Pirított tökmag 500g Natura
Pirított tökmag héj nélküli 500g Natura
2 495 Ft

Pirított tökmag héj nélküli 500g Natura

2 495 Ft

A magas antioxidánstartalmú, magnéziumban és cinkben, valamint D-vitaminban gazdag tökmag a tök ehető magja. Fogyaszthatjuk önmagában, hozzáadhatjuk tésztákhoz és sós süteményekhez, tejtermékekhez.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

  • Bartók Béla

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 18:30-ig

  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Pirított tökmag héj nélküli 500g Natura

Kiszerelés: 500 g

A magas antioxidánstartalomú, magnéziumban és cinkben, D-vitaminban és foszforban, valamint mangánban gazdag tökmag a tök ehető magja. Jelentős linolsav-tartalmának köszönhetően pozitív hatással lehet a hólyag- és prosztatabetegségek megelőzésére. A benne található proteáz-inhibitorok gátolják a vírusok és baktériumok aktivizálódását a bélrendszerben.

Az ovális formájú, lapos felületű, világosbézs színű külső héjjal rendelkező mag alkalmazható saláták, sós sütemények ízesítéséhez, hozzáadhatjuk joghurthoz, túróhoz, túrókrémhez, de ehetjük akár magában is, nassolnivalóként.

Az antioxidánsok hatékonyan veszik fel a harcot a szervezetben lévő oxidatív stressz csökkentésében, a káros hatású szabadgyökök semlegesítésében, erősítve az immunrendszer hatékonyságát. A magnézium létfontosságú enzimek aktivitásához járul hozzá, továbbá jótékony hatással van az idegrendszerre. A cink jelentősége legfőképpen a hormonrendszer-szabályozó tulajdonságában van, szabályozza az enzimatikus folyamatokat és részt vesz a sejteket körülvevő membrán felépítésének fenntartásában. 

A foszfor szinte minden, a szervezetben végbemenő biológiai folyamatban részt vesz, fontos szerepe van a fehérjeszintézisben és az anyagcsere szabályozásában, továbbá hozzájárul az izmok egészséges működéséhez. A D-vitamin kulcsfontosságú szerepet tölt be a csontok egészségének megőrzésében és a kálciumháztartás szabályozásában, illetve a foszforhoz hasonlóan számos, a szervezetben végbemenő biológiai folyamatban részt vesz - jelenlétére a legtöbb szervnek szüksége van. A mangán a vércukorszint szabályozásán túl felelős a nukleinsavak képződéséért, valamint fontos antioxidáns

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A TERMÉKRŐL

Minőségét megőrzi:
A dobozon jelzett hónap végéig (nap, hó, év).

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.

Teljes leírás