Bio Aszalt Datolya 0,25kg Biorganik
Bio Aszalt Datolya 250 g (Biorganik)
1 275 Ft
1 455 Ft

Bio Aszalt Datolya 250 g (Biorganik)

1 275 Ft
1 455 Ft

Bio magozott aszalt datolya. Egy természetes desszert, ami még az emésztésnek is jót tesz. Nemcsak finom, tápláló is.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Kiszerelés: 250 g

Bio és Gluténmentes

A datolya a datolyapálma termése, amely a Köze-Kelet jellegzetes növénye. Már évezredekkel ezelőtt is ismerték, az élet fájának vagy áldott fának nevezték, hiszen nemcsak a termését fogyasztották, hanem más célokra is fel tudták használni a fa különböző részeit, például a leveléből különböző használati tárgyakat fontak. A fa gyümölcsét, a datolyát nyersen és szárított formában is régóta fogyasztják, mivel korán felismerték tápláló erejét, ráadásul kis mérete miatt könnyen magukkal tudták vinni a vándorló népek.

Jelentőség, hatások:

  • A datolya energiatartalmát leginkább a cukor adja, de kis mennyiségben tartalmaz fehérjét is, zsírtartalma pedig elenyésző. Ezen kívül tartalmaz pár fontos vitamint, antioxidánst és ásványi anyagot, valamint más gyümölcshöz képest elég jelentős mennyiségű rostot is.
  • A cukortartalma miatt a datolya hasznos és természetes energiaforrásul szolgálhat például sportolók vagy nehéz fizikai munkát végzők számára, akiknek az átlagosnál több energiára van szükségük. Az édesszájúaknak, akik eddig csokival, cukorkával, keksszel “bűnöztek” ugyancsak érdemes lehet inkább áttérni a datolyára, hiszen így nemcsak üres kalóriákat, hanem hasznos tápanyagokat is bevihet a szervezetébe.
  • A datolyában található rostok jó hatással vannak az emésztésre. Székrekedés esetén érdemes elrágcsálni pár szemet.

Felhasználás:

  • Az aszalt datolyát fogyaszthatjuk magában is, úgy is remek csemege. De sütéshez, főzéshez is felhasználhatjuk, alapanyaga lehet salátáknak, elő- és főételeknek, szószoknak, nem csak desszerteknek. Számos közel-keleti étel elképzelhetetlen nélküle.
  • Egy őszies, kevert saláta igazán különlegessé tehető pár szem datolyával. Ha tovább akarjuk fokozni az élvezeteket, adjunk hozzá egy kevés balzsamecetet, ami nagyon jól illik a datolya édességéhez.
  • Datolyával készült desszertek esetében a gyümölcs édessége miatt csökkentsük a hozzáadott cukor mennyiségét. Néhány esetben a cukor teljesen elhagyható, mert a datolya önmagában is meg tudja adni a kívánt édes ízt. Így sokkal egészségesebb és alacsonyabb energiatartalmú fogások készíthetők.

Összetevők: datolya*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

  • Energiaérték: 1275 kJ / 305 kcal
  • Zsír: 0,5 g
    • amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
  • Szénhidrát: 69 g
    • amelyből cukor: 69 g
  • Fehérje: 2,5 g
  • Só: 0,0075 g

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Algéria.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Csipkebogyó magliszt Egészséges táplálkozás

A maglisztek magas tápanyagtartalommal rendelkező, sokoldalúan felhasználható élelmiszer-alapanyagok. Természetes módon gluténmentes, funkcionális élelmiszerek, melyek alkalmazásával nem csupán különlegesebbé tehetjük ételeink ízvilágát, de egészségünket is támogathatjuk. 

Probiotikumok Emésztőrendszer támogatása

A probiotikumok az egészséges bélflórában természetes módon jelen lévő, hasznos baktériumok. Egysejtű organizmusok, melyek feladata a bélflóra egyensúlyának fenntartása, a vitaminok és tápanyagok bélfalon keresztül való felszívódásának elősegítése és az immunrendszer egészségének megőrzése.