Györgytea Fehér Árvacsalános Teakeverék 50 g
Györgytea Fehér Árvacsalános Teakeverék 50 g
2 100 Ft

Györgytea Fehér Árvacsalános Teakeverék 50 g

2 100 Ft

A 6-féle gyógynövényt tartalmazó teakeverék segítséget nyújthat a szervezet lúgosításában.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 18:30-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Györgytea fehér árvacsalános teakeverék
kiszerelés: 50 g

Sav-bázis egyensúly és pH érték

Testünkben gyakran zajlanak gyulladásos folyamatok, melyekről sok esetben csak akkor veszünk tudomást, amikor valamilyen betegség tünetei mutatkoznak. Az elhízás, a cukorbetegség, az Alzheimer kór, a Crohn-betegség mind-mind visszavezethető a szervezetben zajló kórós gyulladásokra. 

A gyulladások egyik „melegágya” a szervezet sav-bázis egyensúlyának felborulása, a pH eltolódása a savasság irányába. A pH (pondus hidrogenii) érték egy adott oldat (testnedvek, nyál, vér, vizelet) kémhatását (savas vagy lúgos) mutatja. Legkönnyebben a patikában vagy drogériában vásárolható lakmuszpapírral állapítható meg, mennyi a szervezetünk pH értéke. A papírt meg lehet nyalni, vizeletet lehet rá cseppenteni, az eredmény azonnal mutatkozik. 0-7 között savasságról, 7-14 között lúgos kémhatásról beszélünk. Az ideális érték 7. Sajnos sokan fogják tapasztalni, hogy a számok nem jót mutatnak. Ez azért van, mert a táplálkozásunk miatt a savas hatás sokkal erősebben éri a szervezetünket, mint a lúgos, pedig az egyensúly létfontosságú.

Savasító és lúgosító hatású élelmiszerek

Legerősebben savasító élelmiszerek a húsok és a halak, a tojás, a sajt, a kávé, a fekete tea, az alkohol, a cukor és a túl sok só, a finomított élelmiszerek és a finomított olaj. Ezekből eszik a legtöbbet a mai ember a mai felgyorsított ütemű világban.

A helyes sav-bázis egyensúly megtartása az egyik legfontosabb feladat. Lúgosító hatásúak a zöldségek és gyümölcsök, a csírák és a fűszerek, a mandula, a mogyoró és az algák. Kiváló savcsökkentő az almaecet, a szódabikarbóna és a citrom. Savcsökkentő, lúgosító gyógyteák készíthetők pl. a kamillából, a fehér akácvirágból vagy a fehér árvacsalánból. Többek között ezekből a gyógynövényekből készült a Fehér árvacsalános teakeverék (Lúgosító tea) is.

az összetevőkről részletesen

fehér árvacsalán kiváló gyulladáscsökkentő, vértisztító hatású. Gyomorsavcsökkentésre is alkalmas, magas a C-vitamin-tartalma. A C-vitamin önmagában is savcsökkentő, antioxidáns, gyulladásgátló hatású.

kamilla az egyik legerősebb antibiotikus, gyulladáscsökkentő gyógynövény. Fertőtlenítő, nyugtató hatása is van.

fehér akácvirág az egyik legkiválóbb gyomorsavcsökkentő, gyomorégésre, de akár székletlazításra is használja a népgyógyászat.

Az orvosi zsálya hatékony antibakteriális, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású gyógynövény.

lándzsás útifű regeneráló, bevonó hatású, gyulladáscsökkentő és baktériumölő.

csalán méregtelenítő, összehúzó, élénkítő hatású, és rengeteg vitamint és ásványi sót tartalmaz, fokozza a szervezet ellenálló képességét.

a tea elkészítése

Egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázzon le, 15 perc után szűrje le. Ne használjon fémszűrőt. 

Étkezés előtt fogyassza ízesítés nélkül. Heti három csészével folyamatosan iható a kívánt hatás eléréséig.

Ellenjavallat: Terhesség, szoptatás alatt, és 18 éves korig nem ajánlott.

összetevők

Kamillavirágzat, fehér akácvirág, fehér árvacsalán hajtás (15%), csalánlevél, lándzsás útifűlevél, orvosi zsályalevél.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Felbontás után gyermekektől elzárva, száraz, hűvös helyen, visszazárva tárolandó.

Forgalmazza: Pharmaherb Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

4 immunvédő tipp az őszi hónapokra Cikkek

Az őszi hónapokban jelentősen megnő a vírusos-megfázásos betegségek kockázata, így ebben az időszakban érdemes külön figyelmet fordítanunk immunrendszerünk egészségének védelmére. Írásunkban összegyűjtöttünk néhány tanácsot, melyek betartásával sokat tehetsz egészséged védelméért.