GAL Glicin por 250 g
GAL Glicin por 250 g
2 661 Ft
2 990 Ft

GAL Glicin por 250 g

2 661 Ft
2 990 Ft

Optimális vércukorszint, fiatal bőr, pihentető alvás - a glicin ezen kívül természetesen és egészségesen édesít.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Bartók Béla

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Szent István körút

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Rákóczi út

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Pólus Center

    Átvehető ma, nyitás: 10:00

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Budaörs

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

GAL Glicin por 250 G

Kiszerelés: 250 g

A specifikációban szereplő adatok a napi adagra (15 g) vonatkoznak.

A glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg a kollagénben. Mellékízmentes, édes íze miatt ételek és italok édesítésére egyaránt alkalmas. Hőálló, így süteményekben és forró italokban is alkalmazható. Édesítőereje nagyjából megegyezik a normál kristálycukoréval.

A glicin a kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul elő. Manapság sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk mint őseink, hiszen a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és hasonló ételek nem túl divatosak már. Jelentősen eltolódott tehát a fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya (például csökkent a glicin a többihez képest). Evolúciónk során nem ez volt a jellemző, így felmerül a gyanú, hogy ennek káros következményei lehetnek. A glicinpótlás előnyös hatásai is ezt a sejtést erősítik.

ADAGOLÁS

Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon fel 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető, süteményekbe is süthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).

miért fontos a glicin?

A glicin a kollagénben legnagyobb mennyiségben megtalálható aminosav. Mivel kollagénben gazdag húsokat manapság csak nagyon kevesen fogyasztanak, így az emberek glicinbevitele is túl alacsony. A glicin nem tartozik az esszenciális aminosavak közé, mivel elő tudjuk állítani másból, azonban kutatások is igazolják, hogy nem vagyunk képesek annyi glicint termelni, amennyire szükségünk volna az egészséges működéshez. Több kutatás is alátámasztja, hogy a glicin pótlása számos pozitív hatással jár, amelyek közül az alábbiakban bizonyult a legsikeresebbnek:

Optimális vércukor

A glükóz (és így a szénhidrátok) vércukorszintet megemelő hatását jelentősen mérsékli. Fokozza az inzulin hatékonyságát, azonban az inzulin szintet szinte egyáltalán nem emeli, ellenben a jótékony hatású glükagon szintjén igen, ami az inzulin „ellenlábasa”. Csökkenti az inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas vérzsír szintet is.

BŐR

A bőrünk jelentős mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is. A kollagén peptidek ráncainkat csökkentő, bőrünk rugalmasságát növelő és hidratáló, bőrfiatalító hatása jól ismert és sokat kutatott. A kollagén pedig hatását nagyrészt a magas glicin tartalmának köszönheti. A kollagén, glicin, C-vitamin, szőlőhéj- és magkivonat valamint a bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha bőrünk fiatalságára belsőleg gondolunk.

IDEGRENDSZER

Kis mennyisége fokozza az éberséget és az agyi mikrokapillárisok keringését.

MÉREGTELENÍTÉS

Ezzel kapcsolatban csak állatokon végzett kísérletek vannak, de ezen kutatások alapján a máj és vese funkcióját javítja, fokozza a glutation nevű, erős méregtelenítő és antioxidáns hatású anyag termelődését.

ALVÁS

Több kutatás is foglalkozott a glicin alvásra gyakorolt hatásával emberek esetén. A megállapítások közé tartozik, hogy a lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm elszopogatva) javítja az alvás minőséget, gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a túl korai ébredést és kevesebb alvás esetén is kipihentebbek leszünk (hat óra alvás glicinnel sokszor jobb alvásminőséget eredményezett, mint nyolc óra alvás glicin nélkül).

hogyan alkalmazhatjuk még?

A glicin édesítőszernek is kiváló! Nincs mellékíze, hőálló, a cukorral nagyjából megegyező édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor, maltit, eritrit) szemben nem okoz bélrendszeri problémákat senkinél. Nem veri át a szervezetet, mert az édes íze mögött nem üres kalória van, ahogy a legtöbb édesítő esetében, hiszen a glicin fehérje és akként is kezeli szervezetünk. (Az édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén a szervezet valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz hypoglikémiát.) A túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt pedig különösen jó – szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó – sütik és hasonlók édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukor növelő hatását kordában tartja.

ÖSSZETEVŐK

100 % glicin

Tápérték a napi adagban (15 g): 

  • Glicin: 15 g
  • Energia: 59,4 kcal
  • Zsír: 0 g
  • - ebből telített zsírok: 0 g
  • Szénhidrát: 0 g
  • - ebből cukrok: 0 g
  • Fehérje: 14,85 g
  • Só: 0 g

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Gyártó és forgalmazó: GAL Vital Synergytech Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Álmatlanság ellen Immunerősítés, egészségvédelem

A megfelelő alvás létfontosságú szerepet játszik egészségünk fenntartásában: támogatja immunrendszerünk működését, segíti az agyi regenerációt, javítja a koncentrációt és a hangulatot, valamint csökkenti a krónikus betegségek kockázatát. Az alváshiány és a nem megfelelő minőségű alvás világszerte egyre gyakoribb jelenség, melyet a modern életmód, a stressz, a képernyőhasználat és az egészségtelen szokások is súlyosbíthatnak.

Forcapil hajhullás elleni készítmények Haj, bőr, köröm

A Forcapil étrend-kiegészítő és hajápolói termékeket kifejlesztő Arkopharma Laboratories több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gyógynövény készítmények és étrend-kiegészítők területén. A vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és gyógynövény-kivonatokat tartalmazó termékek használata dúsabbá és erősebbé teheti hajunkat, s megerősítheti annak védelmét a káros, külső hatásokkal szemben.

Forcapil Haj, bőr, köröm

A hajhullás egy egészséges mértéken belül teljesen természetes jelenség: hajunk folyamatosan megújul, mely az elöregedett hajszálak kihullását és az új hajszálak megjelenését eredményezi. A fokozott mennyiségű hajveszteség mögött azonban általában valamilyen egészségügyi probléma állhat, melynek érdemes utánajárni. Írásunkban összefoglaljuk a hajhullás leggyakoribb típusait és a mögöttük álló kiváltó okokat, valamint megvizsgáljuk, hogyan támogathatjuk hajunk egészségét a megfelelő tápanyagok bevitelével!

Juharszirup Háztartás

Kanadában és Amerikában heteken belül kezdetét veszi a juharfák szüretelése, azaz a „maple sugaring season”: ennek során lecsapolják a juharfák édes nedvét, melyből aztán különféle erősségű juharszirup-fajtákat készítenek. A juharszirup egy természetes édesítőszer, mely kiválóan alkalmas a cukor helyettesítésére - a hagyományos cukorral ellentétben pedig számos értékes tápanyagot tartalmaz. Írásunkban bemutatjuk a juharszirup készítésének különleges folyamatát, ismertetjük a juharszirup-fajták legújabb osztályozását és adunk néhány tippet a finom alapanyag felhasználásához.