: 0,2 g
  • Só: <0,1 g

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A TERMÉKRŐL:

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Forgalmazza: PALEOCENTRUM Kft.

Származási hely: Thaiföld

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Csipkebogyó magliszt Egészséges táplálkozás

A maglisztek magas tápanyagtartalommal rendelkező, sokoldalúan felhasználható élelmiszer-alapanyagok. Természetes módon gluténmentes, funkcionális élelmiszerek, melyek alkalmazásával nem csupán különlegesebbé tehetjük ételeink ízvilágát, de egészségünket is támogathatjuk.