Részletes leírás
Magas ásványianyag-tartalommal rendelkező gabonaféle. Kiváló antioxidánsforrás, valamint jelentős magnéziumtartalommal is bír, mely nyomelem fontos szerepet tölt be a foszfor-, kálium-, kálcium-, és nátriumegyensúly fenntartásában, ezen kívül létfontosságú enzimek hasznosulásához járul hozzá.
Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, esetleg kissé pörkölik, színe ekkor barnás tónust kap. A hőkezelés nélkül hántolt hajdina fehéres színű, s ízvilága is enyhébb a barna hajdináénál. A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel. Töret és szemes formában a jól ismert orosz kása alapanyaga. A hajdina a főzés előtt megpirítva az ételnek enyhe dióízt és illatot kölcsönöz.
Segítheti az egészséges vérnyomásszint fenntartását, valamint cukorbetegek is fogyaszthatják.
Főételként vagy köretként fogyasztható.
Főzés: kétszeres mennyiségű vízben.
Tápérték 100 g termékben:
Energia 1624 kJ (383 kcal)
fehérje 11, 2 g
szénhidrát 79,1 g
zsír 2,4 g
Minőségét megőrzi: A dobozon jelzett hónap végéig (nap,hó,év)
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!