Részletes leírás
Nettó tömeg: 10 g
A borsikafű illata a kakukkfűére és a majorannáéra emlékeztet, az íze ugyanakkor erős és égő. Németországban a borsikafű egyik neve "Fleischkraut" (húsfű), mivel hatékonyan stimulálja a zsíros húsok emésztését. Ajánlják érzékeny gyomrúaknak, hogy a borsot borsikafűvel helyettesítsék.
A borsikafű nemcsak kihangsúlyozza a húsok és a halételek ízét, hanem megkönnyíti azok megemésztését is. A fűszernövény fantasztikus ízesítője mindenfajta babételnek, raguknak, melyek zöldségeket, burgonyát tartalmaznak, hússalátáknak és paradicsomos és káposztás ételeknek. Népszerű még hallal, vagdalt hússal, zöldséglevesekkel, báránnyal, sertéssel, nyúllal és különböző szószokkal.
A borsikafű finomabbá teszi a savanyított zöldségeket és az ecetes uborkát is. Remekül kombinálható kakukkfűvel, rozmaringgal és persze fokhagymával. Ezen túlmenően elengedhetetlen része a francia "Fines Herbes" fűszerkeveréknek. Nem alkalmas azonban hosszú főzésre. Ha több mint 10 percig főzzük, megkeseredik.
Felhasználási javaslat: Vadhúsok pácolásához, különböző vadételekhez, borspótlóként használható.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: Magyarország
Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!