Stabark Növényi zselésítő por 25 g
Stabark Növényi zselésítő por 25 g

260 Ft

Stabark Növényi zselésítő por 25 g

260 Ft

100 %-ban növényi alapanyagokból összeállított zselésítő por. Felhasználható zöldségekből párolt, vagy főzött kocsonyához, vagy lekvár, dzsem eltevésnél.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

Részletes leírás

Kiszerelés: 25 g

100 %-ban növényi alapanyagokból összeállított zselésítő por. Felhasználható zöldségekből párolt, vagy főzött kocsonyához, vagy lekvár, dzsem eltevésnél.

A növényeket előtérbe helyező étkezési rendszer úgy válik teljessé, ha a zselésítő hatást is növényekből tesszük termékeinkbe. Az állati csontlisztet, vagy a szalonnabőrkét melyet előszeretettel használnak a zselatin előállításához, bár az élelmiszeripar széles körben használja, a tudatosan táplálkozó fogyasztó elutasítja. Az ő számukra készült a teljesen növényi alapanyagokból összeállított zselésítő. Felhasználható például zöldségekből párolt, vagy főzött kocsonyához, vagy lekvár, dzsem eltevésnél.

0,5%-os arányban dzsem, gyümölcstorta, zöldség és gyümölcskocsonya készítéséhez. A gyümölcs+cukor együttes tömegének 0,5%-t kell a Stabarkból használni. Pl. 4,5kg gyümölcs és 500g édesítőszer + 25g Stabark.

Dzsem készítése: A zselésítő keveréket a tökéletes oldódás érdekében a cukorral alaposan elkeverjük és a gyömölcshöz forrás közben hozzáadjuk. Ezután még 2-3 percig főzzük majd üvegbe töltjük.

A zselésítés min. 75C fok hőmérsékleten jön létre. Hidegen NEM MŰKÖDIK!

Összetevők: kukoricakeményítő, sűrítő anyag(guar-gumi, xantán-gumi és szentjánoskenyér liszt)
Nyomokban glutént tartalmazhat.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

  • Energia: 1344 kJ (322 kcal)
  • zsír: 0,3 g
    • amelyből telített zsírsavak: 0 g
  • szénhidrát: 72,9 g
    • amelyből cukrok: 0,1 g
  • fehérje: 2,6 g
  • só: 0,2 g 

Gyártó: Dénes-Natura kft.

Teljes leírás

Stabark Növényi zselésítő por 25 g