Részletes leírás
Herby's BIO Fahéj (Cassia) olaj - FOOD GRADE
nettó térfogat: 10 ml
100% tisztaságú, természetes, hígítatlan fahéjolaj ételek ízesítéséhez. Vízgőz-desztillációval nyerik ki a cassia fahéj (Cinnamomum cassia) kérgéből, leveléből és ágából (1 kg illóolaj előállításához nagyjából 120-130 kg cassia fahéj szükséges). A termék gázkromatográfiai vizsgálati eredményét a csatolt dokumentumoknál találod. Kemotípus szerint bevizsgált termék. Gyermekbarát (kozmetikai termék alapanyagként és párologtatva) fogyasztási cikk, 6 éves kor alatt ne alkalmazzuk.
MILYEN ILLATAROMÁVAL RENDELKEZIK?
A cassia olaj karakteres fahéj aromával, édes és fűszeres jegyekkel rendelkezik. Ha a ceyloni fahéjjal hasonlítjuk össze, a ceyloni fahéjkéreg illóolaja összetettebb illatú, enyhe, édes jegyekkel, melyben egy enyhe citrusos aláfestés is felfedezhető; míg a cassia fahéj illóolaja intenzívebb, mélyebb, erőteljesebb, édes-fás illattal rendelkezik. A ceyloni fahéjkéreg esszenciális olaj illata gyakran kevésbé szúrós, és inkább könnyed, míg a cassia fahéj illata domináns és tartós. A ceyloni fahéjkéreg olaj illatát gyakran elegánsabbnak és kifinomultabbnak tartják, míg a cassia fahéjolaj illata inkább meleg és otthonos érzetet kelt.
tippek konyhai felhasználáshoz
Mindkét fahéj fajtának megvan a maga varázsa. A ceyloni fahéj kéreg illóolaj finom eleganciát, míg a cassia fahéj illóolaj markáns karaktert visz az ételekbe. Ízük nagyon hasonló, mindkét típusú fahéj sokoldalúan használható és különleges ízélményt nyújt. A cassia fahéj illóolaj a ceyloni fahéjnál magasabb kumarintartalommal bír, ezért óvatosabban adagoljuk. A cassia fahéj illóolaj kiválóan alkalmazható különféle ételek és italok ízesítésére.
- Egy csepp fahéj illóolajjal mélyebb, különlegesebb aromával gazdagíthatjuk a forralt bort.
- Sütéskor a mézeskalács tésztájába is tehetünk egy cseppet, így még intenzívebb fahéj illatot és ízt kapunk.
- Reggeli zabkásánkhoz egy csepp illóolajat adva feldobhatjuk az egyszerű fogást.
- A cassia fahéj illóolaj remekül illik gyümölcsturmixokhoz is, különösen az almás vagy banános változatokhoz.
- Egy csepp illóolajjal ízesíthetjük a forró csokoládét, ami még kellemesebbé és melegebbé teszi az italt a hideg, téli napokon.
- Ha különleges salátaöntetet szeretnénk készíteni, keverhetünk egy csepp illóolajat az olívaolajhoz és a balzsamecethez.
- A süteményekhez (például almás pitéhez) egy kevés fahéj illóolajat hozzáadva ínycsiklandóbb végeredményt kapunk.
- A házi készítésű granola is extra aromát kap egy csepp illóolajtól.
- Végül, a chai teát is különlegesebbé, ízletesebbé tehetjük egy csepp fahéj illóolaj hozzáadásával.
Első alkalommal inkább kisebb adaggal kezdjünk. Sütés vagy egyéb hőkezelés során bátrabban adagolhatjuk, de érdemes a folyamat végén hozzáadni az ételhez, így érezhetjük igazi aromáját.
A népi gyógyászatból ismert lehetséges hatásai
- Antibakteriális és antivirális hatással rendelkezik: Alkalmazhatjuk fertőzések megelőzésére vagy kezelésére.
- Erős gombaellenes hatással bír: Felhasználhatjuk körömgomba kezelésére; rendszeres használata elősegítheti a körmök egészségének helyreállítását és a fertőzések megelőzését.
- Javítja a vérkeringést: Alkalmazása serkentheti a vérkeringést, ami elősegítheti a szervezet oxigén- és tápanyagellátását.
- Természetes hangulatjavító: Az illóolaj hangulatjavító hatásai révén segíthet a stressz és a szorongás csökkentésében, elősegítheti a relaxációt és a mentális jólét fenntartását.
- Gyulladáscsökkentő: Csökkenti a gyulladást és hozzájárul a fájdalom enyhítéséhez.
- Erősíti az immunrendszert: Támogathatja az immunrendszer természetes védekezőképességének fenntartását.
- Légzésjavító: Használata segíthet a légzőszervi problémák, például a megfázás és az influenza tüneteinek enyhítésében.
- Vércukorszint javító: A fahéjaldehid elősegítheti a vércukorszint csökkentését étkezés után. Rendszeres használata támogathatja a vércukorszint stabilitását, ami különösen előnyös lehet a cukorbetegek számára. Erre a célra azonban inkább a ceyloni fahéj kéreg illóolajat ajánljuk, ugyanis a cassia fahéj olajnak jóval magasabb a kumarintartalma.
- Javítja az emésztést: Az emésztési problémák enyhítésében is hasznos lehet, mivel segíthet az emésztőrendszer megnyugtatásában és a puffadás csökkentésében. Erre a célra is inkább a ceyloni fahéj kéreg illóolajat ajánljuk, ugyanis a cassia fahéjolajnak jóval magasabb a kumarintartalma.
ellenjavallatok
6 éves kor alatt ne alkalmazzuk. Kerülendő várandósság/szoptatás alatt. Véralvadásgátló/vérhígító készítmények szedése esetén ajánlott orvossal konzultálni a fahéjolaj alkalmazása előtt. Minden esetben hígított formában alkalmazzuk.
összetevők
Fahéjaldehid, Cinnamyl Acetate, Trans-o-Methoxycinnamaldehyde, Kumarin.
A cassia fahéj illóolaj magasabb kumarintartalommal rendelkezik, mint a ceyloni fahéjkéreg illóolaja.
további tudnivalók
Tárolás: Hűvös, fényvédett helyen, zárt kupakkal. Gyermekek elől gondosan zárja el!
Származási hely: Kína
Forgalmazza: Nutrinno Group Kft.
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.
A termék belső fogyasztásra nem alkalmas. A termék nem gyógyít betegségeket. A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas. Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával! Kerülni kell a szembejutást. Az ajánlott napi alkalmazási mennyiséget ne lépje túl! Ne használja irritált vagy sérült bőrfelületen! Ne használja a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Ha kiütés jelentkezik, függessze fel a használatát! Gyermekektől elzárva tartandó.