Bulkshop Shirataki (Konjac) tészta 400g
Bulkshop Shirataki (Konjac) tészta 400g
995 Ft

Bulkshop Shirataki (Konjac) tészta 400g

995 Ft

A shirataki tészta a konjac növény (ördögnyelv) gyökérének lisztjéből és vízből készült, hagyományos japán tészta. Pozitívan hat a vércukorszint szabályozására, javítja a koleszterinszintet, segít a testsúly megőrzésében és fokozza a fogyókúra hatékonyságát.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Bartók Béla

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Pólus Center

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 18:30-ig

Részletes leírás

Bulkshop shirataki (konjac) tészta
kiszerelés: 400 g

A shirataki tészta a konjac növény (ördögnyelv) gyökérének a lisztjéből és vízből készített hagyományos japán tészta. Japánban a gyomor seprűjének hívják, mivel a vízben oldódó glükomannán-rostok az emésztőrendszeren áthaladva segítik az anyagcserét, ezért használják tisztító-méregtelenítő kúráknál. Az alapanyagát képező glükomannan pozítivan hat a vércukorszint szabályozására, javítja a koleszterinszintet, segít a testsúly megőrzésében és a fogyásban is. Sajátos tulajdonsága, hogy súlya háromszázszorosának megfelelő vizet képes megkötni.

Bővebben a shiratakiban rejlő glükomannánról

A glükomannán nem más, mint az ördögnyelv (konjac) növény vízben oldódó élelmi rostjai. Ezek különleges abszorbens képességgel bírnak, a növényvilágban egyedülálló módon, molekuláik képesek saját tömegüknél akár 300-szor több vizet megkötni! A Konjac liszt élelmi rostjai a legkiválóbbak a vízben oldható élelmi rostok közül.

A Konjac lisztben található glükomannánt nem hidrolizálják az emésztőenzimek és az emésztőszervek, ezért nem tudnak kalóriát előállítani belőle, de képes elnyelni/megkötni a koleszterint és az epesavat. Ugyanakkor a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra, felgyorsítják, kitisztítják és megkönnyítik az emésztést/ürítést. A diétás rostoknak pótolhatatlan élettani hatása van az emberi szervezetre, számos betegség kialakulását gátolják meg.

Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe, ugyanis rendkívül alacsony a kalória tartalma és csaknem szénhidrát és zsírmentes. Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet.

hogyan fogyasszuk?

Csak nagyon enyhe saját íze van, ezért sokoldalúan használható. Vegyük ki a levéből, öblítsük át és tehetjük a forró levesbe, vagy öntsük rá a szószokat, ha tésztás ételt szeretnénk készíteni. Nem kell főzni. Egy másik gyakori elkészítési módszer, ha egy serpenyőben, zsiradék nélkül, magas hőfokon sütjük kb. 1 percig (sercegő hangot ad). Így az állaga keményebb lesz a tésztának és a keserűségét is enyhíti.

recept tipp

Ha szívesen kipróbálnád a shirataki tésztát, de tanácstalan vagy, hogyan kezdj hozzá, jó helyen jársz! Az alábbiakban bemutatjuk egy különleges fogás, a jackfruitos, gombás shirataki tészta elkészítésének fortélyait!

Shirataki tészta jackfruit-tal

Hozzávalók:

  • 2 csomag shirataki tészta, leszűrve, leöblítve, forró vízben átmelegítve
  • 20 dkg nagyobb fejű gomba, széles szeletekre vágva
  • 1 jackfruit konzerv lecsepegtetve

Hozzávalók a jackfruit páchoz:

  • 2 evőkanál szójaszósz / 1 evőkanál miso paszta
  • 1 kávéskanál fokhagymapor / 4 gerezd áttört fokhagyma
  • 1/2 kávéskanál hagymapor
  • 1 kávéskanál folyékony füst
  • 1 púpozott kávéskanál kukoricakeményítő / más keményítő
  • más kedvenc fűszerek pl. BBQ fűszerkeverék
  • 1 evőkanál étolaj + 2 evőkanálnyi a gomba párolásához
  • Ha curryt akarunk, akkor szükségünk lesz még 1 evőkanálnyi curryporra és
  • 1-2 dl kókusztejre

Elkészítés:

1. Készítsük el a jackfruithoz a pácot. A pác hozzávalóit keverjük össze.
2. Szűrjük és csepegtessük le a jackfruitot, gyengéden meg is nyomogathatjuk, hogy a felesleges vizet eltávolítsuk belőle. Daraboljuk apróbb kockákra.
3. A jackfruitot tegyük a pácba néhány órára, akár egy egész éjszakára.
4. A bepácolt jackfruitot egy papírral bélelt tepsibe terítsük egy rétegben. Öntsük alá a kimaradó pácot is.
5. 180 fokon süssük meg a jackfruit szeleteket, sülés közben egyszer meg is forgathatjuk.
6. Míg a jackfruit sül, nagy, a szárakat is magukba foglaló szeletekre metéljük fel a gombát és egyszerűen, picit megsózva, minden fűszer nélkül, kevés olajon pároljuk meg. Engedjük, hogy a gomba levet eresszen, ne süssük le.
7. A megsült jackfruitot - az alatta lévő sült páccal együtt - és a megpárolódott gombát keverjük össze és néhány percig, gyengéden, hogy a gomba ne törjön össze, kevergessük, sütögessük össze egy serpenyőben. A jackfruit darabokat egy villával szálasabbra nyomkodhatjuk.
8. A gombás jackfruit így, ebben a formában már tálalható is a shirataki tésztával, de kevés további hozzávalóval és munkával curryt is készíthetünk belőle.
9. Ez esetben a gombás jackfruithoz adjunk egy evőkanál curryport, forgassuk és kevergessük, sütögessük össze 1 percig majd öntsük fel 1-1.5 dl kókusztejjel. Forraljuk fel. Készen is van! Jó étvágyat kívánunk! :)

összetevők

Víz, konjac liszt (3,8%), savasságot szabályozó: kalcium-hidroxid.

Átlagos tápérték 100 g termék esetén:

  • Energia: 36 kJ/9,5 kcal
  • Zsír: 0 g 
  • - ebből telített zsírok: 0 g
  • Szénhidrát: 1,5 g
  • - ebből cukrok: 0 g
  • Fehérje: 0 g
  • Só: 0,1355 g

további tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.

Forgalmazó: Discovery Bliss Kft.

Származási hely: Kína


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás