Részletes leírás
Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék (gluténmentes)
kiszerelés: 1000 g
A specifikációban szereplő adatok 100 g kész kenyér tápanyagtartalmára* vonatkoznak.
Gluténmentes, vegán, útifűmentes lisztkeverék, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan készíthetünk hófehér, kívül ropogós, belül puha kenyeret. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető.
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Szójamentes
- Vegán
- Kukorica-, burgonya- és rizsmentes
- Élelmi rostban gazdag
- Citromsavmentes
Nem tolerálod az útifű maghéjat? Bár számos jótékony hatása van, azonban sokan emésztési panaszokat tapasztalnak még a legkisebb mennyiségtől is. Nem vagyunk egyformák. De mi a Szafinál szeretnénk, ha senki nem maradna ki a jóból, így létrehoztunk egy útifűmaghéj mentes lisztkeveréket.
*: A megadott felhasználási útmutató szerint készítve
kenyér recept
Hozzávalók: 350 g Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék; 7 g só; 4 g porélesztő; 3 g agavé szirup vagy datolyaszirup; 18 g Paleo olaj; 280 g kézmeleg víz; 1 g olaj a sütés előtti kenéshez
Elkészítés:
- Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd öntsük hozzá a vizet, az olajat, az agavét, és kézi robotgép spirálszárával dolgozzuk csomómentesre (fakanállal is kikeverhetjük úgy, hogy fokozatosan, több részletben öntsük hozzá a vizet, így nem lesz csomós).
- Béleljünk ki sütőpapírral egy legfeljebb 21,5 x 11 cm - es fém kenyérsütőformát.
- Ha kikevertük a tésztát (amely nokedli állagú, krémszerű lesz), öntsük a formába, és nedves szilikon spatulával simítsuk bele.
- Fedjük le lazán (hogy a tészta a kelés közben ne érjen hozzá) frissentartó fóliával, és tegyük 20 percre, 50 °C-ra előmelegített, kikapcsolt állapotban lévő sütőbe.
- Ezután vegyük ki a formát, és állítsuk a sütőt 200 °C-ra, alsó - felső programra.
- Amíg a sütő melegszik, a kenyér legyen a konyhapulton, lefedve.
- Mielőtt a sütőbe rakjuk, puha ecsettel, lazán kenjük át a tetejét (vagy olajspray - vel is lefújhatjuk)
Sütés: 200 °C-ra előmelegített sütőben, alsó - felső programon 60 perc (erősebb sütőben akár 50 perc is elegendő lehet). Miután kisült a kenyér, vegyük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
ÖSSZETÉTEL
Összetevők: tápiókakeményítő, kölesliszt, hajdinaliszt, bambuszrost, sűrítő anyag (xantán gumi), savanyúságot szabályozó anyag (aszkorbinsav).
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100 g kész kenyérben (1 db kb. 560 g)*:
- Energia: 941 kJ / 223 kcal
- Zsír: 4 g
- amelyből telített zsírsavak:0,4 g
- Szénhidrát: 41 g
- amelyből cukrok: 0,4 g
- Rost: 3,7 g
- Fehérje: 3,9 g
- Só: 1,07 g
*: A megadott felhasználási útmutató szerint készítve
TOVÁBBI TUDNIVALÓK
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Forgalmazó: Szafi Products Kft.
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.