Íz Tár feketebors-füstölt malabors egész 10g
Íz Tár feketebors-füstölt malabors egész 10g

390 Ft

Íz Tár feketebors-füstölt malabors egész 10g

390 Ft

Mint fekete bors, rendelkezik az összes erre jellemző általános tulajdonsággal, viszont vannak egészen specifikus jegyei, melyek kiemelik a fekete borsok tömegéből, és egyedivé teszik.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Rákóczi út

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Szent István körút

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Nettó tömeg: 10 g

Mint fekete bors, rendelkezik az összes erre jellemző általános tulajdonsággal, viszont vannak egészen specifikus jegyei, melyek kiemelik a fekete borsok tömegéből, és egyedivé teszik.

Egy szigorúan védett természetvédelmi területen, a délnyugat-indiai Kerala állam Wayanad hegyvidékén terem, tiszta és érintetlen környezetben, ahol helyi törzsi közösségek termesztik, szedik, és szárítják. Hozama nagyon alacsony, de aroma anyagai, illóolaj tartalma szignifikánsan magasabb, mint a legtöbb borsfajtáé.

A szemek kisebbek, egyforma méretűek, egyenletesen sötét barnák, szinte feketék. Intenzív, meleg, enyhébb, de hosszantartó csípősség jellemzi, egyedi, friss gyümölcsös aromával.

Bármilyen ételhez használhatjuk, amelyet fekete borssal fűszereznénk, de érdemes inkább olyan ételekkel kombinálni ezt a bors-ínyencséget, ahol ez a koncentrált fekete bors ízvilág ragyoghat.

Kitűnő fűszer minőségi marhasültekhez, sült/grillezett halakhoz és tenger gyümölcseihez, tanyasi csirkéhez (pl. citromos-fekete borsos csirke), kecskesajtokhoz, kemény sajtokhoz, salátákhoz, szószokhoz, csokoládés vagy vaníliás desszertekhez.
Kombináljuk más fűszerekkel, egy összetettebb ízhatás érdekében. Ha komplex, telt csípősséget szeretnénk kihozni a fekete borsból, társítsuk csilipaprikával, mustárral szecsuáni borssal vagy gyömbérrel. Ha a fás, fenyőízű árnyalatokat akarjuk hangsúlyozni, kombináljuk babérlevéllel, fekete kardamommal és szerecsendióval. Ha citrusosságát szeretnénk kiemelni, használjuk kardamom, kurkuma vagy koriander mellett.
Egész fekete borsot akkor tegyünk az ételbe, ha azt sokáig kell főzni, vagy sokáig állhat, és van idő arra, hogy íze, aromája átjárja az ételt.
Nagyon finomra őrölt bors: minél finomabbra őröljük, aromája annál intenzívebben ötvöződik az étellel.
Durvára tört/őrölt bors: akkor használjuk, ha a borsot független alkotóelemnek tekintjük.

Hogy aromáit, illóolajait és csípősségét minél inkább megőrizze, vásároljunk egész borsot, csak közvetlenül a felhasználás előtt daráljuk/törjük, és csak a főzés végén adjuk az ételhez, mielőtt levennénk a tűzről. Az előre őrölt fekete bors csak a csípősséget fokozza.

Felhasználási javaslat: Ízlés szerint bármilyen ételhez felhasználható.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási hely: India

Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.

Teljes leírás

Vásárlói vélemények

Az értékeléshez be kell jelentkezned
5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0