Zselatin étkezési, sertés 180 Bloom 250g
Étkezési zselatin, sertés, 200 Bloom, 250g
2 275 Ft

Étkezési zselatin, sertés, 200 Bloom, 250g

2 275 Ft

Közepes bloomszámú sertésbőr zselatin (200 bloom).

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Bartók Béla

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Kiszerelés: 250 g

A specifikációban szereplő mennyiségek 100 g termékre vonatkoznak.

A zselatin 5-szörös mennyiségű vizet képes felvenni. A legelterjedtebb zselésítő anyag, ezért élelmiszerekben és gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt (kóser, halal), pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, hipromellózzal helyettesíthető.

  • leggyakrabban fagylaltokban, lekvárokban fordul elő. Diétás élelmiszerekben zsírok helyettesítésére is alkalmazzák, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony.
  • gyógyszerekben elsősorban gyógyszerkapszulák bevonatalánál használják, mert így a kapszula könnyebben lenyelhető.
  • a fényképészetben az ezüst-halidok emulzióban tartására alkalmazzák.
  • hordozóanyagként is használják, például vizes oldatában a béta-karotin is oldható lesz, valamint enyhe sárgás színt kölcsönöz az oldatnak (elsősorban üdítőitalokban)
  • egyes esetekben gyufafejek kötőanyagaként is alkalmazzák
  • lőgyakorlatokon a zselatinból készített tárgyak az izomszövettel megegyezően roncsolódnak, így lőszerkísérleti célokra a bábukat általában zselatinból készítik
  • szinkronúszók a frizura fixálására alkalmazzák, mert a zselatin nem oldódik a medence hideg vizében, így a hajforma megmarad
  • tannin-érzékenységben szenvedő emberek étrendjében a tannin helyettesítésére használják

Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Hester's Life Egészséges táplálkozás

Ha szeretnéd reggeleidet tápanyagdús, változatos összetételű finomsággal indítani, figyelmedbe ajánljuk Hester's Life granoláit! A kiváló minőségű, különlegesen finom ízvilággal rendelkező Hester's Life granolák értékes összetevőinek köszönhetően kiváló tápanyagforrást biztosítanak a napindító étkezéshez. Ha pedig napközben megéheznél és egy kis nassolnivalóra vágysz, próbáld ki a Hester's Life gyümölcsszeletek, zab- vagy krémkásák egyikét! Olvass tovább, és ismerd meg a több, mint 25 terméket számláló Hester's Life termékkínálatunkat!

Csipkebogyó magliszt Egészséges táplálkozás

A maglisztek magas tápanyagtartalommal rendelkező, sokoldalúan felhasználható élelmiszer-alapanyagok. Természetes módon gluténmentes, funkcionális élelmiszerek, melyek alkalmazásával nem csupán különlegesebbé tehetjük ételeink ízvilágát, de egészségünket is támogathatjuk. 

A légutak védelme természetes hatóanyagokkal Immunerősítés, egészségvédelem

A téli hónapokra készülve érdemes extra figyelmet fordítanunk a légutak védelmére: a légutak tisztaságának és egészségének megőrzése ugyanis kulcsfontosságú a megfázás, influenza és egyéb vírusos fertőzések megelőzésében. Az orr- és toroknyálkahártya megfelelő védelme segít a kórokózok távol tartásában, az immunrendszer erősségének fenntartásában és csökkenti annak kockázatát, hogy a fertőzések mélyebbre hatoljanak, például elérjék a hörgőket vagy a tüdőt. Az alábbiakban bemutatott célzott, megelőző lépések szervezetünk egészének védelmét támogatják.

 

Juharszirup Háztartás

Kanadában és Amerikában heteken belül kezdetét veszi a juharfák szüretelése, azaz a „maple sugaring season”: ennek során lecsapolják a juharfák édes nedvét, melyből aztán különféle erősségű juharszirup-fajtákat készítenek. A juharszirup egy természetes édesítőszer, mely kiválóan alkalmas a cukor helyettesítésére - a hagyományos cukorral ellentétben pedig számos értékes tápanyagot tartalmaz. Írásunkban bemutatjuk a juharszirup készítésének különleges folyamatát, ismertetjük a juharszirup-fajták legújabb osztályozását és adunk néhány tippet a finom alapanyag felhasználásához.