Részletes leírás
naturgold bio alakor ősbúza szemek főzésre, sütésre
kiszerelés: 500 g
Őseink tápláléka.
Az alakor vagy is az egyszemű ősbúza az emberiség első gabonája. Sütésre, főzésre, valamint őrlésre egyaránt kiváló. Termesztése mintegy 12.000 évvel ezelőtt kezdődött, és egyes történelmi korok uralkodó gabonája volt. Bátran használjuk köretnek rizs helyett, levesbetétként. Lisztje sárgás színű, a belőle készült sütemények, kekszek, kenyerek igen ízletesek.
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
összetevők
Bio alakor ősbúza szemek.
további tudnivalók
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.
Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.
Forgalmazza: Naturgold Organic Kft.
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.