Részletes leírás
A tört búza, ismertebb nevén bulgur a közel-keleti és a török konyha egyik alapvető hozzávalója. A bulgur két fajtájval rendelkezik: nagyobb, fél-egész búzaszemekből álló formában, valamint apróra tört, búzadarához hasonló állagban is kapható - az előbbit köretként fogyasztják, az utóbbit saláták és főtt ételek elkészítése során alkalmazzák.
A bulgur egészségügyi hatásait tekintve jobb választás a rizsnél. Magas rosttartalma mellett gazdag E- és B-vitaminokban, vasban és egyéb ásványi anyagokban. Kalóriatartalma megegyezik a rizs tápanyagértékével, azonban alacsonyabb a glikémiás indexe, nem utolsó sorban pedig rövidebb idő alatt elkészül.
Alkalmazási javaslat:
Kétszeres vízben 15 percig. Párolt zöldségekkel, hüvelyesekkel kiegészítve köretnek, főételnek egyaránt alkalmas. A keleti konyhában elsősorban salátákhoz használják, mint amilyen például a tabulé.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- energia: 1483 kJ (350 kcal)
- fehérje: 12,5 g;
- szénhidrát: 69,8 g;
- zsír: 1,5 g;
Kiszerelés: 500 g
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!
Legújabb értékelés
Natura Barna Bulgur 500g
0 ember találta ezt hasznosnak
Hasznos ez az értékelés?
általában bulgurt szoktam használni köretnek és húsos gombócokhoz rizs helyett