Részletes leírás
bagoila Hidegen sajtolt vörösszőlő magolaj 100%
nettó mennyiség: 250 ml
A specifikációban szereplő adatok 100 ml termékre vonatkoznak.
A Bagoila Vörös szőlőmagolaj méregzöld színű, jellegzetes illatú, semleges, kissé fanyar ízű, hidegen sajtolt magolaj. Fiatalító hatású, szív- és érvédő. Különösen magas antioxidáns tartalmáról ismert. Finom íze és könnyű textúrája miatt a konyhában és a szépségápolásban is igen népszerű.
A vörös szőlőmagolaj viszonylag új szereplő a kulináris és kozmetikai világban, de a szőlő magjait évszázadok óta használják különféle célokra. A szőlőtermesztés és borkészítés több ezer éves múltra tekint vissza, és a szőlő magjai mindig is fontos mellékterméknek számítottak. Az olajipar felfedezte a magok értékét, és a 20. században kezdett el nagyobb mértékben olajat készíteni belőlük, különösen Európában, ahol a szőlőtermesztés hagyományosan erős.
A szőlőmagolaj főbb alkotóelemei:
A vörös szőlőmagolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, különösen linolsavban (omega-6) és olajsavban (omega-9). Tartalmaz E-vitamint, flavonoidokat, polifenolokat (például rezveratrolt) és proantocianidineket, amelyek erős antioxidáns hatással bírnak.
A szőlőmagolaj főbb egészségvédő hatásai:
A szív- és érrendszer egészsége: A vörös szőlőmagolaj segíthet csökkenteni a „rossz” LDL koleszterinszintet, miközben növeli a „jó” HDL koleszterinszintet, ezáltal hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez. Nagyon hasznos az érelmeszesedés, érszűkület és egyéb érrendszeri megbetegedések megelőzésében.
Antioxidáns védelem: A benne található antioxidánsok, mint a polifenolok és a rezveratrol, segítenek védeni a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaival szemben, amivel késleltethető az öregedés és megelőzhetőek a krónikus betegségek, a rák.
Bőrápolás: Külsőleg alkalmazva a vörös szőlőmagolaj hidratálja a bőrt, fokozza rugalmasságát, segíti a fiatalos megjelenés fenntartását. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt segíthet a bőrproblémák, például az akne és az ekcéma kezelésében.
Immunerősítés: Az olajban található antioxidánsok és E-vitamin támogatják az immunrendszer működését, segítve a szervezetet a fertőzések elleni védekezésben.
Az idegrendszer védelme: Erősíti a szervezet stressztűrő képességét. Védi az agyat a szabad gyököktől és javítja az emlékezőképességet. Hölgyeknél enyhítheti a változókor kellemetlen tüneteit.
hogyan fogyasszuk?
Belsőleg: A vörös szőlőmagolaj könnyű, finom íze miatt kiváló választás salátaöntetekhez, pácokhoz és mártogatósokhoz. Felhasználható pirítósra csepegtetve, majonézhez, hidegkonyhai készítményekhez, joghurtba, kefirbe keverve (adagolása: 1 teáskanál). Leginkább hidegen, nyers ételekhez ajánlott használni, hogy megőrizze tápanyagtartalmát.
Külsőleg: Ideális arcolajként, testápolóként vagy masszázsolajként. Használható tisztán vagy más olajokkal keverve, hogy fokozza azok hidratáló és tápláló hatását. Alkalmazható hajvégápolóként vagy fejbőrmasszázs során a haj és a fejbőr kondicionálására.
összetevők
Beltartalom: 100% vörösszőlő magolaj.
Nyomokban tartalmazhat mandulát, földimogyorót, szezámmagot, diót. Hideg sajtolásos eljárással készült.
Átlagos tápérték 100 ml termékben:
- Energia: 3700 kJ/900 kcal
- Zsír: 100 g
- - ebből telített zsírsavak: 12 g
- Szénhidrátok: 0 g
- - ebből cukrok: 0 g
- Fehérje: 0 g
- Só: 0 g
további tudnivalók
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.
Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Gyártja és forgalmazza: Natur Press Team Kft.
Származási hely: Magyarország
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.