Részletes leírás
Felhasználható 2-3 %-ban kenyérhez, kelt tésztához hozzáadva. Az édes tejsavópor sokfajta felhasználási módja közül a legáltalánosabb az, hogy a kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését. Átlagos, kb. 500-700 grammos kenyér esetén egy evőkanál édes tejsavóport célszerű a lisztkeverékbe tenni.
Tápláló, béltisztító és emésztést elősegítő ital is készíthető belőle:
egy tetézett evőkanál tejsavóport vízzel tetszés szerinti koncentrációban elkeverve. Legfeljebb napi kétszeri fogyasztása ajánlott. A tej cukortartalmának csaknem háromnegyed része a tejsavóporban található, ezért az egyéni ízlés szerinti italkeveréket nagyobb hígítástól a töményebb keverék irányába haladva célszerű kikísérletezni, a nagyfokú édességet figyelembe véve. Tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!
Tápérték 100 termékben:
Energia 1500 kJ/350 kcal
Fehérje 12,4 g
Szénhidrát 73 g
Zsír 1,2 g
Minőségét megőrzi: A dobozon jelzett hónap végéig (nap,hó,év)
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!