WTN Kolin krém 100 ml
WTN Kolin krém 100 ml
4 480 Ft

WTN Kolin krém 100 ml

4 480 Ft

Nagy biológiai hasznosulású kolinformákkal - Citikolin, alpha-gpc, kolin-bitartarát, napraforgó foszfolipidek - Tartósítószer nélkül. Vegán termék.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Budaörs

  Átvehető ma 17:00-ig

 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Pólus Center

  Átvehető ma 19:00-ig

 • Szent István körút

  Átvehető ma 16:00-ig

 • Fény utcai piac

  Átvehető ma 16:00-ig

Részletes leírás

WTN kolin krém
kiszerelés: 100 ml

A kolin az agy kognitív működésének támogatója és az egészséges magzatkori idegrendszeri fejlődés elsődleges védelmezője. Elősegíti a szellemi funkciók optimális és hosszútávú fenntartását, rehabilitációját és a várandósság során megelőzheti bizonyos idegrendszeri fejlődési rendellenességek kialakulását. A WTN Kolin krém vegán termék.

Miben előremutató a WTN Kolin krém, más kolint tartalmazó termékekhez képest?

 • Komplex készítmény, amely a kolin több formáját is tartalmazza (Alfa-GPC, CDP-kolin L-kolin bitartarát, foszfatidilkolin), ezáltal biológiailag egy jóval teljesebb hatás érhető el, mintha csak egyfajta kolinforrást alkalmazna valaki.
 • A termékben lévő Alfa-GPC (alfa-glicerofoszfokolin) képes áthatolni a vér-agy gáton (a többi kolinforma nem) és így rendkívül jó biohasznosulást, illetve hatékonyságot eredményez.
 • A nagy önköltsége miatt ritkán alkalmazott citikolin (CDP-kolin) forma szintén hatékony támogatója a kognitív képességeknek, ám ezen felül kiegészítő hatásai az idegrendszeri működésre is pozitívan kihatnak. Biohasznosulása szintén kiváló, hasonló az Alfa-GPC-hez.
 • A krém a WTN saját fejlesztésű ún. Aminoszorpciós Technológiával készült, ami új szintre emeli a hatóanyagok bőrbe jutását. Ezáltal növeli az adott termék hatékonyságát.
 • A bőr védő funkciónak kiiktatása felelősséggel is jár, ezért az alkalmazott segédanyagok kiváló minőségére is nagy hangsúlyt fektetünk (hiszen azok is bejuthatnak a szervezetbe).
 • Az alkalmazott segédanyagok (emulgeátorok, növényi olajok stb.) kiváló bőrhidratálást biztosítanak.

Fontos kiegészítés

A WTN Kolin krém hatékonyan működik együtt a WTN Omega-3 Ultra, a WTN Omega-3, de leghatékonyabban a WTN DHA termékkel.

használati javaslat

A krémből naponta 1-2 pumpálásnyit kenj fel az alkarra, vagy a comb belső felére vagy az alhasra, majd masszírozd a bőrödbe.

Figyelmeztetés:

 • Ügyelj arra, hogy a szembe ne kerüljön!
 • Használat előtt a bőrt érdemes megtisztítani (lemosni) az esetleg rajta maradt testápolók vagy olajak maradványaitól, melyek a felszívódást gátolhatják.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket! A krémek használata előtt érdemes bőrpróbát végezni az összetevőkkel szembeni érzékenység kizárása érdekében. A fül mögötti terület erre kiválóan alkalmas, mert ott nagyon vékony és érzékeny a bőr.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl!
 • A készítményt gyermekek nem használhatják.

A WTN Kolin krém főbb összetevői és azok hatásai:

Alfa-GPC (Alfa-glicerofoszfokolin)

Az alfa-GPC (alfa-glicerofoszfokolin) egy természetes kolintartalmú foszfolipid. Olyan kolin származék, amely könnyen átjut a vér-agy gáton, és gyorsan felszívódik. Úgy fejti ki hatását, hogy növeli az acetilkolin neurotranszmitter szintézisét és felszabadulását az agyban, vagyis részt vesz a memória funkciók működésében, a motiváció kialakulásában, a figyelem szabályozásában és a vázizom összehúzódásában. Biológiailag jobban hasznosul, mint más kolinszármazékok, és hatékonyan fokozza az acetilkolin neurotranszmitterek termelődését az agyban.

Az alfa-GPC bevitele számos más lehetséges előnnyel jár, mint pl.:

 1. javíthatja a memóriát és a tanulási képességet,
 2. az Alzheimer-kórban, illetve a hasonló kognitív funkcióvesztéssel járó állapotokban is jó hatással van az érintettek agyi működésének támogatására,
 3. sportolók számára is előnyös lehet, mert hozzájárulhat a fizikai teljesítmény fokozásához, és felelős az akciós potenciálért is, amely stimulálja az izmok összehúzódását,
 4. javíthatja a vitalitást és a növelheti az erőnlétet, mivel segít az izmoknak az edzés utáni helyreállításban,
 5. növelheti a dopaminszintet is, ami jelentősen javítja az agy működését,
 6. fokozhatja a növekedési hormon termelését az emberi szervezetben.

Citikoline (CDP-Choline)

A citikolin (CDP-kolin) egy természetes molekula, amely az agyunkban is képződik. Előanyaga és fontos építőeleme a szervezetünk számára fontos foszfatidilkolin és acetilkolin szintézisének. Így közvetve is szerepe van az agysejtmembránok létrehozásában, megfiatalításában, illetve az idegsejtek kommunikációjában és a memória visszahívásában.

Mindemellett a citikolin további fontos szerepeket is betölt, hiszen:

 1. hozzájárulhat a máj egészségének védelméhez és támogatásához, segíthet a májsejtek regenerálódásában és a májfunkciók optimalizálásában,
 2. neuroprotektív tulajdonságokkal rendelkezik, vagyis védelmet nyújthat az idegsejtek számára,
 3. szerepet játszhat az agyi funkciók helyreállításában és az idegsejtek regenerálódásában,
 4. növeli az agy aktivitását és az idegsejt mitokondriumok energiatermelését,
 5. vagyis szerepet játszhat a pozitív hangulat és motiváció támogatásában, mivel növelheti a dopaminszintet,
 6. szabályozza az idegsejtek közötti kapcsolatok hatékonyságát,
 7. szerepet játszik a sejtmembránok szintézisében,
 8. bizonyítottan lassítja a demencia romlását, szerepet játszik a memóriavesztés hatásainak enyhítésében,
 9. antioxidáns hatással is rendelkezik,
 10. képes serkenteni a glutation szintézist, és növelheti a glutation-reduktáz enzim aktivitását,
 11. sejtszinten javítja az idegi membrán általános integritását.

Foszfatidilkolin (GMO mentes napraforgóból)

A foszfolipidek közül a foszfatidilkolin a második legfontosabb az emberi szervezetben. Gyakorlatilag mindenhol jelen van, ugyanis a sejtmembránok építőköve.

Megjegyzés: a foszfatidilkolinból Alfa-GPC képződik (ha a molekulában lévő két zsírsavlánc leválik róla).

Bár a foszfatidilkolint hagyományosan az agy egészségének támogatására használják, de emellett:

 1. támogatja májműködést, segíthet a máj helyreállításában, regenerálódásában és kordában tarthatja a koleszterinszintet,
 2. segíthet a zsírok anyagcseréjének szabályozásában, és a sejtek membránjainak építőköveként elősegítheti a zsírok emulgeálását és lebontását,
 3. növelheti az acetilkolin neurotranszmitter szintjét az agyban,
 4. közreműködik a máj helyreállításában, a gyógyszerek mellékhatásának kivédésében,
 5. enyhítheti a fekélyes vastagbélgyulladás tüneteit, hozzájárulhat az epekő feloldásához
 6. szerepet játszhat az emésztési folyamatokban és a bélrendszer egészségének fenntartásában, elősegítheti az epesav termelését,
 7. támogathatja a bőr hidratáltságát és rugalmasságát a sejtek membránjainak építőanyaga révén.

Kolin Bitartarát

A kolin bitartarát formát gyakran használják a kolin pótlására és az agyi funkciók támogatására, az alábbi előnyös tulajdonságai miatt:

 1. segíthet a kognitív teljesítmény javításában és az agy egészségének támogatásában,
 2. a máj egészségének támogatásában is fontos tápanyag,
 3. segíthet az epesavak termelésében, a máj zsírok lebontásában, a koleszterinszint csökkentésében,
 4. közreműködhet az izmok hatékonyabb működésében is.

a kolin szerepe a várandósságban

Úgy véljük, hogy minden várandós édesanyáknak kínált multivitamin típusú termékben a kolinnak egyszerűen kötelező lenne jelen lennie. Ugyanis a magzat fejlődése során a sejtosztódás rendkívüli gyorsasággal folyik, és az új sejtekhez nagyon sok kolinra van szükség.

Azok a terhesvitaminok, amelyek nem tartalmaznak kolint, azok ebből a szempontból veszélyeztetik a magzat egészséges fejlődését. Ismerve a különböző gyártói hozzáállásokat ez sajnos nem meglepő. Mi azt javasoljuk, hogy az édesanyák mindenképpen pótoljanak valamilyen formában kolint a babavárás időszaka alatt (a legjobb lenne táplálkozásból).

Az agyi kognitív és idegi funkciók támogatása mellett a szervezetben megfelelő kolin mennyiségnek különös jelentősége van a várandósság alatt, hiszen a kolin alapvetően valamennyi új sejt létrejöttében szerepet játszik és a sejthártya kialakulásáért is felelős. Hiányában bizonyos idegrendszeri fejlődési rendellenességek (pl. velőcsőzáródási rendellenességek, nyitott gerinc) alakulhatnak ki. A kolin rendkívüli fontosságát jól szemlélteti, hogy a magzatvíz kolin koncentrációja tízszerese az édesanya vérében mérhető kolinszintnek, a magzaté és az újszülött kisbabáé pedig 6-7-szerese annak. A méhlepényben a kolin szintén koncentráltan van jelen, tehát a szervezetünk mindent megtesz annak érdekében, hogy elég kolint biztosítson a magzat számára.
Emellett, a várandós nők kolinban gazdagabb értendje kedvezően befolyásolja a későbbiekben a csecsemők stressztűrő képességét, információfeldolgozási sebességét és vizuális térbeli memóriáját, illetve általános kognitív képességeit.

összetevők

Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cetearyl Alcohol, Alpha-glycerophosphocholine (Alpha-GPC), Glycerin, L-Choline Bitartrate, Citicoline (CDP-Choline), Glyceryl Stearate Citrate, Myo-inositol, Sunflower Lecithin (Non-GMO), Sambucus Nigra Flower Extract, Glyceryl Caprylate, Trimethylglycine, L-Proline, Mixed Tocopherols, Piper Nigrum Fruit Extract, L-Arginine, L-Serine, L-Glycine, L-Threonine, Ethylhexylglycerin, L-Alanine, L-Lysine, L-Glutamic acid, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Parfum.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermekektől elzárva.

Forgalmazza: Wise Tree Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás