Süngomba Plusz kapszula 90 db
Süngomba Plusz kapszula 90 db
14 295 Ft

Süngomba Plusz kapszula 90 db

14 295 Ft

A Süngomba Plusz kapszula alapvetően az idegek „acélosabbá tételére”, idegrendszer kiegyensúlyozott működésére, emésztőrendszer védelmére ajánlott, továbbá immunstimuláns, immunrendszert erősítő hatású.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Rákóczi út

  Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Süngomba Plusz kapszula
Kiszerelés: 90 db kapszula

A specifikációban szereplő adatok 3 kapszulára vonatkoznak.

A Süngomba Plusz kapszula alapvetően az idegek „acélosabbá tételére”, idegrendszer kiegyensúlyozott működésére, emésztőrendszer védelmére ajánlott, továbbá immunstimuláns, immunrendszert erősítő hatású.

Tanulmányok és vásárlói tapasztalatok alapján jótékony hatással lehet:

 • idegrendszeri problémákra,
 • emésztőrendszeri problémákra,
 • immunstimulánsként,
 • antimikrobális hatássa miatt.

A készítmény a porított Süngombán túl hozzáadott B1 és B 12 vitamint tartalmaz. Rendkívül kedvező ásványianyag-összetétel jellemzi: magas kálium- és foszfortartalom, valamint alacsony nátrium- és kalciumérték jellemző rá.

Egyszerűen fogalmazva: a B1 olyan az agynak, mint “testnek a kenyér”, az “agy tápláléka”, a B12 pedig az oxigénellátásért felelős vitamin, hiánya esetén fáradékonyság, tompaság lép fel.

E két vitaminnal megtámogatva javallott a szedése annak is, akinek nincsenek idegbántalmai, vagy éppen nem a menopauzában (változó korban) van, de szüksége van jobb memóriára, gyorsabb és tisztább gondolkodásra.

Termékünket ajánljuk idősebb korban, amikor úgymond “kihagy az ember agya”, fiatalabbaknak, ha szellemi munkát végeznek, vagy még fiatalabbaknak, ha tanulnak, és kell a “pörgés”.

Adagolás: Felnőtteknek: 3×1 kapszula javasolt naponta. Fiataloknak: 12-18 éveseknek: napi 1-2 kapszula javasolt.

A süngomba és az emésztőrendszer

A süngomba képes lehet gátolni a Helicobacter pylori nevű baktérium növekedését, mely a gyomorfekélyek egyik fő okozója. A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba használhatóságát. A Süngombát a népgyógyászatban eredményesen használták és használják gyomorfekélyre, a duodénum fekélyes megbetegedésére, gyomor nyálkahártya gyulladásra, a gyomor és nyelőcső és vastagbél kóros elváltozásain terápiájára. Gyulladásgátló hatású.

A süngomba és az idegrendszer

A süngombát a hagyományos kínai gyógyászatban már évszázadok óta ismerik és használják. (pl. depresszió, szorongás, Alzheimer kór, Parkinson kór vagy Sclerosis multiplex esetén).

A süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedést, mely hatással van egyes agyi funkciókra és általában az idegrendszerre. A süngomba ugyanis képes lehet befolyásolni az idegsejtek növekedési faktorát, a Neuron Growth Factor-t (NGF). Ez a növekedési faktor pedig főszerepet játszik az idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában. Az idegkárosodás – akár cukorbetegség, akár alkohol, stressz okozza – pedig egy olyan probléma, mely sokak életét megkeseríti. Ilyenkor akár egy kismértékű javulás is nagyon fontos lehet ezen betegek számára.

Süngomba a tanuláshoz?

Az idegrendszerre gyakorolt kedvező hatásának köszönhetően eredményesen támogathatja a koncentrációt,  tanulást, összpontosított figyelmet, akár fiatal kortól is. Ugye jól jön iskolaidőben, vizsgaidőszakban egy kis erősítés?

A süngomba és a menopauza

Egy nemzetközi szaklapban publikált vizsgálat alapján a süngomba fogyasztása csökkentheti a menopauza környékén lévő nők depresszióját és szorongását, valamint javíthatja az alvásuk minőségét. Ezen klinikai vizsgálat eredménye alapján érdemes lehet a menopauza környékén lévő hölgyeknek a süngombát napi szinten beiktatni az étkezésükbe, hogy mosolygósabbak legyenek a mindennapjaik.

A süngomba immunstimuláló hatása

Japán kutatók szerint a süngomba kettős mechanizmussal is hathat: egyrészt a gomba termőtestében lévő bizonyos óriásmolekulák (a poliszacharidok) képesek lehetnek modulálni az immunrendszert, ezáltal a szervezetet hatékonyabb válaszadásra késztethetik. Másrészt a gomba tartalmaz olyan alacsony molekulasúlyú összetevőket (pl. fenolokat, zsírsavakat), melyek  közvetlenül a kóros sejtekre fejthetnek ki jótékony hatást.

A készítmény nem tartalmaz mesterséges színezéket, sem kémiai vegyszereket, ezért nem terheli meg a szervezetet.

összetevők

Süngomba (porított süngomba), B1 vitamin, B12 vitamin

további tudnivalók

Tárolás: Száraz, fénytől védett helyen, szobahőmérsékleten.

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Forgalmazza: NaturComfort Kft.

Teljes leírás