Bio Tiszta Méhpempő friss 10 g
Apiland Tiszta méhpempő BIO 10 g
2 060 Ft

Apiland Tiszta méhpempő BIO 10 g

2 060 Ft

A bio méhpempő gazdag vitaminokban, ásványokban, nyomelemekben, telítetlen zsírsavakban.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 18:30-ig

  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Kiszerelés: 10 g

Bio Tiszta méhpempő

A Tiszta méhpempő gazdag vitaminokban (teljes körű B-vitaminok: B1, B2, B3, B5, B9, B12), ásványokban, nyomelemekben, telítetlen zsírsavakban. Ezek a tápanyagok alkalmassá teszik a bőr és a haj kezelésére, fontos alapanyaga maszkok, folyadékok, krémek, különböző kezelések készítésében. Ugyanakkor, kitűnő eredményeket lehet elérni a Tiszta méhpempő belső használata esetén ahol maximalizálja a rendkívüli hatásait.

A méhpempő a méhek garatmirigy váladéka. Az egyik legösszetettebb ismert anyag. A pempő fontos ásványi anyag -, vitamin -és fehérje tartalma miatt. 17 aminosavat is tartalmaz, amelyek között ott találni 8, az élet működéséhez nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat. Továbbá a méhpempő összetevői között találunk még fontos nyomelemeket, cukrokat és zsírsavakat is. Igazán különlegessé az acetilkolin és a 10-HDA sav tartalma teszi a méhpempőt. Az acetilkolin és a 10-HDA sav ingerületátvivő – gyulladáscsökkentő vegyületek.

A tiszta méhpempő természetes formájukban tartalmazza a tápanyagait, mivel ezt a csodás anyagot nem vetik alá semmiféle kémiai eljárásnak. A pempő komplexitásának köszönhetően összetett módon képes kifejteni hatásait, ráadásul képes felerősíteni más gyógyhatású készítményeket.

Az alábbi problémák esetén érdemes kipróbálni:

  • Akné, pattanások (bőrápolás) :napi 2-3 alkalommal, 15 percig hagyjuk állni, majd vízzel mossuk le
  • Baktériumok elleni védekezés :napi 1-2 gramm, 4-5 héten át
  • Gyulladáscsökkentés : napi 1-2 gramm, a fájdalom elmúlásáig (de akár nagyobb adagokban is, a gyorsabb eredmény eléréséért)

Immunerősítés:
1 héten keresztül, 1 gramm, évente több ilyen hetet érdemes tartani
Influenza : 6-7 napon át, 1-2 gramm, influenza szezonban különösképpen ajánlott

A Német Táplálkozási Társaság adatai szerint 100gramm méhpempő a következő tápanyagmennyiséget tartalmazza (becsült érték!)

  • Aminosavak %: Valin 1,6, Glicin 3, Izoleucin 1,6, Leucin 3, Prolin 3,9, Treonin 2, Szerin 2,9
  • Metoinin 3,7, Fenilalalin 0,5, Aszaparginsav 2,8, Glutaminsav 8,3
  • B-1 Vitamin 0,1 - 1,7 mg
  • B-2 Vitamin 0,5 - 2,5 mg
  • B-3 Vitamin 4,5 - 19 mg
  • B-5 Vitamin 3,6 - 23 mg
  • B-6 Vitamin 0,2 - 5,5 mg
  • H-Vitamin 0,9 - 3,7
  • C-vitamin nyomokban
  • Kálium 200 - 1000 mg
  • Kálcium 25 - 85 mg
  • Magnézium 20 - 100 mg
  • Cink 0,7 - 8 mg
  • Vas 1 - 11 mg
  • Réz 0,33 - 1,6 mg
  • Szénhidrát 11-23 g
  • Fehérje 9-18 g
  • Zsír 3-8 g

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Immunerősítés gyógynövényekkel Immunerősítés, egészségvédelem

Immunrendszerünk erősségének fenntartásához hatékony segítséget nyújthatnak a gyógynövényekből készült teák, cseppek, szirupok egyéb étrend-kiegészítők. Évszázados hagyománnyal rendelkezik a gyömbér, a bíbor kasvirág (echinacea), a fokhagyma, a citromfű, valamint a csipkebogyó felhasználása: ezek a gyógynövények értékes hatóanyagaiknak köszönhetően fokozzák szervezetünk védekezőképességét a betegségekkel, fertőzésekkel szemben, értékes antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően pedig semlegesítik a szabadgyökök káros hatásait.

Immunerősítő gyógynövények Immunerősítés, egészségvédelem

Az immunrendszer támogatása különösen fontos a hidegebb hónapokban, amikor a fertőzések és megfázások gyakorisága nő. Nem kell azonban messzire mennünk vagy drága csodaszereket vásárolnunk ahhoz, hogy megerősítsük szervezetünk védekezőképességét. Elég körülnéznünk a konyhában vagy a spájzban, számtalan természetes immunerősítő vesz minket körül: a gyümölcskosárban lapuló gyömbér, a fokhagyma a hűtő zöldségesfiókjában, vagy a kurkuma a fűszeresdobozban mind-mind „superfoodok”, melyek fogyasztásával erősíthetjük szervezetünket. Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttünk néhány tápanyagdús zöldséget, gyümölcsöt és fűszert, melyekből érdemes betáraznod a hideg hónapokban!

Huminsav Immunerősítés, egészségvédelem

A modern táplálkozási szokások egyik következménye a sav-bázis egyensúly felborulása, mely szervezetünk elsavasodásához vezet. Az elsavasodás számos egészségügyi problémához vezethet, többek között csontritkulás, asztma vagy reuma kialakulásához, továbbá hajhullást és súlynövekedést is okozhat. Szervezetünk ásványi anyagokkal való ellátottságának biztosításával hozzájárulhatunk a sav-bázis egyensúly helyreállításához. Az ásványi anyagok pótlásában segítségünkre lehetnek a huminsav-tartalmú étrend-kiegészítők, például a Huminiqum kapszula és szirup termékek.