Paleolit Konjac liszt 100g 120-200 mesh glükomannán tartalom min 90%
Paleolit Konjac liszt 100g 120-200 mesh glükomannán tartalom min 90%
1 295 Ft

Paleolit Konjac liszt 100g 120-200 mesh glükomannán tartalom min 90%

1 295 Ft

Gliadin-/gluténmentes, íztelen, szagtalan, kiváló viszkozitású sűrítőanyag, mely bármilyen diétába, étrendbe beilleszthető, alkalmas ételek sűrítésére, maglisztekből készült sütemények, kenyerek állagának javítására, pudingnak, önteteknek, zselés készítményeknek.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

Részletes leírás

paleolit - Konjac liszt (100 g)
120-200 mesh glükomannán tartalom min 90%

A specifikációban feltüntetett adatok 100 g termékre vonatkoznak.

Gliadin-/gluténmentes, íztelen, szagtalan, kiváló viszkozitású sűrítőanyag, mely bármilyen diétába, étrendbe beilleszthető, alkalmas ételek sűrítésére, maglisztekből készült sütemények, kenyerek állagának javítására, pudingnak, önteteknek, zselés készítményeknek.

Helyettesíti a hagyományos liszteket, keményítőket és zselésítő anyagokat főzelékek, szószok, levesek sűrítésénél, készíthető belőle szénhidrátmentes puding és gyümölcszselé, alkalmazható maglisztből készülő sütemények alapanyagához adaléknak (szárazanyag tartalom max 10%-ig, illetve egy-két kiskanálnyit érdemes adni, 50 ml víz vagy egyéb folyadék kíséretében) így csaknem a fehér lisztes sütik állagát lehet elérni.

A maglisztekből hiányzik a glutén - ez az, amitől a gabona liszt viszkózusabb, és a belőle készült sütés termékek nem "fűrészporos" jellegűek. A maglisztekben nincs glutén - ami jó - viszont, könnyen megeshet, hogy vagy túl száraz, könnyen törő, oszladozó, vagy ha túl sok folyadék kerül bele, akkor át sem sülő eredmény születik. Egy kiskanál konjac liszt pontosan annyit tud tenni, hogy olyan állagú sütit/kenyeret lehet sütni, mint a hagyományos lisztből.

Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe ugyanis alacsony a kalória tartalma csaknem szénhidrát és zsírmentes. Fogyni vágyóknak javasolt napi legalább 4 g liszt vagy abból készült étel fogyasztása. (legalább 2 alkalommal 2 g liszt ebéd és vacsora előtt fél órával, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett). Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet.

tippek felhasználáshoz

  1. Ételek sűrítésekor soha ne tegyük csak úgy bele vagy rá forró, éppen készülő ételre, mert egy hatalmas golyóvá válik. Mindig el kell sodorni szemcsés anyaggal (só, édesítő) és kis hideg folyadékkal - és nem várjuk meg, amíg azt meg is issza, hanem zutty, folytonos keverés mellett bele a készül, meleg ételbe. 
  2. Főzelékek sűrítéséhez 700 ml folyadékhoz 2-3 g konjak lisztet adjunk
  3. Puding főzőséhez: 4-5 g 500-600 ml folyadékhoz
  4. Hideg puding készítéséhez: 500 ml folyadékhoz 6 g liszt, állni kell hagyni 30-60 percig.
  5. Maglisztekből történő sütéshez: itt is csak 1-2 gramm mennyiségű lisztet használunk, nyilván kicsivel (50-100 ml) több folyadékkal. A hagyományos gabonalisztekből készülő sütemények, kenyérfélék csaknem teljesen azonos állagát lehet a konjac liszt használatával elérni.
  6. A konjak liszt alkalmas arra, hogy sütésnél helyettesítse a tojást.

tápértéktartalom 100 g termék esetén

  • Energia: 180 kcal
  • Zsír: 0,5 g
  • Szénhidrát: 1 g
  • - ebből keményítő: 0 g
  • Keményítő: 1 g
  • Élelmi rost: 85 g
  • Fehérje: 1,5 g
  • Só: <0,2 g

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A TERMÉKRŐL:

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Forgalmazza: PALEOCENTRUM Kft.

Származási hely: Hong Kong, Kína

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Csipkebogyó magliszt Egészséges táplálkozás

A maglisztek magas tápanyagtartalommal rendelkező, sokoldalúan felhasználható élelmiszer-alapanyagok. Természetes módon gluténmentes, funkcionális élelmiszerek, melyek alkalmazásával nem csupán különlegesebbé tehetjük ételeink ízvilágát, de egészségünket is támogathatjuk.