MM Gold Jojoba olaj 110ml

2 150 Ft

Sebek fertőtlenítésére, bőr- és hajápolásra, valamint napfény elleni védelmére.
Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Pólus

    Átvehető ma 20:00-ig

  • Fény utcai piac

    Átvehető 2019 febr. 25, hétfő, nyitás: 7:30

Mennyiség: db

Részletes leírás

Kiszerelés:100ml

A jojobaolajat a jojobacserje diószerű terméséből nyerik ki. Az 1-2 méter magas örökzöld cserje a kaliforniai, arizónai és mexikói sivatagban honos. A jojobaolaj iránti kereslet növekedése miatt már Argentínában, Ausztráliában, Izraelben és Peruban is jojoba ültetvényeket telepítettek. Az amerikai indiánok már több száz évvel ezelőtt is ismerték és használták gyógyszerként, sebek fertőtlenítésére, bőr- és hajápolásra, valamint napfény elleni védelmére. Kiváló tulajdonságait a kozmetikai ipar csak nemrégiben fedezte fel.

A natív formájában aranysárga jojobaolaj olvadáspontja 7 Celsius fok, ellenáll az oxidációs folyamatoknak, ezért nagyon nehezen avasodik, vagyis hosszan eltartható. Natúr kozmetikumok készítése esetén növeli a vele kevert olajak tartósságát. Nem fényérzékeny, nyári, nappali készítményekben is biztonsággal alkalmazható. Illóolajok hordozójaként is ideális.

A jojoba olaj felépítése nagyban hasonlít az emberi bőr által termelt faggyúhoz, és képes szabályozni annak képződését, hogy a bőr nedvessége tökéletesen egyensúlyban maradjon. Ebből kifolyólag a jojobaolaj erősíti a bőr védelmi vonalát, megköti a nedvességet a bőr szarurétegében, növeli annak rugalmasságát. Nemhiába alkalmazzák számos kozmetikum esetében: pl. a szemkörnyékápoló és hajápoló krémek egyik elengedhetetlen alapanyaga.

A faggyú nem csak a bőr védelmi vonalát erősíti, hanem a haj egészségének megőrzésében is szerepet játszik. A jojobaolaj rendszeres használata segít megakadályozni a hajvégek töredezését, erős és fényes hajat eredményez. Könnyít a viszkető fejbőrőn, csökkenti a hajhullást. Az emberi faggyúval ellentétben könnyen felszívódik és szinte soha nem okoz allergiás reakciót.

A jojobaolaj további jó tulajdonsága, hogy hatásos többek között az akné kialakulásáért felelős baktériumok ellen. Adalékanyagként gyakran megtalálható a pattanások elleni krémek esetében.

A jojoba olaj hidraltálja a bőrt. Mivel viasz és nem olaj, a bőrőn nem hagy zsíros maradványokat. Mégis biztosítja azokat a zsíros összetevőket, melyek a bőr vízveszteségének megakadályozásához szükségesek. Kitűnő kúra a száraz, öreged és zsíros bőrre is.

A termék belső fogyasztásra nem alkalmas. A termék nem gyógyít betegségeket. A termék nem 
az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas. Betegség esetén használatát beszélje meg 
kezelőorvosával! Kerülni kell a szembejutást. Az ajánlott napi alkalmazási mennyiséget ne 
lépje túl! Ne használja irritált vagy sérült bőrfelületen!  Ne használja a készítményt, 
ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Ha kiütés jelentkezik, függessze fel 
a használatát! Gyermekektől elzárva tartandó.

Teljes leírás

Vásárlói vélemények

Az értékeléshez be kell jelentkezned
5 csillag
1
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0