Natura Burgonyapehely 500 g
Natura Burgonyapehely 500 g
1 495 Ft

Natura Burgonyapehely 500 g

1 495 Ft

Megfelelő alapanyag burgonyapüré, pogácsa, krokett, gombóc készítéséhez, továbbá alkalmazható sűrítéshez és tészták lazításához.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Fény utcai piac

    Átvehető 2024. dec. 6., péntek, nyitás: 7:30

  • Szent István körút

    Átvehető 2024. dec. 6., péntek, nyitás: 7:30

  • Bartók Béla

    Átvehető 2024. dec. 6., péntek, nyitás: 7:30

  • Rákóczi út

    Átvehető 2024. dec. 6., péntek, nyitás: 7:30

  • Budaörs

    Átvehető 2024. dec. 6., péntek, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Dénes Natura Burgonyapehely

Kiszerelés: 500 g

A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.

A burgonyapehely finom lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színű, minőségét igen sokáig megőrző étel-alapanyag. Kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető belőle.

Lehetséges felhasználási formái: 

  1. Tört burgonya: Elég langyos vizet keverni hozzá, és máris kész a tört krumpli, azaz sietős napokon megspórolhatjuk a krumplifőzés- és pucolás idejét, és arra sem kell várnunk, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljön a burgonyánk.
  2. Burgonyapüré készítése: Fél liter meleg,sós vízhez 250 g burgonyapehelyhet adjunk hozzá , ízlés szerint tehetünk hozzá vajat vagy margarint, majd keverjünk hozzá fél liter hideg tejet.
  3. Pogácsához, kroketthez, gombóchoz: Ha olyan ételt szeretnénk készíteni, amelyhez natúr főtt, áttört burgonya szükséges, nyugodtan nyúlhatunk a pehelyhez. Tehát nem csupán a feljebb már említett püréhez használhatjuk, hanem krokett, krumplis pogácsa vagy krumpligombóc tésztája is készülhet belőle. 
  4. Sűrítésre: Az egyik legjobb gluténmentes opció burgonyapelyhet (vagy burgonyakeményítőt) használni sűrítéshez. Levesekhez, főzelékekhez egyaránt tehetjük. A főzés vége felé egyszerűen adjunk 1-2 evőkanálnyit a sűrítendő ételhez, keverjük el, majd főzzük még pár percig. Ezalatt a pehely feloldódik és megduzzad, az eredmény pedig csomómentes lesz.
  5. Lazítani: Kelt házi kenyerek és péksütemények szerkezetének lazítására tökéletes alapanyag. 50 dkg liszthez adjunk 2-4 púpozott evőkanál burgonyapelyhet, egyszerűen dagasszuk meg a többi hozzávalóval együtt, majd hagyjuk a tésztát a szokásos módon megkelni. Sós és édes kenyerekhez, süteményekhez egyaránt adhatjuk.

ÖSSZETÉTEL

Összetevők: burgonya.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

  • Energia 1417 kJ (338 kcal)
  • Zsír 0,3 g
    • amelyből telített zsírsavak 0,1 g
  • Szénhidrát 72,7 g
    • amelyből cukrok 1,7 g
  • Fehérje 10,1 g
  • Só 0,5 g

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Származási hely: Szlovákia.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás