Részletes leírás
kanadai, sötét Juharszirup - grade a minősítés
Kiszerelés: 500 ml
A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
A Neera kanadai Juharszirupja a 2016 óta érvényes, kanadai osztályozási táblázat szerint a „Grade A, very dark, strong taste” (nagyon sötét, markáns íz) csoportba tartozik, mely az európai osztályozás szerint a legsötétebb, C-minősítésnek felel meg. Gluténmentes termék.
Mit érdemes tudni a juharszirupról?
A juharfa nedvét észak-amerikai indiánok fedezték fel és kezdték el feldolgozni, majd használni a mindennapi étkezésben. Az emberi szervezet másképp dolgozza fel a juharszirupot, mint minden más édesítőt, például a kukorica szirupot vagy a közönséges cukrot, ezért kevésbé is terheli a szervezetünket, emellett számos fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul a tiszta juharszirup glikémiás indexe 54-es, így a cukorhoz képest kevésbé emeli a vércukorszintet. Az 55 alatti glikémiás index már az alacsony tartományba tartozik.
Egy koncentrációs folyamat során, 40 liter nedvből 1 liter szirup lesz.
Milyen tápanyagokat tartalmaz a juharszirup?
- PP-vitamin, B2 (riboflavin)
- B5 vitamin (pantoténsav)
- folsav
- B6-vitamin
- Biotin
- A-vitamin
- aminosav, továbbá ásványi anyagok.
Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny gyerekek számára is nagyon jó kalciumpótló édesítőszer. 100 ml termék vitamin- és ásványianyag-tartalmáért lásd a specifikációt!
Milyen minősítései vannak a juharszirupnak?
A megfelelő minőséget és ízhatást a juharszirup világosságából, ill. fényáteresztő képességéből láthatjuk, amely függ a szüretelés időpontjától. A juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a legvilágosabb), D-ig (a legsötétebb) terjed. A sötétebb szirup általában alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat. Ez éppúgy ízlés kérdése, mint hogy valaki a fehér bort vagy a vörösbort kedveli.
Minél sötétebb a juharszirup színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze és több benne az ásványi anyag és a vitamin. Ezt az osztályozási rendszerében is feltüntetik a világostól (A) haladva a legsötétebbig (D) színig.
Ugyanakkor a sötétebb szirupban magasabb az invert cukor aránya, ami egy nagyon felhasználóbarát cukor-termék. Az invert cukor lényegében folyékony cukrot jelent, és olyan állaga van, mint a méznek. A magas invertcukor-arányú, tehát sötétebb szirupok nem kristályosodnak ki olyan könnyen, így alkalmazásuk akkor ajánlott, ha azt szeretnénk, hogy a szirup folyékony maradjon, mint pl. sütésnél. Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol a cukrot is: süteménybe, reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb.
összetevők
100% juharszirup
Tápérték 100 g termék esetén:
- Energia: 1464 kJ/350 kcal
- Zsír: 0 g
- Szénhidrát: 87 g
- ebből cukrok: 86 g
- Fehérje: 0 g
- Nátrium (só): 0 mg
- Élelmi rost: 0 g
- Kalcium: 97 mg
- Vas: 0 mg
- Kálium: 253 mg
további tudnivalók
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.
Forgalmazó: Discovery Bliss Kft.
Származási ország: Kanada
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.