Hüvelyesek (bab, lencse, csicseri)
A különféle hüvelyesek - bab, lencse, csicseriborsó - rostdús, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek. Az egészséges étrendbe könnyedén beilleszthetők, hatóanyag-tartalmuk révén pedig számos hasonló egészségvédő hatással bírnak. A főzelékként, levesként, töltelékként és pástétomként is elkészíthető lencse fehérjében és antioxidáns polifenolokban gazdag, ezen kívül magnéziumot, folsavat, B1-vitamint és vasat is tartalmaz. Az indiai gasztronómia egyik alapkelléke, a mungóbab a lencséhez hasonlóan gazdag hatóaanyag-tartalommal rendelkezik, rosttartalmának köszönhetően pedig béltisztító hatással bír. Az élelmi rostokban szintén gazdag csicseriborsó - hasonlóan hüvelyes társaihoz - rendszeres fogyasztása esetén hozzájárulhat a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, így a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez.
-
Cikkszám Cikksz. DYB2215
Sokoldalúan felhasználható, magas vitamin-, fehérje- és rostforrás.
Készleten950 Ft -
-
Cikkszám Cikksz. BOO0249
A hummusz és a falafel alapanyaga. Magas fehérje- és rosttartalom. Felhasználás előtt 10-12 órára áztassa be.
Készleten1 530 Ft -
Cikkszám Cikksz. BOO0751A mungóbab apró szemű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.Készleten1 395 Ft
-
Cikkszám Cikksz. BIP3486
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, viszont a hántoláskor eltávolítják a nehezen emészthető héját, így a rostanyag tartalma is kevesebb lesz, mint a barna vagy zöld lencsének.
Készleten690 Ft