Flavin Vita Crystal Kudzu B6-viaminnal 250 db kapszula
Flavin Vita Crystal Kudzu B6-viaminnal 250 db kapszula
9 990 Ft

Flavin Vita Crystal Kudzu B6-viaminnal 250 db kapszula

9 990 Ft

Befolyásolhatja a szerotonin- és dopamintermelést az agyban, ami erősítheti az idegrendszert és pozitív hatással lehet a kedélyállapotra.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

Részletes leírás

Flavin Vita Crystal Kudzu B6-vitaminnal

Kiszerelés: 250 db kapszula

A specifikációs sablonban szereplő adatok 1 kapszulára vonatkoznak.

Kudzu - A harmónia amely belülről fakad - Kudzu szárított őrleményét tartalmazó étrend - kiegészítő kapszula polifenol tartalommal.

A növény története:
A kínai orvoslás évszázadok óta használja a növényt gyógyászati célokra. Az Egyesült Államokba csak 1876-ban került a kudzu, mint dísznövény.
A múlt század nyolcvanas éveinek végén kezdték az amerikai tudósok vizsgálni a Kudzut és fedezték fel kiemelkedő tulajdonságait gyógyászati szempontból.

Tudományos vizsgálatok:
1989-ben az Észak-Karolinai Egyetem tudósainak jelentésében az állt, hogy a kudzugyökér stabilizálja az idegrendszert. Később bebizonyították, hogy a kudzu befolyásolja az agy szerotinin- és dopamintermelését.

Ezek a hormonok az idegrendszerre hatnak úgy, hogy biztosítják a folyamatos ingerületvezetést. A dopamin és a szerotonin felelős a kedélyállapotért is. Ezeknek a hormonoknak a hiánya szélsőséges hangulatokat idéz elő - a túlzott agresszivitástól kezdve a gyakori idegösszeomlástól át a depresszióig. A kudzunak hatására a szerotonin és a dopamin hosszabb ideig marad a keringési rendszerben, és természetes módon stimulálja agyunk jutalmazó rendszerét.

Kutatók szerint a daidzein hatása megközelíti egy nagyon fontos hormon, az ösztrogén hatását. Ösztrogénhiány menopauza idején lép fel nőknél.
Az 1990-es évek végén japán tudósok észrevették, hogy a kudzu enyhíti ezen kellemetlen tüneteket.
Egy 2000-ben végzett kutatás eredményei szerint a daidzein csontépítő sejtekre való pozitív hatását írják le.

Az 1990-es években kezdett kutatások a kudzuban található izoflavonoidokkal kapcsolatban arra mutatnak, hogy a genisztein védő hatású lehet a prosztata- és mellrákkal szemben. Vizsgálatok előzetes adatai azt mutatják, hogy a kudzuban található puerarin, javíthat a cukorbetegek inzulin rezisztenciáján.

A Kudzu vasban és más ásványi anyagokban (nátrium, kálcium) gazdag, valamint szénhidrátokat (főleg keményítőt) tartalmaz, ezért több benne az energiát adó kalória, mint a mézben.

A kudzu a méreganyagokkal terhelt máj működésének segítésében, emésztési zavarok, rossz vérkeringés, fejfájás, izomfájdalom, helytelenül működő idegrendszer, a szervezet általános kimerültsége és gyengesége esetén szintén hatékonynak bizonyult.

A kudzu hatásai:

  • Befolyásolja a szerotonin- és dopamintermelést az agyban, ami erősítheti az idegrendszert és pozitív hatással lehet a kedélyállapotra.
  • Csökkentheti az izomfájdalmakat és a fejfájást.
  • Általánosan javíthatja a közérzetet, erőt adhat.
  • Méregtelenítheti a belső szerveket, különös tekintettel a májra.
  • Csökkentheti az inzulinrezisztanciát.
  • Segíthet a változókor tüneteinek enyhítésében.

Ellenjavallat: A termék fogyasztása nem ajánlott kisgyermekek, terhes, ill. közvetlenül terhesség előtt álló nők, szoptatós anyák, pubertás korban lévő fiatal lányok, valamint olyan egyének számára, akiknél (korábban hormon-függő) nőknél elsősorban emlő daganatot diagnosztizáltak, ill. kezeltek.

Felhasználási javaslat: 1 kapszula. Bő vízzel lenyelni.

ÖSSZETÉTEL

Hatóanyagai:
Tartalmaz, számos hasznos izoflavonoidot, beleértve daidzeint (gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatás) és genisteint (leukémia ellenes hatás).
Ezen kívül egyedülálló puerarin forrás. A kudzu gyökér vegyületei befolyásolhatják az ingerületátvivő anyagok hatását (pl. szerotonin, GABA).

Összetevők:
Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), kudzu gyökér (Pueraria lobata) szárított őrlemény, B6 vitamin, kapszula borítása: zselatin.

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:

  • Isoflavon: 50 mg
  • B6-vitamin. 1 mg *RDA 71,4%
  • Össz polifenol: 12,46 mg
    • ebből flavonoid: 8,72 mg
    • ebből resveratrol: 0,0062 mg

*RDA a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %-a.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Az elegendő mennyiségű tápanyagbevitel segít a fáradtság megelőzésében és kezelésében. Immunerősítés, egészségvédelem

A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok jelenléte szervezetünkben szorosan összefügg energiaszintünkkel. Amikor hiányoznak a szervezetünk működéséhez szükséges tápanyagok, könnyebben érezhetjük magunkat fáradtnak, kimerültnek, s munkabírásunk is csökkenhet. Írásunkban kiemelünk néhány fontos tápanyagot, melyek optimális mennyiségben való bevitelével hatékonyan csökkenthető a fáradtság.