Íz Tár mustármag egész 20g
Íz Tár mustármag egész 20g
170 Ft

Íz Tár mustármag egész 20g

170 Ft

A mustármag elengedhetetlen fűszere savanyúságoknak, chutney-nak. Adható gumós zöldségekhez, mint a cékla vagy a paszternák, jól illik fejes- és a kelkáposztához, kolbászfélékhez, szalámikhoz, használhatjuk továbbá pácokhoz, grillezett és főtt húsokhoz, halakhoz, salátákhoz és dresszingekhez.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Fény utcai piac

  Átvehető 2023. febr. 9., csütörtök, nyitás: 7:30

 • Szent István körút

  Átvehető 2023. febr. 9., csütörtök, nyitás: 7:30

 • Rákóczi út

  Átvehető 2023. febr. 9., csütörtök, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Nettó tömeg: 20 g

A magok nem rendelkeznek semmiféle ízhatással. Mindazonáltal ahogy érnek, fokozatosan aromásabbá válnak, és egyre csípősebbé. Ha megrágjuk e magokat, nem is lehet érezni semmit, ellentétben, ha folyadék kíséretében kerülnek fogyasztásra. A barna mustár kissé kesernyés ízű, ez a csípősebb fajta, míg a fehér mustár valamivel enyhébb. Ha kisütjük a mustármagot, nem válik csípősebbé, viszont kissé diós, aromás ízt fog kapni. A mustármag olajban gazdag, melyet Indiában sütésre és ízesítésre használnak.

A mustármag elengedhetetlen fűszere savanyúságoknak, chutney-nak. Adható gumós zöldségekhez, mint a cékla vagy a paszternák, jól illik fejes- és a kelkáposztához, kolbászfélékhez, szalámikhoz, használhatjuk továbbá pácokhoz, grillezett és főtt húsokhoz, halakhoz, salátákhoz és dresszingekhez. A mustár elengedhetetlen alkotórésze bizonyos fűszerkeverékeknek, ilyen például a currypor és a panch phoron.
A mustármag csípős ízét csak folyadékban fejti ki. Legjobban vízzel keverve adja át csípősségét, bár a csípős hatás viszonylag rövid ideig tart az ecetes vagy borban oldott keverékekhez képest. Főzés során a csípősség elvész.

Összezúzva még jobban kijön az íze. Darálhatjuk is, így hozzá keverhetjük hús pácokhoz, mártásokhoz, öntetekhez, nagyon jól kijön az íze. Ízben nagyon jól harmonizál chilivel, borssal, citrommal, bogyós gyümölcsökkel, pezsgővel vagy cherryvel. 

Felhasználási javaslat: Sültekhez, savanyúságok ízesítésére ajánljuk.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási hely: Magyarország

Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.

Teljes leírás

Íz Tár mustármag egész 20g