Íz Tár édeskömény egész 10g
Íz Tár édeskömény egész 10g
155 Ft

Íz Tár édeskömény egész 10g

155 Ft

Az édesköményt ízesítőként használják uborka, zöldségek és káposzta savanyításánál. Olaszországban is népszerű fűszere tésztamártásoknak, sertéssülteknek és kolbászféléknek.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Központi raktár

  Rendelésre

 • Bartók Béla

  Átvehető ma 19:00-ig

 • Rákóczi út

  Átvehető ma 19:00-ig

 • Szent István körút

  Átvehető ma 19:00-ig

 • Budaörs

  Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Nettó tömeg: 10 g

Az édeskömény íze édes, erősen aromás és hasonlít az ánizséhoz. Zamatának intenzitása valahol középúton áll a kapor (annál erősebb) és az ánizs (annál gyengébb) között. Az illóolaj-tartalma – túlnyomórészt anetol – változhat fél százalék és hat százalék között.

Jelentős kenyérfűszer. Használható egymagában is, vagy kombinálva ánizzsal, köménymaggal és korianderrel. Finom zamata különleges ízt ad a süteményeknek. Ezenkívül alkalmas levesek, mártások, hal és a tenger gyümölcsei ízesítéséhez.

Az édesköményt ízesítőként használják uborka, zöldségek és káposzta savanyításánál. Olaszországban is népszerű fűszere tésztamártásoknak, sertéssülteknek és kolbászféléknek. Ezenkívül az édeskömény a panch phoron nevű bengáliai fűszerkeverék egyik alapja, de a kínai ötfűszer keverék is tartalmazza. Az édeskömény egyedülálló zamata kiválóan érvényesül olyan szeszesitalokban is, mint az abszint vagy a pastis.

Felhasználási javaslat: Sütemények, édességek ízesítésére.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási hely: Egyiptom

Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Fűszerek Egészséges táplálkozás

Kínai ötfűszer, tikka masala, arab kávéfűszer - csupán néhány a 14 új fűszer- és fűszerkeverék termékeink közül, melyeket a Multi4U márkanév alatt megtalálsz! Írásunkban bemutatjuk legújabb termékeinket és megosztunk néhány finom és egészséges receptet. - Reméljük, Neked is beválnak! :)