Netamin Mio-inozitol por 100 gramm
Netamin Mio-inozitol por 100 gramm
4 490 Ft

Netamin Mio-inozitol por 100 gramm

4 490 Ft

Elengedhetetlen számos agyi jelzőrendszer megfelelő működéséhez, fontos szerepe van a hormonok és neurotranszmitterek jelátviteli folyamataiban.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Fény utcai piac

  Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 7:30

 • Bartók Béla

  Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 7:30

 • Budaörs

  Átvehető 2024. máj. 21., kedd, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Netamin Mio-Inozitol por

Kiszerelés: 100 g (50 adagnak megfelelő mennyiség)

Adagolás: Felnőtteknek napi 2 gramm por (2 csapott mokkáskanálnyi) folyadékban elkeverve, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt, vagy közben fogyasztva.

A specifikációs táblázatban megjelölt mennyiség a napi adagra (2 g) vonatkozik.

A mio-inozitol (myo-inositol, vagy myo-inozitol) egy vitaminszerű anyag, amit korábban a B-vitaminok csoportjába soroltak (B8-vitamin néven is találkozhatsz vele), habár klasszikus értelemben nem sorolható a vitaminok közé. A természetben leginkább gyümölcsökben, babban, gabonafélékben és diófélékben fordul elő.

A mio-inozitol nélkülözhetetlen a sejtek közötti kommunikációhoz, valamint foszforsavval kapcsolódva a sejthártya alkotórészét képezi. Nagy mennyiségben megtalálható a gerincvelői idegekben, az agyban és az agy-gerincvelői folyadékban. Elengedhetetlen többféle agyi jelzőrendszer megfelelő működéséhez, mivel segít javítani a különböző receptorok (ingerfelfogó idegvégek) érzékenységét – emiatt nagyon fontos szerepet játszik a hormonok és neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) által használt jelátviteli folyamatokban. 1

Mit jelent mindez röviden összefoglalva? A mio-inozitol segíti például az inzulin hormon, vagy a hangulatért felelős szerotonin és dopamin hatékonyabb működését.2-3
Habár az inozitolnak összesen 9 különböző formája van, a két leggyakrabban használt és legtöbbet kutatott természetes forma a myo-inositol és a d-kiro-inositol. Mivel a myo-inositol felszívódása egyes források szerint 10-szerese a d-kiro-inozitolnak 4, ezért termékünk 100% tisztaságú myo-inozitol port tartalmaz, magas, 2000 mg-os napi dózisban.

Összetevők:

myo-inositol

további tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekektől elzárva.

Gyártó: Netamin

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!


Hivatkozások:
1 Parthasarathy LK, Seelan RS, Tobias C, et al. Mammalian inositol 3-phosphate synthase: its role in the biosynthesis of brain inositol and its clinical use as a psychoactive agent. Subcell Biochem. 2006;39:293-314.
2 Tamarina NA, Kuznetsov A, Rhodes CJ, et al. Inositol (1,4,5)-trisphosphate dynamics and intracellular calcium oscillations in pancreatic beta-cells. Diabetes. 2005 Nov;54(11):3073-81.
3 Mitchell CA, Gurung R, Kong AM, et al. Inositol polyphosphate 5-phosphatases: lipid phosphatases with flair. IUBMB Life. 2002 Jan;53(1):25-36.)
4 Ostlund RE Jr, Seemayer R, Gupta S, et al. A stereospecific myo-inositol/D-chiro-inositol transporter in HepG2 liver cells. Identification with D-chiro-[3-3H]inositol. J Biol Chem. 1996 Apr 26;271(17):10073-8.
 

Teljes leírás