Gabiyo Gluténmentes Granola Étcsokoládé-törökmogyoró növényi fehérjével (hozzáadott cukor nélkül) 275g
Gabiyo Gluténmentes Granola Étcsokoládé-törökmogyoró növényi fehérjével (hozzáadott cukor nélkül) 275g
1 745 Ft

Gabiyo Gluténmentes Granola Étcsokoládé-törökmogyoró növényi fehérjével (hozzáadott cukor nélkül) 275g

1 745 Ft

Glutén- és laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül készült granola növényi fehérjével.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Bartók Béla

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 18:30-ig

Részletes leírás

Gabiyo Gluténmentes Granola Étcsokoládé-törökmogyoró növényi fehérjével (hozzáadott cukor nélkül)
kiszerelés: 275 g

A specifikációban szereplő adatok 1 adagra (55 g) vonatkoznak.

Étcsokoládé-törökmogyoró granolánk összetételét és tápanyagtartalmát tekintve kiemelkedik a boltokban kapható társai közül. Amikor ezt az ízt megalkottuk, szerettünk volna egy magas fehérjetartalmú terméket, de nem akartuk feladni a glutén- és laktóz mentességet sem. Megoldásként rizsfehérjével dúsítottuk a granolát, így nemcsak azoknak kedveztünk, akik a fenti összetevőket nem fogyaszthatják, de azoknak is, akik az állati eredetű termékeket kerülik, hiszen termékünk vegán összetevőkből áll.

ISMERKEDJ MEG A GABIYO GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!

Gluténmentes Zabpehely

Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek.

Mézédes datolya

Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül.

NATÚR RIZSFEHÉRJE

A rizsből kivont fehérjével növeltük a granola fehérjetartalmát. Tejalapú fehérjeforrás helyett növényi fehérjét választottunk, mivel fontos szempont volt, hogy granoláinkat laktózérzékenyek és vegánok is fogyaszthassák, mindemellett a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezése hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához is. A granolánkban alkalmazott natúr rizsfehérje GMO-mentes, vegán alapanyag.

ROPPANÓS TÖRÖKMOGYORÓ

A finom törökmogyoró nem csak az ízéért került a termékbe, extra ropogósságot ad a granolának, beltartalmi értékei mentén pedig a fehérje,- illetve rosttartalomhoz is hozzájárul. A törökmogyorót Augusztusban, többnyire kézzel szüretelik, majd a még héjas mogyorószemeket szétterítik száradni. Száradást követően a mogyoró héját hántológéppel eltávolítják és így a termés készen áll a feldolgozóüzembe történő elszállításhoz. Az üzemben a terméket a vákumcsomagolják majd ezt követően frissen értékesítik vagy pörkölik, (igény szerint) aprítják, végül feldolgozott formában értékesítik. A gabiyo granolákban található törökmogyoró többnyire hazai termés, kisebbrészt török importból származik.

KAKAÓPOR

A finom kakaós ízt a Holland típusú kakaópor biztosítja, amelyet ennél az íznél alkalmazunk. Hogy hogy készül a kakaópor? A lúgos oldatban kezelt (fermentált) és így PH-semlegessé vált, majd megszárított, pörkölt kakaóbabot összezúzzák. Az így kapott, zúzott kakaóbabot addig préselik, amíg a benne található kakaóvaj ~78-80%-át el nem távolítják. A keletkezett pasztát ezután ismét megszárítják, és porrá őrölik. Az Európában népszerűbb, sötétebb, holland típusú kakaóport lágyabb ízvilág és könnyebb oldódás jellemzi a „hagyományos társához képest”, mi is ezt választottuk granolánkba.

70% kakaótartalmú, cukormentes étcsokoládé

Hogy a csokoládé szerelmeseinek kedvezzünk, de megtartsuk a késztermékeink hozzáadott cukortól való mentességét is, a granolánkba 70% kakaószárazanyag tartalmú, eritrittel- és steviával édesített étcsokoládét választottunk. A szintén hazai alapanyag Szerencs csokoládégyárából származik. A családi vállalkozás története egészen 1923-ig nyúlik vissza és jelenleg 150 munkavállalónak biztosítja az állandó megélhetést. A csokoládé fő alapanyagát jelentő – a kakaóbab préselésével előállított – kakaóvajat a csokoládégyártás során addig hevítik, míg folyékony állagú nem lesz. Ekkor kerülnek hozzá a csokoládé előállításához szükséges egyéb összetevők, így az eritrit- és stevia keveréke is. Az alapanyagok alapos elkeverését követően a folyékony állapotú csokoládét öntőformák segítségével a kívánt formára öntik, a megszilárdulást követően csomagolják és végül értékesítik.

Igazi olasz olívaolaj

A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja.  Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit.

LENMAG

Az apró, pirosas-barna- vagy aranysárga magokat termő növény már évezredek óta ismert a lenvászon alapanyagaként. Az egészben- vagy pehely (durván őrölt) formában is beszerezhető, értékes magok gazdagok omega-3 zsírsavakban, hozzájárulnak a granolánk magas rosttartalmához és az egészségtudatos étrendbe is tökéletesen illeszkednek. Az alapanyagból  (hagyományos sajtolással) készül az egyre népszerűbb lenmagolaj is.

TENGERI SÓ

Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól.

MI JELLEMZI A meggy-málnás granolánk TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?

A fehérjeforrás étcsokoládé-törökmogyoró granolát rizsfehérjével dúsítottuk, így bátran fogyaszthatják azok is, akik kerülik az állati eredetű termékeket. Jó szívvel ajánljuk a kiegyensúlyozott étrend részeként mindenkinek, különösképpen azoknak, akik sportolás, laktózérzékenység, vagy növényi alapú táplálkozás miatt, a fehérjebevitelük növeléséhez keresnek finom segítséget.

Az étcsokoládé-törökmogyoró granola glutén- és laktózmentes, hiszen számunkra fontos, hogy azok is bátran fogyaszthassák termékeinket, akiknek ezeket az összetevőket kerülniük kell.

Magas rosttartalmának köszönhetően a kiegyensúlyozott étrend szerves részét képezheti granolánk.

Az étcsokoládés granola hozzáadott cukortól mentes*. 

A gabiyo granolák kizárólag növényi összetevőket tartalmaznak, így vegánok étrendjébe is tökéletesen beilleszthetők.

* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

hogyan fogyaszd?

A granola klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként fogyaszd a granolát ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően tejjel, joghurttal, kefirrel, vagy növényi tejhelyettesítő itallal, növényi joghurtalternatívával. Társíts a granola mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.

A DIETETIKUS TANÁCSA - A JÓ MINŐSÉGŰ GLUTÉNMENTES ZABPEHELYRŐL

A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.

összetevők

Gluténmentes zabpehely, Datolya paszta 7,2%, törökmogyoró 7,2%, étcsokoládé darabkák (kakaómassza, édesítőszer: eritrit, kakaóvaj, emulgeálószer: lecitinek, aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok) 5,4%, rizsfehérje, Lenmag, Olívaolaj, Kakaópor, Tengeri só, Édesítőszer (szteviol glikozidok).

Tápanyagtartalom 1 adagban (55 g):

  • Energia: 956 kJ / 228 kcal
  • Zsír: 7,2 g
    • 1,51 g
  • Szénhidrát: 32 g
    • amelyből cukrok: 8,8 g
  • Rost: 5,3 g
  • Fehérje: 6,4 g
  • Só: 0,3 g

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermekektől elzárva.

Forgalmazza: GabiJó Food Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Hester's Life Egészséges táplálkozás

Ha szeretnéd reggeleidet tápanyagdús, változatos összetételű finomsággal indítani, figyelmedbe ajánljuk Hester's Life granoláit! A kiváló minőségű, különlegesen finom ízvilággal rendelkező Hester's Life granolák értékes összetevőinek köszönhetően kiváló tápanyagforrást biztosítanak a napindító étkezéshez. Ha pedig napközben megéheznél és egy kis nassolnivalóra vágysz, próbáld ki a Hester's Life gyümölcsszeletek, zab- vagy krémkásák egyikét! Olvass tovább, és ismerd meg a több, mint 25 terméket számláló Hester's Life termékkínálatunkat!

Immunerősítő smoothie Egészséges táplálkozás

Az ünnepi lakomák után az újév első napjai remek lehetőséget kínálnak arra, hogy könnyedebb, mégis tápláló ételekkel támogassuk szervezetünket. Ebben a cikkben négy ízletes és egészséges smoothie receptjét mutatjuk be: a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag turmixok nem csupán emésztésünket segítik, de immunrendszerünk védelmét is erősítik.