Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék (gluténmentes) 1000 g
Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék (gluténmentes) 1000 g
2 145 Ft

Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék (gluténmentes) 1000 g

2 145 Ft

Gluténmentes, vegán, útifűmentes lisztkeverék, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan készíthetünk hófehér, kívül ropogós, belül puha kenyeret.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

Részletes leírás

Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék (gluténmentes)
kiszerelés: 1000 g

A specifikációban szereplő adatok 100 g kész kenyér tápanyagtartalmára* vonatkoznak.

Gluténmentes, vegán, útifűmentes lisztkeverék, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan készíthetünk hófehér, kívül ropogós, belül puha kenyeret. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető.

  • Gluténmentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes
  • Szójamentes
  • Vegán
  • Kukorica-, burgonya- és rizsmentes
  • Élelmi rostban gazdag
  • Citromsavmentes

Nem tolerálod az útifű maghéjat? Bár számos jótékony hatása van, azonban sokan emésztési panaszokat tapasztalnak még a legkisebb mennyiségtől is. Nem vagyunk egyformák. De mi a Szafinál szeretnénk, ha senki nem maradna ki a jóból, így létrehoztunk egy útifűmaghéj mentes lisztkeveréket.

*: A megadott felhasználási útmutató szerint készítve

kenyér recept

Hozzávalók: 350 g Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék; 7 g só; 4 g porélesztő; 3 g agavé szirup vagy datolyaszirup; 18 g Paleo olaj; 280 g kézmeleg víz; 1 g olaj a sütés előtti kenéshez

Elkészítés: 

  1. Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd öntsük hozzá a vizet, az olajat, az agavét, és kézi robotgép spirálszárával dolgozzuk csomómentesre (fakanállal is kikeverhetjük úgy, hogy fokozatosan, több részletben öntsük hozzá a vizet, így nem lesz csomós).
  2. Béleljünk ki sütőpapírral egy legfeljebb 21,5 x 11 cm - es fém kenyérsütőformát.
  3. Ha kikevertük a tésztát (amely nokedli állagú, krémszerű lesz), öntsük a formába, és nedves szilikon spatulával simítsuk bele.
  4. Fedjük le lazán (hogy a tészta a kelés közben ne érjen hozzá) frissentartó fóliával, és tegyük 20 percre, 50 °C-ra előmelegített, kikapcsolt állapotban lévő sütőbe.
  5. Ezután vegyük ki a formát, és állítsuk a sütőt 200 °C-ra, alsó - felső programra.
  6. Amíg a sütő melegszik, a kenyér legyen a konyhapulton, lefedve.
  7. Mielőtt a sütőbe rakjuk, puha ecsettel, lazán kenjük át a tetejét (vagy olajspray - vel is lefújhatjuk)

Sütés: 200 °C-ra előmelegített sütőben, alsó - felső programon 60 perc (erősebb sütőben akár 50 perc is elegendő lehet). Miután kisült a kenyér, vegyük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

ÖSSZETÉTEL

Összetevők: tápiókakeményítő, kölesliszt, hajdinaliszt, bambuszrost, sűrítő anyag (xantán gumi), savanyúságot szabályozó anyag (aszkorbinsav). 

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!

Átlagos tápérték 100 g kész kenyérben (1 db kb. 560 g)*:

  • Energia: 941 kJ / 223 kcal
  • Zsír: 4 g
    • amelyből telített zsírsavak:0,4 g
  • Szénhidrát: 41 g
  • amelyből cukrok: 0,4 g
  • Rost: 3,7 g
  • Fehérje: 3,9 g
  • : 1,07 g

*: A megadott felhasználási útmutató szerint készítve

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Forgalmazó: Szafi Products Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás