Részletes leírás
Nettó tömeg: 20g
Felhasználási javaslat: Sertéshúsból készült ételek ízesítésére, grillezéséhez, rostonsütéshez, pácoláshoz.
A cigánypecsenye szinte a legtöbb magyarosnak mondott étteremben elérhető, és ennek köszönhetően rengeteg ember egyik kedvenc étele, amit nem biztos, hogy idáig otthon is elkészítettek. Pedig a valóság az, hogy nagyon egyszerű ételről van szó, amit bárki el tud készíteni, és a siker garantált!
Összetevők: só, füstsó (só, természetes füstkivonat, fűszerek), bors, fokhagyma, vöröshagyma, paprika.
Tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz.
A bors igen aromás, csípős és erős ízű fűszer. A fehérbors szintén nagyon csípős, de kissé más ízhatással rendelkezik. A zöldborsnak pedig kevésbé csípős, friss, enyhén gyümölcsös íze van.
A fokhagyma íze a fajtájától függően az intenzív-erőstől az édeskésen fűszeresig nagyon sokféle lehet. A fokhagyma jellegzetes ízt kölcsönöz salátáknak, szendvicskrémeknek, sajtos -, zöldséges -, gombás ételeknek, leveseknek, raguknak, egytálételeknek, tésztaételeknek, rizottónak, tojásételeknek, mindenféle húsételnek és természetesen halaknak.
A paprikapornak íze - típustól függően - az enyhén gyümölcsöstől az égetően erősig változhat. A csemegepaprika kissé gyümölcsös, a színe pedig lehet világos pirostól a sötétvörösig. A magyar édesnemes paprika jellegzetesen édeskés aromájú. A csípősség a félédestől a csípős paprikáig növekszik. A paprikát hazánkban a következő minőségi osztályokba sorolják: különleges, csemege, édesnemes, rózsa.
Tárolás: Száraz helyen tartandó!
Származási hely: Magyarország
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig.
Gyártó és forgalmazó: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.